Sramota ZZZS

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
O bolniškem staležu nad 30 dni odloča komisija ZZZS. V primeru mojega brata, ki je že dve leti na bolniški, so na začetku podaljševali za cca. 3 mesece, v zadnjem času pa za 3 tedne. Možakar je kar precej bolan, leži v bolnici na intenzivni negi že en mesec, ne more niti vstati s postelje, ne hoditi, kaj šele delati, predlagan je na IK za upokojitev kljub mladosti. Oni pa podaljšajo bolniško za tri tedne!!!
13.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Po eni strani bolniške talajo na lepe oke, po drugi strani pa je napol mrtvi ne dobi...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Moj oče je imel diagnozo glioblastoma multiforme, rak možganov, najagresivnejši. Jasno je bilo, da ne bo živel več kot leto dni, pa so se zafrkaval, prašič od zdravnika, ki je bil v komisiji za invalidsko pokojnino mu je spustil, "gospod, sej vi ste pa še sposoben za delat" Ni dosti manjkalo, pa bi prasca pritegnil najprej čez mizo, potem pa še ko je lezel v glanc novega Mercedesa S.
No pritožba je uspela, samo ta prašič še vedno sedi v tej komisiji.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Banda podkupljiva so nič drugega... upam da jih enkrat en dobi na limance in sfooka kriminal belih halj

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
imam enako izkušnjo v družini. Bolniška več kot 2 leti. Vmes komisija, za IK. Zavrnjena, ker zdravljene še ni zaključeno. Diagnoza takšna, da zdravljenje ne bo NIKOLI zaključeno. Bolniško pa podaljšujejo največ za 1 mesec.

Ja takole jim ustreza. Sej vsako takšno podaljševanje dobijo verjetno posebej plačano...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Po enem letu bolnice pridem lrvic osebno k zdravnci po bolnisko. Na vozičku.
Bolniske mi ni dala, ces da na odpustnico niso napisal da sek nesposoben za delo.
Cez kako leto sem spet v bolnici (za isti primer, ves cas v bolniski) dobim vabilo na IK, kjer pise da naj dostavim dokumentacijo. Osebju na travmi pokažem papir, oni dajo meni kpl dokumentacijo od celega leta. Me resilec (ali pa svojci) dostavi na IK, kjer je bil predsednik komisije predstojnik travme. Ko me je zagledal v pižami (itak me je poznal, ker me je celo leto ze gledal) me je vprasal kdo me poslal na Ik. Jaz pa njemu nazaj da sek dobil vabilo. In on meni, da bi moral vedeti da ce zdravljenje ni zakljuceno, da nimam kaj na IK delat. Jaz pa njemu nazaj, kako naj jaz to vem ce vasi zdravniki tega ne vejo ker so mi dali vso dokumentacijo. Tip je popenil in me poslal skozi vrata.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
zdaj razumete unega v izoli?
Ne, ker kreteni streljajo napačne.

Take od komisije, ki je zgoraj omenjen, bi moral dejansko na gobec. Pa še zakurti mercedeza. Kaj bi pa lahko naredili tako bolanemu človeku? Nič.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Za vsako odločanje so člani komisije plačani. Predvidevam..

Ni to tudi neke vrste korupcija? Izkoriščajo sistem in bolnike, da si pridobijo korist.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Včasih je treba povzdignit glas in tečnarit, potem se premika na bolje.

Tud pr nas je trajalo 1 leto, da so sestro dal v najvišjo stopnjo invalidnosti, zaradi dodatka.

To je naša birokracija, pomagajo naj bolanim.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:

Ni to tudi neke vrste korupcija? Izkoriščajo sistem in bolnike, da si pridobijo korist.

Zakaj bi bili plačani? Saj so vsi zaposleni na ZZZS in imajo redno plačo.

In bistveno več ljudi izkorišča bolniško, kot pa je takih, ki jim je ne priznajo, pa si jo zaslužijo.

Je pa tako kot povsod v zdravstvu - pravila in zakoni zastareli, premakne se pa nikamor, ker se vsaka vlada boji za svoje stolčke...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Zakaj bi bili plačani? Saj so vsi zaposleni na ZZZS in imajo redno plačo .

Tudi mene naj zaposlijo. Garantiram povecan obseg komisijskih pregledov ( podaljsanjezaendanpress) in bomo se vedno vsi imeli dovolj dela.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:

Zakaj bi bili plačani? Saj so vsi zaposleni na ZZZS in imajo redno plačo.

In bistveno več ljudi izkorišča bolniško, kot pa je takih, ki jim je ne priznajo, pa si jo zaslužijo.

Je pa tako kot povsod v zdravstvu - pravila in zakoni zastareli, premakne se pa nikamor, ker se vsaka vlada boji za svoje stolčke...

Kot člani komisije sem skoraj prepričan, da imajo dodatke k plači. Verjetno po kvantiteti zasedanj. Misliš, da jim je to full time job? Ne poznam situacije ampak kolikor spremljam naše zdravstvo se mi zdi, da je to samo dodaten zaslužek določenim izbrancem.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
Eni imate dobro mnenje o sistemu, nekateri pa žal najdemo redke primere kjer bi bila pohvala na mestu.

Evo spet nova cvetka. Zena odpuscena iz bolnice v sredo. V cetrtek se na kontrolo krvi narocena na oddelek (seveda pisan in zaracunan tudi ta dan kot da je lezala not). Ampak jaz bi sedaj rad koristil nego. Moja dohtarca pravi: prinesi odpustno pismo in ti uredim". Bolnica pravi nimamo casa/ni prave zdravnice/je gneca... saj vam bomo poslali.
No in jaz lahko kaj naredim?