Stanje v Tusmobil omrezju

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kaksno je stanje kar se tice kvalitete pogovora, signala in teh reci? Eurodj, ne rabis mi odgovarjat, ker vem da po tvoje bo vse BP. Zanimajo me izkusnje uporabnikov. Namrec Simobil mi je konkretno nacel zivce s signalom oz. kvaliteto pogovora in bo treba kot kaze zamenjat operaterja. Prva opcija je m@, oprezam za tusem. Torej?

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Signal pri Tušu je v redu, če si priklopljen na m@ omrežje. Je pa še vedno razlika pri zvoku med pogovori - ta ima včasih efekt tunela.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Se pravi en drek. Pol se pa vsi sprasujejo zakaj ima m@ toliko userjev!
smirk-1.gif
Kaj ti pomaga napol zastonj telefon, ce se ne mores normalno pogovarjat!

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Nisem rekel da se ne da normalno pogovarjat, to je le občasna moteča motnja, ki sem jo jaz opazil. Se najdejo tudi ljudje, ki gledajo zgolj in samo na ceno.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Zato ima toliko naročnikov, ker so bili par let edini ponudnik na trgu. sam pri S! nimam težav pri pogovoru.
S katerim telefonom prihaja do tega??

lp

Nazadnje urejeno:

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
Nekaj časa se je res slišalo šumenje v tušmobilovem omrežju, zdaj ga pa v ljubljani ko se pogovarjam se mi zdi da je enako kakovost kot pri mobitelu.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
K750i ali pa z drugimi, vendar se prvi uporablja primarno. In lahko se zgovarjamo, bili so prvi, ampak jebela, precej jih poznam, ki so na simobilu in precej jih ima tezave. Nihce me ne bo preprical, da ima simobil enako kvalitetno omrezje kot simobil. Enostavno sem preizkusil v praksi, bil nekaj casa na mobitelu in sedaj na simobilu, razlika je ocitna. Kot ze receno, kaj ti pomaga super druper nizka cena pogovorov in telefonov, ce se v LJ ne mores normalno pogovarjat razen ce ujames signal in si pri miru. Eno je quality service drugo pa cheap service!
rolleyes-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Sicer malce offtopic ampak Simobilovo omrezje je res katastrofa. Iz m@ se med vikendi ZELO tezko poklice (vsaj na podrocju Postojne) v Simobil, vedno kaze da je omrezje zasedeno. Ce se klice uporabnike na Mobitelu je pa vse OK.
Prejsnji vikend sem moral poklicati prijatelja na fiksno stevilko in ga prositi, ce poklice uporabnika na Simobilu, ker ga sam nisem mogel. Na Simobilovem supportu pravijo, da je tezava pri Mobitelu.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Pomoje simobil nebi mel toliko uporabnikov kot jih ima, če bi bilo res kaj narobe z omrežjem. Sem bil tudi na mobitelu in ni vedno delalo kakor treba. Vsak naj se odloči po svoje
rolleyes-1.gif

lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Dejstvo je, da je simobil za precej cenejsi kot mobitel in zato ima toliko narocnikov kot jih ima. Naj probajo cene izravnat z mobitelom pa bomo videli. Marsikdo gleda danes na cekine in je tam kjer je ceneje, ampak ta moment ne vem, ce je vredno tega denarja. Ne favoriziram nikogar ampak najpomembnejse mi je signal oz. kakovost pogovora nato cene, pestrost dodatnih storitev in sele nato cene telefonov. In s simobilom glede prvega nimam dobrih izkusenj niti precej ljudi okoli. Govora je pa o GSM/GPRS frekvencah, da se ne bo kdo obesal na UMTS in podobno.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Sicer malce offtopic ampak Simobilovo omrezje je res katastrofa. Iz m@ se med vikendi ZELO tezko poklice (vsaj na podrocju Postojne) v Simobil, vedno kaze da je omrezje zasedeno. Ce se klice uporabnike na Mobitelu je pa vse OK.
Prejsnji vikend sem moral poklicati prijatelja na fiksno stevilko in ga prositi, ce poklice uporabnika na Simobilu, ker ga sam nisem mogel. Na Simobilovem supportu pravijo, da je tezava pri Mobitelu.

Tukaj si zdej malo se zlagal jst sem s postojne in še nisem mel problemov s si.mobilom vedno dela kak treba...a o mobitelu pa bi se dalo menit ker niamjo tako vsega pošlihtano kot pravijo....
evil.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Zakaj bi se pa lagal? En dober (ampak res dober) razlog?!? Povedal sem moje izkusnje. Ce ne bi imel tezav, tega niti pisal ne bi.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
kaj tako komplicirate? vsak operater ima kje kakšno slabo točko kar se tiče pokritosti s signalom - razlika je le v tem, da jih imajo nekateri več, drugi manj

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
kaj tako komplicirate? vsak operater ima kje kakšno slabo točko kar se tiče pokritosti s signalom - razlika je le v tem, da jih imajo nekateri več, drugi manj

Točno tako. Zato lahko Tušmobil dela ponekod bolje od velecenjenega Mobitela.

AMPAK - govorimo o _mobilnih_ telefonih in omrežjih, zato je treba upoštevati, da se uporabniki gibljejo (so mobilni) in se lahko pri nekaterih operaterjih velikokrat znajdejo na območju, ki je slabo pokrito. Verjetnost, da se to zgodi, pa je med operaterji zelo različna.