Srbija ukinila RTV naročnino

janb

Pripravnik
12. maj 2011
49
0
6
Nekje sem prebral, da naj bi na bi Srbija ukinila RTV naročnino. Pisalo je še, da naj bi tako ali tako RTV naročnino v Srbiji do sedaj plačevalo le okoli 25%. Kakšna imate mnenja o tem in kaj menite glede Slovenije, da bi ukinili RTV naročnino?

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Plačujem za storitev, ki je sploh ne uporabljam ali potrebujem. Skrajno neustavno in butasto.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To je tako, kot da bi spraševal, če ste za ukinitev davkov.
smile-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.088
5.004
113
Nuku`Alofa
Neprostovoljno plačuješ tisto kar moraš (davke), prostovoljno pa izdelke in storitve, ki jih rabiš. Takšne RTV ne rabimo.
Ali ukinit naročnino ali pa reklame.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
smile-1.gif

Potem pa se naj to imenuje davek in ne prispevek...

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Lahk pa po Grško, kar celo TV, ampak za začetek bi bli zadovoljni z ukinitvijo naročnine, da nebi prišlo do socialne bombe. Naprej so bodo pa že znašl, kot se moramo vsi tisti, ki plačujemo tisto česar ne uporabljamo.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
smile-1.gif

Potem pa se naj to imenuje davek in ne prispevek...

Davek in obvezen prispevek ti je itak isto s tem, da če si v hudi socialni stiski si RTV prispevka lahko oproščen
grims-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Osebnega davka ti v hudi socialni stiski sploh ne odmerijo. Torej je prispevek hujši od davka, ker moraš zaprositi, da si oproščen.
Srbija se je pač odločila in priznala, da je prispevek v resnici davek. Res pa je, da RTV Srbije sedaj ne bo imela tako garantiranega nekega zneska denarja na letnem nivoju, ker pač kot vse ostalo padeš v razne uskladitve proračuna.
Glede raznih scenarijev:
1. Grški scenarij se mi zdi ustrezen. Mogoče za nas bolj primeren scenarij, da se RTV prepolovi po številu programov in po stroških. Seveda je to povsem nerealno.
2. Ne zdi se mi smiselno, da bi se RTV Slovenije odpovedala reklamam, če trg (oglaševalci) to hočejo. Kvečjemu bi se RTV Slovenija morala obnašati še bolj tržno. Verjamem, da reklame ostanejo. Res pa je, da je to povsem nelojalna konkurenca in če bi se EU hotela vpikniti v to enako kot v kako drugo stvar, bi to odpadlo.
3. Ukiniti prispevek, financiranje iz proračuna pri nas? Mislim, da je tudi ta scenarij povsem nerealen.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ta prisilnina ni davek ker se z prisilnino krmi izkljucno armado na rtv slovenija. Zato sem tudi jaz za Grski nacin resitve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Posiljevanje s to naročnino je epsko, naj omogočijo zatemnitev tistim, ki tega shita nočemo.

Saj to ni normalno kake denarje požira rtvslo

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Zakaj pa ima RTV zagarantiran fond denarja? Dajmo se se mi zacet obnasat trzno in izbrat kaj bomo gledali ali ne. Slovenske televizije ne gledam ze vec kot 10 let in ne glede na to je slo za ta spas skoraj 2000 evrov. Cemu?

Vsa podjetja bi se obnasala trzno, zakaj pa potem se tega ne naredijo pri ljudeh oz naj spacajo programe skupaj, da bomo kaj imeli od teh 13 evrov, ne pa podpiramo kvazi umetnike in bog i batine tm na kolodvorski. Bomo vidl, ce se narocnina ukine, kulk bodo sposobni od sebe dat in ponudit ljudstvu dejansko neke gledljivega.

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Tehničnih omejitev za kodiranje signala tudi že dolgo ni več. Naj vsak plačnik dobi dekodirno kartico in gleda TVSLO. "Prispevek" krije tudi radijske programe, tisti del pa se naj krije iz proračuna. Nekdo je že predlagal kritje prispevka iz proračuna in je bil odgovor, da takrat nebi mogli zagotoviti neodvisnosti hiše. Smo pa videli kako so neodvisni od politike ko se je direktor izbiral... farsa po celi črti v glavnem.