Sej je sam napisal, da je šel raje tako narediti kot je naredil. Danes pa pljuva po vsem tem.Poveljnik je se zmeraj ziv..in mislim, da ni bolj kredibilne price..precej bolj kot kot novodobni prikrojevalci zgodovine iz politike in farovza..
Za tvojega strica -oba-sem pa vesel, da sta se borila na strani naroda, ne pa za nemce proti rusom..
mimogrede, danes se je začela (77 let naazaj) Dražgoška bitka.
Očitno se še ni končala
Kakšna bitka? Tistih par luksemburških starcev so pospravili in zbežali. Je to za tebe bitka?mimogrede, danes se je začela (77 let naazaj) Dražgoška bitka.
Očitno se še ni končala
Kolikor vem, so s pohorskim bataljonom obračunale bolj ali manj policijske sile. Moj oče pa se je tudi spominjal, da so kot "nemški" vojaki po območju, kjer je živel, hodili bolj ali manj avstrijski mobiliziranci. Stari dedi, ki so komaj čakali, da bi lahko šli domov. Ampak za odpor, ki je bil, so bili dovolj.
Kolikor vem je bilo okoli 2000 Nemcev proti dobrih 70 partizanom. Tudi če so bili slepi in napol gluhi in bi streljali s fračami, jih je bilo preveč. Pa niso bili sami policaji. Vmes je bilo tudi 350 alpskih lovcev, po tvoje verjetno vsi na vozičkih. Sram te bodi!Kolikor vem, so s pohorskim bataljonom obračunale bolj ali manj policijske sile. Moj oče pa se je tudi spominjal, da so kot "nemški" vojaki po območju, kjer je živel, hodili bolj ali manj avstrijski mobiliziranci. Stari dedi, ki so komaj čakali, da bi lahko šli domov. Ampak za odpor, ki je bil, so bili dovolj.
O kakih Srbih ti govoriš? Aja, o onih iz jugo čitank. Verjamem tistemu, kar so ljudje videli. In ljudje so skozi naše kraje videli poditi Nemce s strani Bolgarov, ki so jim za hrbti stali ruski oficirji. Noben ni nikoli govorih, da so prišli kaki Srbi. In tudi v knjigi o našem kraju, ki jo je napisal sin partizana, ti niso omenjeni. Ker včasih kdo opiše samo tisto, kar je dejansko bilo.to vse govori o zavednosti, patriotizmu in svobodi slovencev. potem pa idioti srbi sledijo titu in osvobajanju nečesa, kar ni hotelo biti osvobojeno,
Vsekakor je škoda, da se v jugo šoli in na proslavah ni dajalo več poudarka zmagam. In to je ostalo.a se samo meni zdi, da smo vse "največje" bitke na slo tleh enostavno izgubili in so nemci pobili partizane kot zajce? dražgoše, osankarca še kaj?
Ne vem, zakaj tebe v neki imaginarni situaciji vidim na cerkvenem turnu, kjer z dolgo fižolarco( staro francosko puško, ki so jih imeli domobranci) oprezaš za terenci OF in sosedi, s katerimi imaš neporavnane račune?Kakšna bitka? Tistih par luksemburških starcev so pospravili in zbežali. Je to za tebe bitka?