Stanovanjski stroški izven ½mama½ hotel

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Je pa žalostno, da je nekdo, ki popije v lokalih mesečno za 70 evrov kofeta, v očeh nekaterih skoraj že tajkun. Ali pa vsaj - sumljivo bogat...

Tega sicer ne moreš rečti, da je bogat... če pa nekdo za kavice po lokalih zmeče 70eur na mesec pri nizkih dohodkih in potem jamra, da nima za sproti za položnice ali ne vem... zavarovanje avtomobila, očitno ne zna ravnati z denarjem ali si pa postaviti prioritet (če mu v danem primeru npr. avto predstavlja pogoj za službo). Itd...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi meni so te kavice nekaj takega, da se ne sekiram konec mesca, sicer pa točno vem da stanejo, ker z mojo popiševa mesec na 10€ natančno.

On topik pa nemorem napisat, ker mam mamahotel.
evil.gif
Pri nas pa se ravno teh for kot Pakul ne gremo ala ločevanje števcev in takih bedarij. Naša familija je tamlada, oba imava službe, prav noben problem ni plačat več kot starša za stroške. Smeti in NUSZ ipd. vezane res na starša in hišo plačata onadva ostalo mi. Konkretno sem optimiziral te stroške in so za kvadraturo in vse kar imamo bagatelni. Štroma je kar veliko cca. 80€.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V urejenih državah je to verjetno normalno. V egoističnih (recimo Slovenija), kjer cuckoljubci izvajajo teror nad ostalimi (vsa čast izjemam) pa izvor čudenja...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
V AT je dražje, je pa potem res, da s temi sredstvi je tudi za pse urejeno. Pri nas je razlika, bi jemali a nič dajali. To je glavni problem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Še tam kjer vrečke nastavijo in kontejnerje za kakce se lastniki sprenevedajo in ne čistijo za ljubljenci... Da o tem da jih pustijo da se ponečedijo kjer se jim zdi sploh ne začenjam...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Je pa Slovenija amerika proti recimo Španiji. Tukaj je kultura glede psov čisto ..na psu
smile-1.gif
.

Vsak dan bi tepel kakšnega lastnika, da ne omenjam, da ima vsak po 1 ali 2 ščeneta. Noro, živa epidemija.

LP,
PIC

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sicer zelo off topic pa vseeno. Opažam, da je ta problematika pasjeljubcev (btw sem tudi sam eden izmed njih, pasjeljubec namreč, ne problematik
smile-1.gif
) zelo regijsko usmerjena. Ker v mojem okolišu je kultura zelo dobra. Pasjih drekcev ni veliko videti in vsi lepo pobiramo za njimi. Tudi razpuščeni niso kar vsepovprek. Okoli drevoredov so tudi koši z vrečkami in podobno. Skratka ne vem kaj več bi še lahko sploh pričakoval. Nekje pa so očitno težave še vedno prisotne.
Kot rečeno, dovolj off topic.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Brez zavisti, prosim.
bogat...

Površno bereš, privoščim ti vsako kapljico kavice. Sem že zgoraj napisal, da mora ostati v gospodinjstvu konec meseca vsaj tisočak, da je na dolgi rok stanje vzdržno. Kar je manj, je revščina.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Tisočak ostane (matematika.press) tam, kjer imata oba 3000, ali več družinskih dohodkov, kajne?

Kjer pa ostane 50 ali 100 evrov, pa je itak brezveze šparati. Je pač,kotpraviš, revščina in v takem primeru ni pomoči.
S tako nizkimi dohodki in tako = nikakršno akumulacijo je torej bolje teh morebitnih 100 evrov popiti, zafrčkati.

Po enaki logiki jih ne tako malo razmišlja, da se jim za 600 ali 700 evrov ne splača delati. In raje ležijo doma in vlečejo morebitne socialne transferje.
Pravzaprav jim dam kar prav.

Če se taki ne sekirajo preveč, ali se jim za vse skupaj celo hebe, bodo imeli pri 60-ih dosti bolj stabilno psiho in bodo brez luknje v želodcu kot grebatorji oz. tisti, ki bi imeli še vikend, bazen in jahto...

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Bazen ni noben luksuz se ga zelo enostavno in poceni vzdržuje.
wink-1.gif

80€ soli in 60€ štroma je sezona od maja do oktobra s streho.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
ljubljana 46m2,

od 270€ do 300 € vsi stroški skupaj (elektrika, tv, internet, rezervni sklad, ogrevanje,komunala, itd.)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Mene namreč pride ena do dve kavi dnevno 60 - 80 evrov mesečno.

Nekateri bi rekli, da dokler si lahko privoščiš tak strošek, ti ne gre slabo.

467716-post_slo.gif

Sem tolk gorenca (kot bi bil sosed od roberta ali gattota) da si je se doma ne privoscim, kaj sele v gostilni.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Aja noben se ni napisal dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Slabih 30 evrov al koliko je ze? Se en "davek" podoben rtv.
In ko na koncu od brutto brutto jurja odstejes koliko das državi ugotovis da je bila fevdalska desetina pi.ckin dim proti danasnjim. Res da danes dobis nekaj vec od drzave nazaj (šolstvo, sociala, pogojno zdravstvo), ampak se kaj hitro ugotovi, da je poleg tega "zazeljenega" tudi ogromno birokracije, ki je bolj ali manj... Nimam pravega izraza v besednem zakladu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Še tam kjer vrečke nastavijo in kontejnerje za kakce se lastniki sprenevedajo in ne čistijo za ljubljenci... Da o tem da jih pustijo da se ponečedijo kjer se jim zdi sploh ne začenjam...
In da doma nimas zivali, trato okoli hise pa kljub temu vso posrano. Bo treba res guantanamo ograjo postaviti okoli hise? Za zacetek bom pastirja napeljal.....
10.gif

Nazadnje urejeno:

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
45
28
17.325776N, 23.254786E
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
če sta dva s povpr. plačo in enim otrokom v vrtcu brez stanovanja sta najebala ježa. vsi stroški in vse obdavčitve na max,.....sem bil na takem in se mi je dobesedno rogal v glavo en albanec brez službe s 3 otroki ki je imel (novo!) socialno stanovanje in socialne doklade, delal na črno žena doma,....živeli so neprimerno višji std. kot mi,....

A lahko nekdo pove, koliko dohodka ima ta šiptar/brazilc danes (ko ima 3+ mladoletne otroke) in koliko denarja bo imel, ko bodo ti otroci odrasli in zanje ne bo več doklad in olajšav? In pa iz česa bo sestavil penzijo?