Sprememba višine premije M/Ž

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Alter bo vse vedel...

Prejle me kličejo z ene zavarovalnice (poslušal na pol) in pravijo, da smo vsa leta moški plačevali višje premije in da zdaj prihaja do izenačenja z ženskami, pa bi nujno radi en termin z mano za pregled moje oseb.zav.police (Merkur) da naredimo ustrezne spremembe.
sprasujem se.gif

Je to res? Nikjer v medijih nisem tega zasledil...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Menda bi ti radi prekinili staro polico in sklenili novo. Povabi jih na termin, pa da vidiš.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Živjo,

mislim, da je to v zvezi z (ne)diskriminacijo in da so se premije za ŽZ res morale izenačiti. Jaz sem iz tega razloga pred kakim letom prekinil prejšnjo in sklenil novo (riziko ŽZ) polico in je nova premija slabih 10% nižja.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
od 21.12.2012 naprej se je moralo izenačiti cenike M/Ž za vsa nova zavarovanja katera se sklepa od tega datuma naprej oz.
z začetkom zavarovanja 01.01.2013.

Torej, vsa nova zavarovanja, ki se sklepajo po tem datumu, imajo enako ceno zavarovanja za moške in ženske, se je pa s tem datumom začelo upoštevati ali je oseba kadilec oz, nekadilec, kadilci imajo kar konkretno višjo premijo.

Nova zavarovanja za moške, so se po tem datumu malo pocenila (če ni kadilec) za ženske pa malo več podražila...

Če ima ženska sklenjeno ugodno zavarovanje pred tem datumom, naj ga ne spreminja, če je pa kadilka pa sploh ne,
saj bi se premija po novem bistveno dvignila.

Za moške, pa je odvisno kakšno zavarovanje ima, če je imel prej samo riziko (brez kakršne koli varčevalne komponente) pa da je
nekadilec, se mu mogoče splača staro polico prekiniti in skleniti novo ( seveda da je zdrav ) v nasprotnem primeru pa vprašanje,
je treba preračunati... Klasične police kjer je še varčevanje zraven vključeno, pa se ne splača prekinjati, ker bo več izgubil, je pa vsaka
zadeva individualna od primera do primera...

Predvsem biti pozoren na tiste sklepalce, ki poizkušajo priti do strank na način nekih polinfomacij, ker če že do stranke pridejo
na "neprimeren" način, je lahko to kar svetujejo tudi za stranko neugodno...

Preveri še, ali ima licenco, koliko ima znanja o stvareh ki jih ponuja...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
mogoče res, mogoče je pa samo še en način (pa sploh ne nov) "ušunjanja" agenta v tvoje stanovanje z namenom, da ti proda novo zavarovanje.
Imam pač take izkušnje. Kličejo me na 2-3 mesece, da imam sklenjena zavarovanja pri Triglavu in da so spremembe v zakonodaji in da bi mi pa oni to razložili. Potem določi kar termin, ko bi se oglasil (seveda kliče v času službe in termin je tudi običajno tak).

No, enkrat sem rekel - pa naj bo. Prideta dve dekleti in mi ponujata neko super duper oh in sploh življenjsko zavarovanje, čeprav sem rekel, da imam "svojega" agenta. Po cca 30 minutah nakladanja jima pravim, da naj mi pošljeta pisno ponudbo na mail.
Po tem nisem več nič slišal od njih.
Kličejo me pa še vedno na 2 - 3 mesece. Enak tekst, drug glas.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
mogoče res, mogoče je pa samo še en način (pa sploh ne nov) "ušunjanja" agenta v tvoje stanovanje z namenom, da ti proda novo zavarovanje.
Imam pač take izkušnje. Kličejo me na 2-3 mesece, da imam sklenjena zavarovanja pri Triglavu in da so spremembe v zakonodaji in da bi mi pa oni to razložili. Potem določi kar termin, ko bi se oglasil (seveda kliče v času službe in termin je tudi običajno tak).

No, enkrat sem rekel - pa naj bo. Prideta dve dekleti in mi ponujata neko super duper oh in sploh življenjsko zavarovanje, čeprav sem rekel, da imam "svojega" agenta. Po cca 30 minutah nakladanja jima pravim, da naj mi pošljeta pisno ponudbo na mail.
Po tem nisem več nič slišal od njih.
Kličejo me pa še vedno na 2 - 3 mesece. Enak tekst, drug glas.

Kar sem zgoraj napisal je vse res
cheer.gif

Res je pa, da ti verjetno želijo ošunjato novo zavarovanje, po možnosti čist enko kot že stranka ima
tongue-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, uturili ti bodo kakšno novo zavarovanje, drugače ne kličejo, ker niso " božički".
grims-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
No jaz sem do tega prišel čisto slučajno. Zato sem lepo prekinil rizično ŽZ in sklenil isto novo, premija je bila pa konkretno nižja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
No, enkrat sem rekel - pa naj bo. Prideta dve dekleti in mi ponujata neko super duper oh in sploh življenjsko zavarovanje

men so pa tipa poslal
10.gif
pa nobenga varčevanja ni bilo v tej ceni...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
No, enkrat sem rekel - pa naj bo. Prideta dve dekleti in mi ponujata neko super duper oh in sploh življenjsko zavarovanje

men so pa tipa poslal
10.gif
pa nobenga varčevanja ni bilo v tej ceni...
Saj mogoče pa ga tudi rabiš.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Je danes prosjačenje za pomoč preko medijev bolj popularno kot udobno zavarovanje za par eurov.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Citat:
Uporabnik iii pravi:
Alter bo vse vedel...

Prejle me kličejo z ene zavarovalnice (poslušal na pol) in pravijo, da smo vsa leta moški plačevali višje premije in da zdaj prihaja do izenačenja z ženskami, pa bi nujno radi en termin z mano za pregled moje oseb.zav.police (Merkur) da naredimo ustrezne spremembe.
sprasujem se.gif

Tile so pa hitri hehe...

Lahko bi recimo tudi povedali, da je padel Berlinski zid in da bi posledično radi prišli do tebe
tongue-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Citat:
Uporabnik iii pravi:
Alter bo vse vedel...

sprasujem se.gif

Še nekaj...

Zelo močno sklepam, da nimaš police samo za goli riziko smrti? V tem primeru bi njihova argumentcija, čeprav zastarela, držala. Če imaš mešano ŽZ, torej za smrt in doživetje, pa jim lepo strokovno povej, da najboljša je tista polica, ki je plačevana več kot 3 leta! Tistega pol evra mesečno nižja premija za riziko smrti v mešani polici ti v 100 letih ne pokrije izgube, ki jo boš naredil s sklenitvijo nove police.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Hej Garfildd kamarad...

Ne delijo vse zavarovalnice pri riziku ŽZ ljudi na kadilce in nekadilce - beri Grawe.

Sicer mi je to kadilstvo ena taka zlo majava tematika. Ideja o enotnem ceniku se mi namreč zdi dobra, ker čutim na vodi kako bockanje bo med strankami in zavarovalnicami ko bo umrl nek pasiven kadilec ki bo imel črna pljuča, vzel pa je po zavarovanje po nekadilskem ceniku...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Ja res je Grawe še vztraja na ceniku kjer kadilci niso dražji, so pa zato za nekadilce manj ugodni,
še Tilia je do nedavnega imela enoten cenik, pa so sedaj s 1.12.2014 prešli na ločen cenik za
kadilce/nekadilce...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Koliko vem Grawe nima namena ukinjati/spreminjati enotnega cenika, zaradi zgoraj napisanega.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hehe

Se pravi nekdo ki kadi polovico zivljenja ima isto premijo kot oseba ki nikoli ni prizgala cigareta.