no vidiš..kle je problem
slovenska kultura umira..pa naj bo taka ali drugačna.
ti fantje pa poslušajo otroke kulture iz katere izhajajo, govorijo njen jezik, poznajo običaje..pač kljubujejo globalizaviji, ali pa vsaj ohranjajo neko zavest.
ti, na drugi strani, pa poznaš verjetno še obhajilo, birmo, krst, poroko, pa škropljenje, običaj trgatve in konc. mogoče še kak vrhunec slovenske kulture in to je to.
ti pa poznajo zgodovino svojih krajev, kantona, drzave, pokrajine, poznajo muziko, jo poslušajo, zbujam jim neka čustva..gojijo eno ljubezen.
če pogledava mene
ko slišič poker face..se začnem pačit, muvat..podobno na kak alehando, pa čikitita
ko slišim slovenija, odkod lepote tvoje, se mi orosi oko..pisuka je res lepo..prden sem v hribih ali na morju, prdec in pol do prekmurja.
ko slšim kaj od dol, mi gredo kocine pokonc, somnim se hudih zukr, dobrih bab, pijancevanja. tebe pa tuja prpelje do custev..kar pomen, da slovenske nikol ne bos dobro in kvalitetno sprejemal, kar pomen d aumira. z umiranjem kulture umira jezik in umira zavednost. zavednost, katera je gonilo od tiste pomladi 48 leta
in me slo in balkan muzka prpeljeta do custev, lepih spominov, zabav..tuja..do muvanja in to je to.