Stara baba...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
... ...za volanom.
bonk.gif

Nekako se mi zdi, da so predstavnice nežnejšega spola zapostavljene v teh debatah.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa zakaj ravno danes, ko sem varuška?!
bonk.gif

Pa kak dan bi lahko prej povedal.
bonk.gif

Še vsakemu alterjevcu sem dal za pir, s katerim sem se dobil.

In kontra.
nahrung002.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.113
1.890
113
Emona / Carnium
Nekaj podobnega sem doživel lansko poletje.
Sedel sem na vrtu enega lokala, ki je bil "ograjen" s cvetličnimi koriti. Malo naprej se je v fiat pando usedla starejša gospa (cca istih let kot gospa iz zgornjega linka) in začela turirati. Nihče ni pričakoval, da bo pri takšnih obratih spustila sklopko in zapeljala vzvratno na polno. Od korita jo je odbilo v parkiran avto na drugi strani, kjer je obtičala. Potem so ji pomagali pospraviti odbijač v avto...

Nazadnje urejeno:

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
To je tko kot v tisti epizodi South Parka, ko grejo upokojenci za volan, takrat vsi bežijo v hiše zabarikadirat vrata, okna...
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.149
113
Dobro da je samo klijo z 50 konjiči .. zdej si pa predstavljaj kakšno benflo, avtomat in pa 150 konjev. Tam bi se vrtela ko v ringlšpilu, dokler ne bi zmanjkalo benza ...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Pojdi v Krško ali Brežice in rufni.
Ti bo dal cifro na pm, če je še nimaš. Dalenčki so itak face, Patriot pa sploh.
cheer.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
zato ker so navajeni na stare škatle, pri katerih je kišta crknila, če nisi pristisnil na gas
pač stvar navade, in ker bolj redko vozijo jim to pač ostane
sem pa tudi že videl mlade ljudi, ki so delali podobne pi.darije kot ta na posnetku

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.149
113
.. jasno, navada je železna srajca. Meni tudi ni bilo jasno, ko sem se peljal z enim starim dedom zakaj je potrebno v novem golfu dodajati vmesen gas ko šaltaš (ni imelo nič z udobjem ker je pocukalo vsakič ko je menjal). To da se da v prvo samo ko avto stoji sem slišal pa tudi že od "mlajše" generacije (verjetno je bil njihov prvi avto fičo).

Isto imaš ljudi pri 40h oz. 50h letih ki se jim zdi bogokletno uporabljati 5. prestavo za vožnjo pod 100 km/h (v stilu peta je samo za AC), in pa da so obrati pod 3000 slabi za motor. To da se v ovinek vedno pripelje z 3. oz. 2 (četudi greš 90km/h) je pa tudi klasika generacije rojeni v hipi dobi. To da se skrb za okolje začne pri vozniku vidiš pri takih fenomenih, ki jih je na cestah precej.

Sej ne rečem da bomo tudi mi vozili čez 30 let podobno zastarelo!
evil.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Samo res: kako to, da vsi penzionisti speljujejo po enakem sistemu -poln gas, potem pa počasi spuščajo sklopko...?

V bistvu je logično: spelješ, ko slišiš, da so se obrati dovolj povečali, da avto ne bo crknil. In starejši ko si, bolj moraš turirat, da sploh slišiš "taprave" obrate
wink-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Samo res: kako to, da vsi penzionisti speljujejo po enakem sistemu -poln gas, potem pa počasi spuščajo sklopko...?

V bistvu je logično: spelješ, ko slišiš, da so se obrati dovolj povečali, da avto ne bo crknil. In starejši ko si, bolj moraš turirat, da sploh slišiš "taprave" obrate
wink-1.gif

je pa še nekaj ; sodobne kište so tudi tišje od tistih izpred 10, 15, 25 let
je tudi mene malo matralo, ko sem iz Z101 prešaltal pred juhuhu leti na "normalen" avto. pač pohodil gas , da sem slišal "pravilne obrate" . so pa gume potem malo škripale
evil.gif
. ko pa bom čez 30 let fural elekroavtek pa bodo gume itak škripale, ker se ne bo motorja sploh slišalo, pa še gluh bom na 1/2

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
...jim zdi bogokletno uporabljati 5. prestavo za vožnjo pod 100 km/h (v stilu peta je samo za AC)...

Na žalost take debilizme učijo v LJ avtošolah. Pa verjetno tudi še v drugih krajih...
bonk.gif

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Take debilizme učijo vsepovsod, ko sem delal izpit, prva ura se peljem izven naselja, omejitev 90km/h dam v peto, mi začne inštruktor skakat kot budala, kaj delam s 5. prestavo... WTF In pol sem clio-ta tiral v 4. na 90km/h še naslednjih 18 ur!
rolleyes-1.gif

B81

22. jul 2007
37.757
11.028
113
To da se da v prvo samo ko avto stoji sem slišal pa tudi že od "mlajše" generacije (verjetno je bil njihov prvi avto fičo).

Tega ne razumem. Jaz dam v prvo samo, ko speljujem ali kdaj bi še dal?