Bil sem PVO. Torej bi moral imeti veliko s tehniko. Videl pa tope 3x20, ki so jih pozneje peljali ali v remont ali na odpad in prvič in edinkrat v življenju na enem od njih delujoč wanklov motor. Videl sem tudi radar na tovornjaku ruske proizvodnje, ki je imel bencinski motor in ki so ga po velikih mukah v enem dnevu prepeljali 100 km daleč. Ne eni vaji sem imel čez RUP, kjer so se mi spraznile baterije po eni uri, tako da so mi peš prišli povedat, da je vaje konec. Kasarna je imela cca 40 tankov T-55, na tej isti uzbuni so prvega vžgali nekje ob 2 popoldne, vaje pa je bilo konec ob šestih zjutraj (istega dne). To je bila tehnika. Če bi nas z najbližje meje kdo napadel, bi bil že 100 km mimo nas, ko bi naši tanki začeli delati. Bolj brezhibni so bili TAM-ovi tovornjaki in oklepni transporterji. Ampak tehnično (razen robustnosti) nič posebnega.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:si bil pač prašinar![]()
No, torej sem videl nekaj tehnike. Samo glede na to, da sem bil v civilu računalničar, me ni preveč impresionirala. Naša civilna podjetja tistega časa so bila vsaj desetletje pred vojsko v tehniki.