Starbucks

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
uh, mal predelc za avto sam za kufe
smile-1.gif
bom raj pocaku pol ce bo kak london padu.
Me prou zanima ta fama okol starbucksa, baje niti ni tok dobr kufe. Ti si ze biu pa probu ?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ne. nisem bil, tudi me ne zanima. dobro kavo dobiš marsikje; to me spominja na hamburger iz MC donaldsa ali pica iz pizza hut. vsepovsod drugje dobiš boljše. imajo pa najboljši marketing

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
In na takih primerih se šele zares dobro vidi, kaj dela marketing
smile-1.gif

Drugače pa so imeli verjeli ali ne Starbucks kave v ELeclerku
smile-1.gif

Lep pozdrav!

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
smile-1.gif
Me prou zanima ta fama okol starbucksa, baje niti ni tok dobr kufe. Ti si ze biu pa probu ?

Na enem lelališču sprobal (ne spomnem se končno kje) - kratek povzetek - fastfood kava, generično, brez posebnosti, je pa ne nekem urejenem nivoju, tako da če rabiš uejen prostor za dol se usest, da je čisto, urejeno, dostikrat to pretehta, ne pa tista kava ki jo dobiš. Uporabniška izkušnja je zelo solidna, kava tudi ne.
Če si kje turist zna bit Starbucks ene izmed spodobnih (preverjenih) izbir, da bi pa kot domačin hodil tja, pa itak ne.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Točno to!
Preverjena stvar, žal ne tudi kvaliteta.
Isto kot Mcdonalds, dobr za turiste, ko se bojijo lokalne hrane, ker v mcdonaldsu boš dobil točno to kar pričakuješ (razen mogoče kake azijske različice :D)
Da bi šel pa z namenom Starbucks.....raje ne, ker je kava povprečna

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam sem že večkrat hotel it, pa da probam to čudo, pa sem se vsakokrat obrnil pred pultom, ko sem videl cene
bonk.gif
Ampak kjerkoli sem ga videl, je bil poln, zdaj pa ne vem ali turistov ali domačini dejansko dajejo po 4-6€ za kavo.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Turisti in domačini. Vsaj tu v UK. Tu kjer trenutno živim, ni neko turistično mesto, mamo tud Starbucks in je vedno nabito poln. In kot si rekel, cene so nenormalne. Plača se "ambient" in brand. To je to.
Je pa problem, da tu v UK težko najdeš nek normalni kafe plac, tud privat. Zdej al poskušajo kopirati Starbucks, Costo... al pa so popolnoma zanič. Cene pa enake...

Nazadnje urejeno:

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
smile-1.gif

Bodi vesel, da smo zraven Italije, kjer so razvili iz kave celo znanost. Verjetno ima vsak zakotni bife pri njih boljšo kavo od Starbucksa.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Sej v bistvu jest ne bi su zarad kave, otroc so navalili na to, ce pa ze grem, bi pa rad tud jest kufe sprobu.
Ampak da bi se vozu tok dalec, no go. Celovec se, da se mini izletek nardi usput
smile-1.gif

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Kar jih poznam, ki pijejo kavo so bili razočarani. Dvakrat prekuhan zoc z 3dcl vode z veliko cukra. Včasih se malo mleka v prahu. Pa plastičen kozarec, ki je neekološki odpadek. Bilo nekdaj v Lj, pa ni šlo.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Sicer niti v uk niti v usa nisem probal kave v starbucksu,se mi ni zdela vredna tega denarja. Glede starbucksa v Lj,ga pa ni bilo nikoli. Najbrs si zamesal z dairy queen.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Smajo pravi:
Kar jih poznam, ki pijejo kavo so bili razočarani. Dvakrat prekuhan zoc z 3dcl vode z veliko cukra. Včasih se malo mleka v prahu. Pa plastičen kozarec, ki je neekološki odpadek. Bilo nekdaj v Lj, pa ni šlo.

Kje si opazil plastičen kozarec? Res redko zaidem, pa ima v spominu kartonastega. Drugač lahko prineseš s sabo, ali kupiš tam plastičen kozarec, in imaš svoj napitek ceneje.

"Bring your own

We have always offered our customers in EMEA a discount, as a reward for acting sustainably. When you bring your own mug, cup, Starbucks reusable cup or even flask, we will offer you 25p or 30c discount at the till.

From 1st April 2016, you can now enjoy 50p off your favourite beverage in stores."

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Sej v bistvu jest ne bi su zarad kave, otroc so navalili na to, ce pa ze grem, bi pa rad tud jest kufe sprobu.
Ampak da bi se vozu tok dalec, no go. Celovec se, da se mini izletek nardi usput
smile-1.gif

Verjemi mi, da ne boste cisto nic zamudili, ce preskocite starbucks. Kava na petrolu je podobna, samo boljsa in cenejsa. Sem bil ze parkrat v takih mestih, kjer je starbucks skoraj edina izbira (dobro verjamem, da lokalci poznajo se kaj drugega) in je vse skupaj bolj bogo. Draga kava, nic posebnega.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ni plasticen kozarc, ampak kartonast...mleko ni iz praha ampak je mleko v tekočem stanju, tudi sladkor dodaš sam. V LJ Starbucks ni bilo nikoli.

Sem ga pil v CH, nič posebnega, cena 6 CHF, ampak je tudi v Mecu v CH 5 CHF

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Verjetno je štos Starbucksa, da imaš sto variant dodatkov k kavi, n.pr. mleko: toplo, hladno, posneto, polmastno, polnomastno itd. itd.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Verjetno je štos Starbucksa, da imaš sto variant dodatkov k kavi, n.pr. mleko: toplo, hladno, posneto, polmastno, polnomastno itd. itd.
vrjetno je fora da hipsterji lahko o tem pišejo na svojem blogu kot neki orgazmični izkušnji...