Sramota ZZZS

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Zakaj bi bili plačani? Saj so vsi zaposleni na ZZZS in imajo redno plačo .

Tudi mene naj zaposlijo. Garantiram povecan obseg komisijskih pregledov ( podaljsanjezaendanpress) in bomo se vedno vsi imeli dovolj dela.

Prošnjo pošlji na:
Medicinska fakulteta
Vrazov trg 2
1000 Ljubljana

Čez 6 let študija, 4 letih specializacije in 3-5 let dela v praksi boš zadostoval pogojem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Za vsako odločanje so člani komisije plačani. Predvidevam..

Ni to tudi neke vrste korupcija? Izkoriščajo sistem in bolnike, da si pridobijo korist.

Zakaj bi bili plačani? Saj so vsi zaposleni na ZZZS in imajo redno plačo.

In bistveno več ljudi izkorišča bolniško, kot pa je takih, ki jim je ne priznajo, pa si jo zaslužijo.

Je pa tako kot povsod v zdravstvu - pravila in zakoni zastareli, premakne se pa nikamor, ker se vsaka vlada boji za svoje stolčke...

Kot člani komisije sem skoraj prepričan, da imajo dodatke k plači. Verjetno po kvantiteti zasedanj. Misliš, da jim je to full time job? Ne poznam situacije ampak kolikor spremljam naše zdravstvo se mi zdi, da je to samo dodaten zaslužek določenim izbrancem.

Seveda jim je full time job.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Eni imate dobro mnenje o sistemu, nekateri pa žal najdemo redke primere kjer bi bila pohvala na mestu.

Evo spet nova cvetka. Zena odpuscena iz bolnice v sredo. V cetrtek se na kontrolo krvi narocena na oddelek (seveda pisan in zaracunan tudi ta dan kot da je lezala not). Ampak jaz bi sedaj rad koristil nego. Moja dohtarca pravi: prinesi odpustno pismo in ti uredim". Bolnica pravi nimamo casa/ni prave zdravnice/je gneca... saj vam bomo poslali.
No in jaz lahko kaj naredim?

Kolkr jaz vem ti lahko zdravnica za nekaj dni nazaj odpre nego. Če se ne bo dalo zmenit, je treba pa v bolnici popizdit...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Kaj naj ti dokažem? Boš rekel, da zdravnik sedi v tej komisiji za kofe pa klobaso?

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Moram se oglasiti, čeprav imam občutek, da bo povsem v prazno.

Mešate dve povsem ralični stvari - eni pišete o komisiji ZZZS, ki je zadolžena za podaljševanje bolniškega staleža nad 30 dni (in odobritev toplic in še par stvari) - in v glavnem gre za full time job na ZZZSju.

Komisija za invalidsko upokojitev / druge invalidnosti na del. mestu pa je v sklopu ZPIZa in nima z ZZZSjem popolnoma nobene veze. Tam delajo drugi zdravniki in tisti zdravniki so pa pogosto zaposleni drugje in delajo na invalidskih komisijah po pogodbi (oz. ne vem, kako imajo zrihtano, ampak vsekakor niso tam full time zaposleni)

Ni za vse, kar je narobe v zdravstvu, kriv samo ZZZS (je pa za veliko
smile-1.gif
)

Pa še par komentarjev:
- stalež za nego se komot odpre za par dni nazaj. Je kar lepo po pravilih ZZZSja (ja, spet
smile-1.gif
), da je potrebno imeti ustrezno dokazilo za stalež. Čeprav v majhnih krajih in zdrvstvenih domovih to ni tak problem, ker se paciente bolj pozna. Običajno zadostuje par stavkov na obrazcu, če v bolnici nimajo časa za dokončno odpustnico. Ampak tu osebna zdravnica ni nič kriva, se pač drži pravil (neupoštevanje le-teh jo lahko drago stane - in gre iz njene lastne denarnice. Nim aZD kakšnega fonda za to.)
- pri dolgotrajnih bolniških komisija ZZZS vsem napiše, da je potrebna predstavitev na IK (torej ZPIZu) - tam pa res pogosto napišejo, da zdravljenje ni končano, sploh pri kakšnih onkoloških. Začaran krog. Je pa verjetno tudi vam jasno, da pri dolgotrajnih (neozdavljivih težkih boleznih) ni smiselno ,da gre denar za mesečno nadomestilo iz ZZZs blagajne - ampak naj gre potem iz ZPIZ blagajne. Na račun denarja, ki ga tekom delovne dobe vplačujemo za to. (in ga kot penzijo verjetno ne bomo dobili
frown-1.gif
)
- Hanzi - kako si šel na IK komisijo brez vednosti, da je bila poslan adokumentacija?? Sori, obrazec (ki obsega 4 strani) moraš na koncu podpisati osebno. Seveda potem dobiš vabilo in se javiš na IK komisiji. Ampak ne kar tako, brez predhodno poslane dokumentacije. Ali eni ne veste, kaj sploh podpisujete??

Pa da se razumemo.
Mnogo bolniških je s strani ZZZS komisije površno (da ne uporabim ostrejše besede) vodenih in zaključenih.
Mnogo ljudi na IK komisiji ne pridobi pravic, ki bi jih lahko zaradi bolezenskega stanja.
Zelo zelo neurejen sistem.

Ampak vsaj deloma tudi zato, ker poznam tudi mnogo primerov izkoriščanja tako bolniške kot IK postopka (ko po invalidski upokojitvi "čudežno" zacvetijo in potem še leta in leta povsem normalno živijo in delajo okrog hiše pa pri vseh sosedih in sorodnikih). in ne, ne govorim kar tako na pamet, kot mnogi komentatorji na raznih spletnih straneh. Žal.
In potem se sistem naravna tako, da še tisti, ki bi po pravici kaj dobili, žalostno izvisijo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:Bolniška več kot 2 leti. Vmes komisija, za IK. Zavrnjena, ker zdravljene še ni zaključeno. Diagnoza takšna, da zdravljenje ne bo NIKOLI zaključeno. Bolniško pa podaljšujejo največ za 1 mesec.
Tečno je laziti po to bolniško, vendar pa mislim, da je, če ima oseba malo zavarovalne dobe, finančno bolj ugodna možnost. Vsaj en primer, ki ga jaz poznam. Bolniška 4 ure je bila bolje plačana kot sedaj invalidska upokojitev 4 ure (cca 20 let delovne dobe do delne invalidske).

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:Bolniška več kot 2 leti. Vmes komisija, za IK. Zavrnjena, ker zdravljene še ni zaključeno. Diagnoza takšna, da zdravljenje ne bo NIKOLI zaključeno. Bolniško pa podaljšujejo največ za 1 mesec.
Tečno je laziti po to bolniško, vendar pa mislim, da je, če ima oseba malo zavarovalne dobe, finančno bolj ugodna možnost. Vsaj en primer, ki ga jaz poznam. Bolniška 4 ure je bila bolje plačana kot sedaj invalidska upokojitev 4 ure (cca 20 let delovne dobe do delne invalidske).

Ja tu se strinjam. Pod črto se "uporabniku" finančno bolje izide z bolniško kot z IK. Samo da pa moraš vsak mesec svojega zdravnika prositi za pošiljanje na komisijo pa tudi nikamor ne pelje. Lahko bi bila avtomatika zadaj. Sploh če si vmes redno v bolnišnici... Oziroma PRECEJ bi se dalo optimirati.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
Res je, odpiranje gre za nekaj dni nazaj. Ampak spet to ni način...

Po drugi strani pa je prišla kuverta z iz bolnišnice. Moralo bi biti odpustno pismo...
Ampak so not kopije kupa izvidov. Izvidov KAR ENE X OSEBE! Ja se zgodi. Imajo gnečo pa to... Verjetno bi kdo "skočil" če dam zadeve na net recimo?

Samo če se to kar se meni dogaja, dogaja tudi ostalim, potem je organizacija tista zadeva, ki je najbolj NUJNO potrebna prevetritve!

Eh ja. Takle imamo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Res je, odpiranje gre za nekaj dni nazaj. Ampak spet to ni način...

Po drugi strani pa je prišla kuverta z iz bolnišnice. Moralo bi biti odpustno pismo...
Ampak so not kopije kupa izvidov. Izvidov KAR ENE X OSEBE! Ja se zgodi. Imajo gnečo pa to... Verjetno bi kdo "skočil" če dam zadeve na net recimo?

Samo če se to kar se meni dogaja, dogaja tudi ostalim, potem je organizacija tista zadeva, ki je najbolj NUJNO potrebna prevetritve!

Eh ja. Takle imamo.

Jaz sem recimo opazil, da je velika razlika med bolnišnicami in tudi med posameznimi oddelki v isti bolnišnici. V Valdoltri in na enem oddelku UKC je bilo takoj in niti nisem smel it prej ven, na drugem nimam nobenega izvida za cel kup problemov...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ne grem zdaj desetletje + stare papirje iskat, zato lahko napisem kakšno zmoto.
Lezal sem na travmi. Na dom sem dobil vabilo za IK. V njem je pisalo da naj pridem na IK v Sočo in nai s seboj imam vso dokumentacijo. Jaz ta papir pokazal na viziti, dohtarji se spogledajo in mi pred pregledom dajo nekaj kg dokumentacije (preko 100rtg slik, temperaturne liste...) Ne vem natancno kdo me je peljal tja (resilec ali svojci) ampak tam se je zgodilo kar sem napisal. S predstojnikom travme sva si izmenjala par besed. Naslednje glavne vizite so bile nekoliko drugacne
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Ja, problem je, ko nekdo ki rabi bolniško, je ne dobi , nekdo ki je pa težek simulant, jo pa dobi. In če bi bili sami zdravniki bolj pošteni s pisanjem izvidov, marsikateremu ne bi bilo potrebno na komisijo. Tako morajo pa sami svoje kolege kontrolirat.
Pred leti sem bil sam na tej komisiji zaradi podaljšanja bolniške. V čakalnici sem opazoval ostale "paciente" Od cca 10 ljudi, se mi je ena res zdela, da potrebuje in da je res bolna. Vsi ostali so bilo po mojem prepričanju simulanti. (no, polovica pa skoraj sigurno) Vsaj kolk sem se uspel prepričati iz pogovorov in izgleda. Neka cca 30 letnica, je tako bogo izgledala pred komisijo, da sem ji skora jaz pomagal iz ordinacije. Ampak, zunaj, je bila pa naenkrat zdrava, poskočna, zgovorna...... tako da je še sama izjavila "mislim, da mi je uspelo podaljšat" in se smejala. Pa tudi nekaj sem jih osebno videl pri delu doma, pa čeprav je bilo tisto delo težje, kot ga imajo v službi.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Da nebi slučajno kdo zagovarjal IK komisij...

Po dvajsetih letih življenja po kamionih ,ki nekaj let nazaj niso bili tako luksuzni kot danes ,sploh gradbeni , lepega dne enostavno nisem mogel iz kamiona po končani službi... Od tu naprej pa nasvidenje živci...

Slikanja ,pregled,slikanja.....Vsi vedo da je hrbtenica realno fuč , vratna še bolj ,zmaknjena,ukleščeni živci,spinalna stenoza...+ en kup strokovnih izrazov...

In kaj želim povedati. Dokazano vsa leta v kamionu ,tudi pogovorno priznano da to vsekakor so posledice službe.
Ampak ,poklicna bolezen pa ni... Poklicnih bolezni itak praktično skoraj ni več priznanih ,za delavca pa sploh ne. So večino okvar hbtenice umaknili ,oz okvare hrbtenice ne dokažeš oziroma ni priznana kot poklicna bolezen voznika.

To je barabija iber barabije.

Osebno sem bil vsako leto na zdravniškem ,tako da se je nekako zdravstveno stanje spremljalo in točno videlo kdaj je nastala težava.

Komisija ,IK ,mi je med vrsticami sama povedal da bi deset let nazaj s takšnimi dokumenti bil gladko upokojen...

Sedaj dejansko trpimo ,trpijo zaradi določenih osebkov ki so pred leti realno za vsako malenkost bili upokojeni ,potem pa veselo garbali doma ,ta korajžni pa še celo na fuš pri privatnikih...

In če kod misli da je vsa ta kalvarija okoli zzzs in ik zabavna ,se prekleto moti . To zna zelo slabo vplivati že na tako bolne ljudi.

Da o tem ,kaj to pomeni za eksistence ljudi pomeni ,pa raje ne bi govoril.

Pika na i ,pa doda podatek ,da nekdo ki ne dobi službe zaradi kategorije invalidnosti ,prejema 150-200 evrov invalidnine in je delal in vplačeval 20,25,30...let .

Lenuhi ,drogeraši..... marsikateri brez minute delovne dobe pa 300 evrov socialne ,subvencijo stanovanja, plačilo položnic ,nakupkurjave ,resnično zastonj šolanje otrok..... V glavnem po domače povedano za posrat.

Ne si želeti teh izkušenj !

lp

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Pa tudi nekaj sem jih osebno videl pri delu doma, pa čeprav je bilo tisto delo težje, kot ga imajo v službi.

Delo krepi človeka.
smile-1.gif