Stajerska AC je za posr*t

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Od Slovenskih konjic do Trojan tri dela na cesti, kar je pohvalno, da obnavljajo, ampak v sredi je en odsek, kjer je samo 200m razdalje hitrost 60km/h za postavitev protihrupnih ograj, ki je tam ze en mesec brez spremembe, potem pa prides v Trojanske tunele, kjer je ze en mesec en predor nastavljen na 60km/h, na semaforju utripajo rumene luci, v tunelu pa utripajo talne ledice, nic pa se n3 vidi, da bi kaj delali.
In jasno, ker sem skoraj edini, ki upocasnuje na 60km/h, imam nataknjena oslovska usesa, ker vsi ostali krsitelji profitirajo, ko letijo mimo. Dejansko se pocutim kot bedak, ker spostujem omejitve hitrosti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
haha, welcome to the club.

Zdaj si pa zamisli, da bi se bolj pogosto vozil dol in gor...vsak dan recimo.

Pa..pazi to...nesramno nastavljajo tiste radarje, kište, ob te omejitve, 60kmh.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A ti radarji sploh še laufajo?
bomo videli v prihodnjih dneh..
rolleyes-1.gif

Tele zapore so pa res obup- ne spomnim se, kdaj sem odsek lj-mb prevozil brez omejitev.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Laufajo, laufajo. Ponavadi so nastavljeni ob kaksnem pocivaliscu ali uvozu/izvozu.

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Jaz se vozim po nemških, avstrijskih, danskih, švedskih in norveških avtocestah pa se tud najdejo taki odseki na cestah kot pri nas. Tko, da nismo edini, tud drugod imajo isti problem...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Pa imajo 200meterski odsek, kjer se ze en mesec nic ne dogaja, kjer je potrebno upocasniti na 60km/h?
Ali pa predor, v katerem ze en mesec vse utripa in je nastavljena omejitev na 60km/h in to samov smeri proti Lj?

V tem casu pa so preplastili nekaj kilometrov celotne strani avtoceste in zdaj preplastujejo drugo stran, kar lahko samo pohvalim. Tisti dve zgornji izjemi me motita.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
odsek je vrjetno rangiran kot "gradbišče" in za tam pač veljajo posebna pravila.
Po moje je zato tako.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Prejšnji teden zapora od Šentruperta (Šempetra?) in nekaj km naprej. Na obeh straneh je bila postavljena škatla z radarjem, omejitev 60. Smer štajerska dobra vidna, za nazaj nekoliko skrita. V obeh primerih takoj na začetku zapore. Pri prvi vem da sem šel po omejitvi, ker sem jo videl že xyz metrov prej, pri drugi pa nisem siguren. Vendar mislim da sta bile obe prazni. Vsaj upam, sicer bo nekdo dobil pozdrave....

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pa imajo 200meterski odsek, kjer se ze en mesec nic ne dogaja, kjer je potrebno upocasniti na 60km/h?
Ali pa predor, v katerem ze en mesec vse utripa in je nastavljena omejitev na 60km/h in to samov smeri proti Lj?

V tem casu pa so preplastili nekaj kilometrov celotne strani avtoceste in zdaj preplastujejo drugo stran, kar lahko samo pohvalim. Tisti dve zgornji izjemi me motita.
v trojanskih predorih delajo redni pregled elektrostrojne opreme, ne vem pa, če to traja cel mesec.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Na izvozu je ponavadi na 40kmh omejitev in tega se ne drži res nihče, Torej je tam najlažje vrečt vabo/radar.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
omejitev velja samo do trikotnega znaka, ki je ponavadi na koncu ovinka - začetka priključka

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
Citat:
Uporabnik Flikca pravi:
Jaz se vozim po nemških, avstrijskih, danskih, švedskih in norveških avtocestah pa se tud najdejo taki odseki na cestah kot pri nas. Tko, da nismo edini, tud drugod imajo isti problem...

potem si na avstrijskih verjetno opazil, da je omejitev 80.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.051
5.658
113
Citat:
Uporabnik Flikca pravi:

1) V celi D in A sem mogoče videl 1x omejitev 60........drugače je lepo 1km prej 100 in potem malo pred na 80

2) zapora je 3x bolje izvedena kot pri nas....ne glede na to da je avtocesta enako široka kot tam je prostora pri nas manj med pasovi
confused-1.gif

3) v 99,9% na gradbiščih v tujini ni radarjev....logično saj med bremzanjem v zožanju lahko še gladko narediš crash....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:Pa imajo 200meterski odsek, kjer se ze en mesec nic ne dogaja, kjer je potrebno upocasniti na 60km/h?
Doslej se je tam dogajalo vsak delovni dan. Mogoče imajo kak dan premora, da se beton utrdi, DARS-u pa se ne da umakniti zapore. Sicer pa čez vikend ni nekega prometa in je vseeno, kaj se takrat dogaja.
Letos je delo na štajerski avtocesti precej bolje organizirano kot lani in skoraj ni bilo zastojev. Pretežno je višja omejitev, prejšnja leta so kolobarili med omejitvijo 60 in 40, sedaj pa 80 in 60. Nek napredek je.
Kaj je s predorom ne vem. Očitno spet ne ustreza nekim standardom. Dela se tam nič.

• Všeč mi je
Reactions: Ted

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Flikca pravi:

1) V celi D in A sem mogoče videl 1x omejitev 60........drugače je lepo 1km prej 100 in potem malo pred na 80

2) zapora je 3x bolje izvedena kot pri nas....ne glede na to da je avtocesta enako široka kot tam je prostora pri nas manj med pasovi
confused-1.gif

3) v 99,9% na gradbiščih v tujini ni radarjev....logično saj med bremzanjem v zožanju lahko še gladko narediš crash....

1) v A vidiš omejitev 60, pri uvozih/izvozih pri zožanem 4 pasovnem prometu

2) ni res. V A so AC širše. Širši so odstavni pasovi, več je prostora na levi

3) radarjev morda res ni, vsaj v A pa policijska kontrola ni nemogoča