Šranga...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.733
113
pri taščici
in zakaj prejšnji niso dobri.
Saj svatje bodo najbrž čisto drugi tako da... ne bodo vedeli kaj ste brali na prejšnjih dveh

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.733
113
pri taščici
al si mestna srajca, al pa si preveč na alterju in si to ugotovil tule
wink-1.gif

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Po dolgem času obujam temo.

Konec tedna bomo imeli šrango za sosedo.

Čaka me "čast" vodenja šrange, pa bi prosil za vzorec pisma, katerega se ponavadi prebere na šrangi.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
En moj znanec, prav tako mestna srajca, kot jaz, je naredil usodno napako in se ženil na vasi. Vaški luzerčki, ki so mu bili seveda totalno zavistni, saj je natepaval najlepšo vaščanko, samo mu niso kaj dosti mogli, ker ni tak rahitik in zapit kot oni, ampak kar omara pa še won hwa do je treniral, to je bilo takrat pač popularno. No in seveda so se mu potem hoteli maščevati na šrangi, kao zaseda. No, ampak ker je imel dobre informacije, da si bodo tipi kao warpaintal face, ampak to kr z neko kao ameriški specialci maskaro. Okej, rečem jaz, pa jim mi vrnimo v wild west stilu. In res, po nevesto uletimo kar s kočijo, tako zaprto, wells fargo stil notr ona pa on pa kr njen fotr, vajeti je imel v rokah en kolega, k je drugač ful v western horses, ma quarter horsa pa appalooso al kako se že napiše, tko zravn njega sem pa sedel jaz s coach gunom v roki, cevi sta bili pa nabiti s soljo pa ščetinami ane...pol pa k so ti vaški posebneži vrgl deblo čez cesto pa neki začel okol skakat z nekimi motikami pa vilami pa s tisto amerika komandos pofarbanimi facami pa neki so vpil 'matija gubec' pa 'dol z buržoazijo' pa take oslarije, sem pa jaz v glavnega sprožil obe cevi...ja, še danes baje da vaška srenja povesi oči in utihne ko jim kdo omeni šrango s kočijo, hahahaha

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
A se ne zmeni ponavadi to prej, če jo par hoče ali pa ne, saj pri nas je tako, itak se pa za večino tistega denarja kupi darilo, kot ga hoče par , nekaj se ga pa zapije saj je postavljanje mlaja tudi delo. Če pa nočejo šrange pa prav, jaz nikogar ne bi lovil.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
jah tukaj so hoteli vaščančki 'posvetiti' mestni srajci, na koncu so pa bili ownani u nulo...
Ravno to je poanta šrange, da se ženinu izstavi račun, ker bo iz vasi odpeljal nevesto. Če je meščan, se jo zagode meščanu, sicer pač ženinu iz druge vasi.
Ne vidim razloga, zakaj bi vaščani povešali oči, ker ste se vi odločili, da vam je to izpod časti.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Itak, tebi je smešno ohranjanje slovenske tradicije....bolnik !

Slovenske tradicije? Mislis, brezveznega opravicila za lokalne rednecke, da se napijejo kot krave in si postrezejo z denarjem drugih - in ti, hvala, res - za tvoj denar potem kupijo se "darilo"!?

Malo morgen.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Slovenske tradicije? Mislis, brezveznega opravicila za lokalne rednecke, da se napijejo kot krave in si postrezejo z denarjem drugih - in ti, hvala, res - za tvoj denar potem kupijo se "darilo"!?

Malo morgen.
S takim odnosom si niti ne zaslužiš tistega, kar imenuješ "darilo".

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A ne me jebat, res?
bonk.gif
Ne "zasluzim" si necesa, cesar si ne bi niti zelel, niti hotel? Ne se hecakt, pa ti si genij! Give the man a prize!

Ne recem, ce si oba res zelita tega fenomenalnega, nepozabljivega dogodka, kjer se v spremstvu pijanih lokalcev s kumulativnim IQjem toplega piva, in tumastega harmonikarja, ki zna celo dve stvari odigrat na diatonicno harmoniko - seveda po tem, ko je spil pol litra "domacega" - zenin, v obleki za poroko, ukvarja z rezanjem srednje velikega hloda, popravljanjem stare kripe in - skorajda obveznim - pitjem in pregovarjanjem, zaradi katerega se po moznosti zamudi na kaksno domenjeno stvar.

Jurja kasneje - FuL dobR, ReS! :S

Sem pa imel, priznam, motorno zago, kij za bejzbol, osmico in driver v avtu, za vsak primer (pa ne govorim o rezanju hloda). Ampak v civilizaciji se take stvari hvala bogu ne dogajajo.

Ampak, ce pa komu pase, kar. Ne pa tega prodajat kot "tradicije", lepo vas prosim.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ampak v civilizaciji se take stvari hvala bogu ne dogajajo.
Glede na tvoj besednjak, da ne rečem kar način razmišljanja, si med zadnjimi, ki jim pritiče, da sodijo o civiliziranosti, da niti ne omenim besede "kultura". Po napisanem sodeč naravnost spadaš med tiste, ki se jih tako izogibaš in katerih početje ti je izpod časti.

Da, šranga JE slovenska tradicija. Kot to postajate tudi ljudje tvojega kova, ki ne vidite dlje od svojega nosu. Čudi me, kako s takšnim načinom razmišljanja sploh preživiš iz dneva v dan - vsi so preneumni zate, ti si sam sebi zadosten in kot tak edino merodajno merilo vsem ostalim. Res mora biti muka, da nekdo razmišlja ali počne stvari drugače kot ti, kajne?

Pogosto se je ravno na šrangah izkazalo, ali je ženin vreden spoštovanja ali pomilovanja. Vsi, ki so šrange znali vzeti tako, kot so namenjene, torej kot popestritev in ne kot smrtne muke, se jih spominjajo z veseljem - ker so bile zabavne, ker so bili vnaprej domenjeni, kaj bo, tudi za ceno, pogosto pa tudi za darilo, ki je bilo ponavadi vsaj 90% vrednosti tistega, kar je priča naštela šrangarjem. Pijanih rogoviležev in neumnega harmonikarja nisem videl niti na eni šrangi, niti ni nobena šranga prinesla zamude, še manj poškodb ali umazanije na ženinovi obleki. Je pa res, da so ženini na teh porokah bili "deci" in ne "pi*ke".

Nazadnje urejeno: