Staro za novo

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.164
113
blizu močvirne prestolnice
Ker se spoznate me nekaj zanima. Kaj se bolj splača? Prodati preko avt neta ali ga dati notri kot staro za novo? Kakšna je razlika med prodajo doma ali če ga tam pustiš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Najbrz.vsaj 10%. Je pa res da za prodajo doma moras imeti nekaj volje.
Za tako ceno.kot ti ponujajo v AH ga pa najbrz.tudi sam.prodas v enem ali dveh dneh po prejetih nekaj klicih.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.164
113
blizu močvirne prestolnice
Imaš prav. Kaj pa tisti famozni bon jurja al kolk je? Se pravi, če daš staro za novo dobiš tistga jurja, ampak se mi zdi da najprej ocenijo nižje, potem pa s tistim jurjem izenačijo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
se strinjam z alkoholikom. če maš "prodajni" avto, tipa VW in se ti ni tečno ukvarjat z osli in pametnjakoviči, prodajaš sam. če se ti žvižga za 500 evrov ali jurja, daš staro za novo in maš svoj mir. sam sem poskusil oboje in pri načinu, da sem dal avto not, izgubil precej manj las na glavi. pa še kupci mojega bivšega mi niso po prodaji utrujali po telefonu, "ajga, kva use s pa zamenu, k men zdle neke lučke svetjo" ...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
mam dve izkušnji.
ena izpred 4 let. prodajal polota AH dala za njega 4000€, preko anet so vsi hotli barantat pa nižje cene postavlat. sem ga dal v AH staro za novo.
ena izpred dveh mesecev: prodal avto sicer znancu ampak je znanec dal 2500€ več kot je za njega ponudila AH (staro za novo).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Prek neta se boš j..... z raznimi preprodajalci......z drugimi besedami spoznal boš kompleten nabor južnih narodov + cigane....
grims-1.gif

Spoznal jih boš ko se mu avta sploh ne bo dalo (po)gledat, edino kar ga bo zanimalo bo "ali je to zadnja cena"
smile-1.gif

Predlagam ti da si kupiš neko prepaid cifro samo za namen prodaje (ki jo kasneje zavržeš)......in pa v izogib dodatnih kasnejših problemov ogledov ne delaš ravno na svojem dvorišču ali blizu njega (tudi avto slikaj nekje na xy lokaciji)
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pa miljon raznih zgodbic boš slišal, zakaj bo on ta avto zdaj mel pa zakaj bi mu ga ti kot dobra duša dal napol zastonj. Potem čez par dni pa ga boš za dvakratno ceno gledal na avto.net.
ne-ne-1.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.378
2.560
113
Dal staro za novo cena 4 000. Nič ugodnosti.
Prodajalec ga je potem objavljal za 6 000.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
zanimivo, da sem kar nekaj avtov prodal že, pa nisem imel pol toliko problemov kot eni tukaj opisujete, obstaja možnost da ste eni tukaj kanček preobčutljivi?
evil.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ker se spoznate me nekaj zanima. Kaj se bolj splača? Prodati preko avt neta ali ga dati notri kot staro za novo? Kakšna je razlika med prodajo doma ali če ga tam pustiš?

Odvisno kak avto prodajaš, kaj boš kupil in pri katerem trgovcu. Jest sem recimo 4 renoje dal staro za novo, ker se mi enostavno ni splačalo sam prodajat. Avti so bili dobro ohranjeni, ponavadi me je trgovec vprašal, kolko hočem. Vedno sem nastavil srednjo ceno med enakimi na avtonetu. In za vsako se je strinjal. Je pa verjetno razlika ali nato vzameš novga twingota z jurjem doplačila ali kej dražjega z nekaj jurji doplčaila, tako tudi cena rabljenega varira. pred 2,5 leti pri zadnji menjavi se je moj stari avto na avtonetu prodajal za 250 eur več, kot sem jest zanj dobil. Vglavnem za ta dnar se z pametnjakoviči ne splača obremenjevat.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja, samo redke avto hiše se gredo tega samo za prodajno razliko 250 EUR.

Ponavadi pod jurja pa pol razlike v ceni ali pa 15% pri dražjih zadevah, se ne gre nihče. Ker so riziki preveliki.
Ker mora avtohiša nosit stroške garancije in se jebat s kupcem, če gre kaj narobe. Da ne omenjam, če se zgodi, da je avto dolgo neprodan.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Se poplnoma stinjam. Pravzaprav je bil tazadnji megan edini, ki je bil na avto net, prodan je bil v kakšnem tednu Prejšnji avti so bili prodani preden sem novega dobil. Imajo v tej avtohiši kr evidenco iskalcev določenega vozila. Vzamejo podatke ko kdo povprašuje, nato mu pa avto ponudijo še preden pride v zamenjavo, ko se stari lastnik še vozi in čaka novi avto. pri prejšnjih 3 je novi lastnik avto čakal, brez da bi ga videl. Ponavadi so to kaki znanci od zaposlenih v trgovini in servisu, pa so kr dogovrjeni, da se jih obvesti ko bo kak dober avto na voljo. Res pa je da so bili moji avtomobili stari med 5-6 let in med 60 in 80 k km, prvi lastnik, servisna, nekarambolirano. Ponavadi še kak mesec ali 2 pred menjavo narejen komplet veliki servis.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.907
113
v lokalni ostariji
Marze pri rabljenih avtomobilih so postale izredno nizke. Tam 500eur so kseftarji že veseli da ujamejo. Večina se manj. Zato se dela na količini... Imajo pri kakšnem tudi boljši zaslužek pri nekaterih usekajo minus... Ampak avti ranga 4000-5000 kar se največ prodaja pa je marze tam 250eur...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.378
2.560
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Dal staro za novo cena 4 000. Nič ugodnosti.
Prodajalec ga je potem objavljal za 6 000.
Na avtonetu je bil 3 tedne.
Ostale, ki sem jih dal notri pa niso javno ponujal!

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Ksz
Pazite efekt “stvarne napake” pri domaci prodaji. Je lahko zelo nadlezno.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.622
113
...ksz
.
Kakšen je sedaj sploh pravilen postopek pri privat (fizična oseba fizični osebi) prodaji avta?
Kakšna tipska pogodba? Plačilo na račun?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Prek neta se boš j..... z raznimi preprodajalci......z drugimi besedami spoznal boš kompleten nabor južnih narodov + cigane....
grims-1.gif

Spoznal jih boš ko se mu avta sploh ne bo dalo (po)gledat, edino kar ga bo zanimalo bo "ali je to zadnja cena"
smile-1.gif
Če si vsaj malo psihologa takoj pogruntaš folk in tistim, katerim je prvo vprašanje za koliko denarja ga pa date, lepo samo poveš, da je cifra napisana v oglasu, če pa želijo cenejše, je pa izbira ogromna. Na ta način se znebiš večine kšeftarjev na črno.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Predlagam ti da si kupiš neko prepaid cifro samo za namen prodaje (ki jo kasneje zavržeš)......in pa v izogib dodatnih kasnejših problemov ogledov ne delaš ravno na svojem dvorišču ali blizu njega (tudi avto slikaj nekje na xy lokaciji)
smile-1.gif
Bi se skoraj strinjal, čeprav če pošteno prodaš avto, ne bo nobenih problemov ob pogoju spodaj...
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Ksz
Pazite efekt “stvarne napake” pri domaci prodaji. Je lahko zelo nadlezno.
Ni potrebe, da je nadležno, če prodajalcu pošteno prodajaš avto. Pač v opombe v pogodbi NAPIŠEŠ VSE, KAR JE NAROBE Z AVTOM.
Za nategune pa zna biti res nadležno.
grin1.gif

Sicer sem pa o tem že na veliko pisal, pa ne bi ponavljal:
Kako pravilno prodati avtomobil, da vas ne bo bolela glava?

Sam bi vsekakor se zmenil v avtohiši za kako cifro ga odkupijo, 14 dni pred prihodom novega vozila, ga pa daš na avto.net in vidiš kaj lahko potegneš. S tem, da za 100 EUR tega ne bi šel delat. Je pa običajno razlika vsaj jurja, če ne še več. Evo, ravno sosed čaka na avto. V avtohiši so mu ponudili 4.500, povprečna cena na avto.net-u je 6.000. Če proda za 5.500 je ujel ''jurčka''.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako je... GrandScenica, ki je bil po Alterjevsko (in tudi slovensko) tržno nezanimiv (7 sedežev, svetla notranjost, bencin 2.0) sem prodal v 3! dneh po ceni ki sem jo nastavil na Avto.net... Avtohiša mi je ponujala 3 jurčke... prodal za 4.3