Štajerka spet zaprta

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Zanimivo, da poleti, ko masa Avstrijcev, Nemcev, Nizozemcev rine na Hrvaško, ravno ti nimajo nobene kulture na slovenskih cestah. Doma pa vozijo kot angelčki.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zanimivo, da poleti, ko masa Avstrijcev, Nemcev, Nizozemcev rine na Hrvaško, ravno ti nimajo nobene kulture na slovenskih cestah. Doma pa vozijo kot angelčki. [/quote

Se enkrat! Na hrv obalo se v 95 proc. vozijo odseljeni balkanci in tujci z res nizkimi dohodki. Odtod obnasanje kakrsno ze je. Cez mejo vidis pa predvsem domacine.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zanimivo, da poleti, ko masa Avstrijcev, Nemcev, Nizozemcev rine na Hrvaško, ravno ti nimajo nobene kulture na slovenskih cestah. Doma pa vozijo kot angelčki.

Se enkrat! Na hrv obalo se v 95 proc. vozijo odseljeni balkanci in tujci z res nizkimi dohodki. Odtod obnasanje kakrsno ze je. Cez mejo vidis pa predvsem domacine.
E pojdi, do Slovenije pa po luftu priletijo?
bonk.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
recimo, jezi tudi dejstvo, da se tovornjaki prehitevajo tudi v konicah, ko se ne bi smeli (7-9 in 13-17), piše tudi na znakih, ki pa jih seveda ne upoštevajo, potem pa mamo zmedo, da promet ne teče nikamor ...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Mislim da je prepoved sicer od 6-9 in od 14-17. Jih pa dosti kaznuje policija. Tudi ni ravno res da se to prehiteva vsepovprek po zapori. Predpise pa krsijo(krsimo) vsi. Tudi vozniki osebnih vozil ne drzijo varnostne razdalje, ne upistevajo omejitve hitrosti itd.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Sem vsak dan na štajerki in dejansko zelo poredko vidim, da se kamioni prehitevajo. Precej večja težava so presrani bebci, ki ne upajo mimo kamiona hitreje kot s 100 km/h, kar v končni fazi povzroči isti efekt.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Vcer na primorki, proti ravbarkomandi imas klanec in tam se zacne pas za pocasna vozila. en tovrnjak tja, drugi pa vstraja na voznem, cel klanec je zraven vozil in pridobil 5m toliko da je bila njegova kabina pokrita s koncem prikole in tko sta vozila dokler ni zmanjkalo pasu za pocasna vozila in skoraj trcila med sabo oz bi ga tisti na pocasnem nahebal in je potem tisti na voznem popustil in mu blendal in zugal. Tko da ta gamad se med sabo ni usklajena.

Pa standard je tudi da se vozi po tretjem pasu toliko casa dokler ga dobesedno ne zmanjka in takrat sunkovito na vozni pas ne glede kje si ti.

Da pa se na regionalki tovrnjak odmakne ko ima za sabo vec kot 5 vozil sem pa dozivel v 5letih samo 1x isto velja za ostale pocasnele.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Da pa se na regionalki tovrnjak odmakne ko ima za sabo vec kot 5 vozil sem pa dozivel v 5letih samo 1x isto velja za ostale pocasnele.
Sedaj boš hitro dobil par krepkih, da se bentiš na ostale, ki vozijo po omejitvah.
grims-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.622
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Sedaj boš hitro dobil par krepkih, da se bentiš na ostale, ki vozijo po omejitvah.
grims-1.gif

To ne - ampak vprašanje kam se naj tovornjak umakne?

Disclaimer: tudi mene pizdijo počasneti

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
na prvi parking pred oštarijo ob cesti
grims-1.gif

kam pa tovornjakarji parkirajo, ko gredo na malco?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.622
113
še v SLO - ampak komaj
Na Barju? Na Lopati?

Ne resno - kam se naj tovornjak na regionalki "umakne"?

Mimogrede - ravno prišel iz "vlakeca" - 40 km, povprečna 55 km/h, s tem da sem zadnjih 5 km, ko sem prehitel "zadnjega nedeljca", lahko normalno peljal. Aja - ni bil tovornjak.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Citat:
ksz

Pa standard je tudi da se vozi po tretjem pasu toliko casa dokler ga dobesedno ne zmanjka in takrat sunkovito na vozni pas ne glede kje si ti.

Predvsem je butelj tisti, ki vozi vstric z njim in vidi da mu bo zmanjkalo pasu pa se ne umakne bodisi na prehitevalni pas bodisi pobremza ali upocasni. To je pa ze prevec za razmisljat kajne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.669
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Na Barju? Na Lopati?

Ne resno - kam se naj tovornjak na regionalki "umakne"?

Mimogrede - ravno prišel iz "vlakeca" - 40 km, povprečna 55 km/h, s tem da sem zadnjih 5 km, ko sem prehitel "zadnjega nedeljca", lahko normalno peljal. Aja - ni bil tovornjak.

Ce nima avtobusne postaje nobene, zaradi mene lahko na zacetku ravnine počaka na cesti (se mu ni treba umikat) in spusti kolono pred sabo. To je enkrat naredil traktorist. Danes sem vozil imel sanjaca v berlingu kaj je na 90 omejitve (da se peljati ponekod preko 100) vozil max 60. Se tista ravnina kjer se lahko prehiteva ga je prehitel zaradi nasprotnega prometa samo en. Tako se nas v dobrih 5km nabralo vsaj 15 v koloni.... On ne jebe zive sile, sel je mimo vsaj 5AP.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
ta vikend zna bit mal štala na štajerski AC med Žalcem in Šempetrom, ker bojo spreminjali delovno zaporo. Danes ob 8ih zvečer bi se naj začelo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:Precej večja težava so presrani bebci, ki ne upajo mimo kamiona hitreje kot s 100 km/h, kar v končni fazi povzroči isti efekt.
Jaz tudi tega zelo veliko zaznavam. Očitno se ljudem zdi prehitevalni pas na cesti preozek in ne morejo po njem peljati 130 km / h.
Zadnjič sem si vzel čas in na zožanju pri Šempetru vozil lepo za tovornjakom na desnem pasu. Opazoval sem junaka v vzratnem ogledalu, ki mu ni uspevalo voziti desno za nama, temveč je vozil nekoliko čez rumeno črto. Verjetno ravno tako nesposoben ravno ni bil, vendar ni zmogel avta postaviti znotraj odstavnega pasa, da mu ne bi tulilo po beli zrezkani črti. Še romunski tovornjak pred mano je komaj prišel do bele črte. Za osebni avto pa je več kot dovolj prostora.
Še nekaj o "divjakih" na istem odseku. Včeraj vozimo desno nekje 80 km / h po števcu, mimo pa "pade" policijsko vozilo, ki ni bilo na nujni vožnji. Torej že ne more biti narobe, če malo hitreje gremo kdaj pa kdaj mimo. Priznam, da mu nisem mogel slediti, čeprav sem potem lahko šel na levi pas za njim. Dobro, pa tudi trudil se nisem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.669
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Avtobusno postajalisce ni namenjeno umikanju.

Sem cutil na mehurju, da bo to prvi odgovor. Tisti policaj ki bi napisal kazen za tako umikanje, si zasluzi drzavno priznanje za pozrtvovalno delo. Pa pet let prej v penzijo ki bi bila 2x visja od ostalih policajev.

Vazno da lahko redatji postavljajo svoje avte na postaje in merijo hitrost z njimi.
bonk.gif