Štajerka spet zaprta

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Saj ne gre za butasto napisan zakon, ampak za pametnjakoviče, ki v vsem vidijo neke varke in cake.
Če se umakneš koloni, sploh ne gre za zaustavitev vozila.
Zakon piše, da lahko ustaviš za vstop in izstop potnikov. A če se ustaviš za brezveze, ker štopar noče v tvoj avto, si pa na enkrat v prekršku!? Če bi vstopil, pa bi bilo ok. V glavnem glubo iskanje nekih dlak v jajcu. Ustaviš lahko za kratek čas, če ne oviraš javnega potniškega prometa ... zakon pa z nekaj primeri tudi navaja, za katere primere so takšne ustavitve dovoljene. Ne morejo pa vseh primerov napisati, ker bo alterpametnjakovič vedno našel kak primer, ki ni zajet.
Sicer pa itak policaj svobodno odloča o tem, če ti bo upravičeno ali neupravičeno težil ...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

evo spet zaprt 1 pas proti celju v dolzini kot so zamenjali 1 mesec nazaj asfalt, in zag izvaja meritve sirine pasu. Niso normalni

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
A tega.niso mogli izmerit pred prevzemom?
A izvajalec ni naredil po načrtu?
Sem bil včeraj dopoldne v koloni, jutri bom spet. Na srečo je včeraj šlo brez ustavljanja. Na začetku sicer precej počasi zaradi zadrge (na desnem pasu km kolona, na levem pa nekaj "padalcev" tudi jaz sem šel tja, do zozanja ) potem pa je kar šlo.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Tudi izvajalci gledajo na to, da bi na vsakem cm kaj probali zgoljufati, zato pa kak cm na debelino in cm v širino, pa se že pogovarjamo o par deset tisoč eurih prihranka ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Na debelino se bistveno več pozna desetinka mm kot cm v širino
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Pri 10m širine se 1cm pozna 0,1%
Pri 20cm debeline se 0,2mm pozna 0,1%

Oboje je enako. Samo prvo lahko dokaže vsak z metrom, drugo pa....

Pa lahko "nateg" pomnožis z 10, pa boš še lažje dokazal nateg pri širini, pri debelini pa se vedno težko (2mm)
Že obstaja meritev debeline asfalta brez nekega vrtanja valjev (poškodbe asfalta) ali česa podobnega?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

evo spet zaprt 1 pas proti celju v dolzini kot so zamenjali 1 mesec nazaj asfalt, in zag izvaja meritve sirine pasu. Niso normalni
naj izvedejo meritev "ravnine"
smirk-1.gif

vijavaga.press

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Ja in? Malo zastoja, pa že vsi dramo delajo. Šest kilometrov? Vau od zastoja. Sem pred par dnevi v enm v avstriji stal. Sem šel brskat, nikjer niso o tem nič pisali avstrijci ... Sam na 24 kur paniko delajo.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Zadeva se očitno bere in zato pač delajo paniko. Evo tudi sam si iskal paniko glede avstrijskega zastoja in si bil razočaran, da ni bilo nič objavljeno ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Nisem iskal panike, na OAMTCjevo prometno stran sem hotel samo pogledat, koliko je zastoja, da vem, koliko časa bom stal . Pa ni bilo nič. No ja, je pa stric Google povedal.

Po avtrisjkih novičarskih portalih sem brskal šele, ko sem videlo to paniko na 24kur, ker me je zanimalo ali vastrijci iz takega zastoja res tudi celo štalo delajo. Seveda ne.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Panike ni blo,en mercedes se je razkantal, nam je pa med Domžalami in Lukovico vzelo dodatnih 20 minut. Spet. Ker eni ne znajo vozit. Na ravnem ga je razmetalo... Nič jasno...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
"Voznik osebnega avtomobila znamke Mercedse Benz je vozil po avtocesti iz smeri Domžal proti Blagovici po levem prometnem pasu. Ko je pripeljal v bližino počivališča Lukovica, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila znamke VW Jetta, ki ga je vozil voznik prav tako po levem pasu. Slednji je zmanjševal hitrost zaradi zgostitve prometa pred seboj. Po trčenju je vozilo Jetta odbilo v levo v kovinsko varnostno ograjo. V prometni nesreči je nastalo za približno 19.000 evrov materialne škode, voznika in potnici v VW jetti pa niso utrpeli telesnih poškodb."

Dinamičen voznik njemačkih kola ki je očitno bil mnenja, da je z nakupom zvezde pridobi tudi poseben pas na avtocest rezerviran samo za njegovo vozilo. Voznika v jetti pa so o tem pozabili obvestiti.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
bojda mehiški, kitajski, indijski in ruski, v Nemčiji ni v proizvodnji, ne prejšnja, ne zdajšnja generacija ... :)

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Po tvoji logiki je osel, rojen v Lipici, lipicanec... Kariera v politiki kliče...

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ja sta bla kr fino razkantana.... in en proti drugemu.... sem že mislil da je šel eden direkt iz omw- ja v napačno smer