Starbucks

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.721
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Verjetno je štos Starbucksa, da imaš sto variant dodatkov k kavi, n.pr. mleko: toplo, hladno, posneto, polmastno, polnomastno itd. itd.
vrjetno je fora da hipsterji lahko o tem pišejo na svojem blogu kot neki orgazmični izkušnji...

Hipsterji hodijo na kavo v multinacionalno verigo?
confused-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
tudi hipsterji niso več kar so bili... aja čakaj ne. saj hipsterji so vedno imeli ajfone... a ni to neka multinacionalka?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Pil sem jo v Ženevi, navadno belo kavo, trik je v dodatku karamele al pa cukr karamelizirajo. Ni bla slaba, je pa res marsikje boljsa, tudi na petrolu hehe

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Starbucks je ameriska brozga ki se pije na litre kot v vseh ostalih multinacionalnih fastfoodih, supermarketih.... in se zaradi kave ne hodi tja. Je pa blazno kul da se gres tja pofockat in 80 fotk na to temo potem sharas in s sirnim svetom delis da o kavi nimas pojma, sicer se nebi hvalil z rjavo zupo s 300 sestavinami med katerimi najbolj manjka prav kave.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Aja, pa ulimativna hipsterska izkusnja. Ko vstopiš te blazno energično in prijazno vpraša, kako ti je ime in ti to ime napiše na tvoj lonček - ultimativna personalizirana izkusnja, posebno če jim poveš kakšno kleno slovensko ime
evil.gif

Resnici na ljubo, Starback se ima za kavarno, se pravi proster za druženje in posedanje, kava je postranska izkušnja, v zadnjem mesceu sem bil v 4 evropskih mestih in dejansko so kavarne urejene in na res lepih lokacijah (gledano od zunaj, ker nisem v nobeno vstopil).

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Starbucks je za tiste k bolano padajo na znamke in želijo še kavo neke znamke pač. Kava je brezveze, je pa vsekakor nekaj posebnega na Starbucksu: CENA. Vsaj v Miamiju se kavice Starbucks začnejo od 5 USD naprej, torej danes cca 5€ pa gor...Kakorkoli jaz sem jo pil 3 x. Prvič, ....
Edit: Aja, sem komaj zdaj prebral zgoraj ja, ime ti napiše na lonček, kot v prvem razredu ja, pa ubila se je z mojim imenom....
grin1.gif

pozdrav.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Kot so že napisali: kava v Starbucks je kvazi kavni napitek s tisoč dodatki, sladice in ostala hrana je za zdržat, plačaš pa za bolj ali manj za to, da se v preverjenem franšiznem okolju usedeš in preko zastonj WiFi v miru reoganiziraš vrste.
Sprejemljivo za turiste in meka za poženščene kvaziustvarjalce da preluftajo svoje Japke in se pred publiko delajo, da spreminjajo svet.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.318
2.959
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik naliM pravi:

Sprejemljivo za turiste in meka za poženščene kvaziustvarjalce da preluftajo svoje Japke in se pred publiko delajo, da spreminjajo svet.

467716-post_slo.gif
Hahahahahahahahahhaahahahahahahhaahahhaa! Odličen stavek! Hahahahahaha

Kaj pa vem, jaz sem mnenja, da Starbucks res ni za kofetarje, kot smo Slovenci in vsa bivša Juga in seveda Italija ter še kakšne druge dežele. To stvar po mojem bolj laufa v deželah kjer niso ravno veliki ljubitelji dobre kave, naprimer UK pa mogoče kakšna Belgija, Nizozemska... in seveda tam kjer je število turistov tako veliko, da nek Starbucks lahko dobro delal kljub malemu obisku domačinov. Kar ste že mnogi itak omenili.
Jaz sem bil v Starbucksu samo enkrat, bilo je v Hamburgu in to čist slučajno, ker sem si v enem trenutku res zaželel kave in v tistem delu mesta nisem našel nobene kavarne, lokalčka z "običajno" kavo. Ampak, če se prav spomnim je bila skodelica keramična, kakšna je bila pa kava se pa niti ne spomnim več ampak verjetno nič posebnega, če ne bi si zapomnil in zagotovo še večkrat zavil v Starbucks, je bil pa lokal prijeten kavarniški. Naprimer v Londonu je pa že skoraj nemogoče najti lokal z dobro kavo. Povsod samo Sturbucks ali kaj podobnega, kljub temu sem si vedno vzel čas in našel neko alternativo. Enkrat sem celo vstopil v Starbucks v Londonu, ker sem obupal z iskanjem pa je bila notri taka gužva in vse kaotično, da sem se obrnil in vseeno poiskal nekaj boljšega. V glavnem res ne vem zakaj bi si kdo tako želel Sturbucksa, da bi se zaradi njihove kave prav z namenom nekam peljal. To piješ, če res nimaš nobene druge možnosti in se res slučajno znajdeš pred njihovim vhodom. So pa okusi spet različni, morda je pa komu res dobra njihova kava. Nekdo je omenil Petrolovo kavo, ki je zame ena največjih ogabnosti, BLJAK!! Pa vendar so mnogi prav navdušeni nad njo. Torej je verjetno tudi Starbucks nekaterim dober in boljši od pravega Italjanskega Espressota.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Če imaš čas iskat, fajn. AMpak če nimaš zna biti SB edina normalna izbira. LČeta nazaj sem bil parkrat po en tede v londnu (eno šolanje), bilo je v hotelu, okoli razen SB nič razen podobnih htelov z res obupno kavo. In ja, vsako jutro sem skočil v SB na kavo. Bila je pač najboljše od slabega. V ZDA se mi je podobno dogajalo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
To kar dobiš v Starbucksu sploh ni kava, bolj podobno je kakavu. Kje na Češkem ali Avstriji kjer je kava res povsod ena brozga, pač zaviješ v McD, ki ima dosti boljšo in cenejšo kavo od SB. Jest SB enačim z Applom, pač nek trend za ovce. V Italiji seveda ni niti enega Starbucksa, le zakaj..
smile-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Bo pomoje kar hitro slovo vzel. Domačini ne zahajajo v SB, verjetno celo ameriški turisti vejo po čem je znana Italija.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Brez skrbi, na kakšni eminentni točki v Milanu bo laufal, je dovolj tujcev, ki ne zaupajo nekim neznanim kavam. Da ne omenjamo kupa hipsterjev, ki bodo šli tja samo zato, da se tam pofočkajo.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Sem bil 1x v Munchnu in 1x na Dunaju. Ambient dober in vedno gužva, ampak meni ni nevem kaj. Je pa precej izbire in proti koncu leta so še razne "limited edition" varjante.

Grem raje v mcdonalds, kjer je ceneje ali pa bilo kam drugam na kavo za s seboj.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.516
7.034
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
To kar dobiš v Starbucksu sploh ni kava, bolj podobno je kakavu.

Se najboljšo povzetek. Jaz rabim turški kafe zjutraj za pokonci postaviti, to so pa okusni topli napitki za gušt. Grem vedno rada v SB

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Brez skrbi, na kakšni eminentni točki v Milanu bo laufal, je dovolj tujcev, ki ne zaupajo nekim neznanim kavam. Da ne omenjamo kupa hipsterjev, ki bodo šli tja samo zato, da se tam pofočkajo.

Dvomim, danes že skoraj vsak počekira Tripadvisor preden se odpravi kam. V Milanu imaš par ulic od Duoma eno najstarejših in najboljših italjanskih pastičerij in pregrešno dobr kapučino za 1,7€.
smile-1.gif
Hipsterji so se v SB-ju pofočkali 5 let nazaj, danes dejansko tja hodijo samo še seljaki, ki gredo sicer redko od doma.