ne vem, zakaj bi bila lončena peč, katera vzame skoraj nič m2 prostora brezveze, razen če je neprimerna za kurjavo, da peč razpada.Brezveze, samo odžira prostor. Razen če je funkcionalna, npr. da ogrevate bajto z njo ... pečete kruh v njej. Za današnje čase - brezveze.
Če vam je pa dekorativno všeč, potem je pa to nekaj drugega. Npr. v Kranju gostilna Labore, kjer imajo noter krušno peč kot maskoto.
Moja hči - 30 let, kuri v dnevni sobi kamin vsak dan. Kaj pa je tak kunšt? Dve kocki za vžig, nekaj trsk iz bauneki in drva gor.Me zanima koliko časa bi iskal neko mlado punco, ki bi znala podkuriti noter. V Slo bi jih našel morda 10, pa še tiste so prababice.
tako rabi Demz, sam ne vidi več vžigalice pržgatMoja hči - 30 let, kuri v dnevni sobi kamin vsak dan. Kaj pa je tak kunšt? Dve kocki za vžig, nekaj trsk iz bauneki in drva gor.
zino v takih se kruh peče:
jaz dobro vem, kaj je krušna peč in kaj lončena, je deda bil pečar, naredil nekaj 100 krušnih pečiMoja hči - 30 let, kuri v dnevni sobi kamin vsak dan. Kaj pa je tak kunšt? Dve kocki za vžig, nekaj trsk iz bauneki in drva gor.
zino v takih se kruh peče:
tako rabi Demz, sam ne vidi več vžigalice pržgat
jaz dobro vem, kaj je krušna peč in kaj lončena, je deda bil pečar, naredil nekaj 100 krušnih peči
Krušna je tudi velikokrat lončena, odvisno s katere strani jo gledaš.jaz dobro vem, kaj je krušna peč in kaj lončena, je deda bil pečar, naredil nekaj 100 krušnih peči
Daj še enkrat na glas preberi kar si napisal.seveda je krušna lončena, ampak v krušni se peče, v lončeni pa ne.
seveda je krušna lončena, ampak v krušni se peče, v lončeni pa ne.