Sprememba IP naslova

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Tor je malo overkill za tole. Sploh pa jaz ne bi preko Tor-a uporabljal e-Bay in po možnosti še vpisoval podatke o kreditni kartici oz. vpisoval PayPal geslo
rolleyes-1.gif

Malo branja, zakaj uporaba Tor-a v splošnem sploh ni smiselna: http://arstechnica.com/securit...-is-ridiculous/

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Težko vrjamem, da imaš pri Telemachu dinamični IP. Kolikor vem imamo vsi rezidečni uporabniki stalni IP naslov, ki se sicer res dodeljuje prek DHCP, ampak se ti ne bo spremenil.

Po mojih izkušnjah pa je pri Telemachu ravno dinamičen IP, ki se dodeli preko DHCPja. Je pa res, da ima zelo dolg lease time, ampak če greš na dopust za par tednov in vmes izklopiš modem, boš sigurno dobil nov IP. Ali pa da na clientu/routerju spremeniš MAC naslov - to ti bo tudi zagotovilo nov IP naslov.

Moje izkušnje so drugačne, imam namreč isti IP že 10+ let na Telemachu, čeprav se le ta dodeljuje preko DHCPja. Pa tudi na spletni strani pri vseh paketih piše statični IP ter DHCP dodeljevanje statičnih IP naslovov. Možno je edino, da je na kakem območju, kjer je Telemach prevzel katerega drugega operaterja (še) drugače, čeprav mislim, da so bolj kot ne poenotili, ali pa gre za kak drugačen dogovor/paket.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Jaz vpišem, oz bi vpisal, če bi se skrival na toru, paypal geslo brez slabe vesti. Dokler si na ssl in celo preko tora, ki uborablja zelo dobro enkripcijo, si varen pred večino. Razen pred NSA, GCHQ, ..., tem se pa itak praktično ne moreš skriti in jih verjetno niti ne zanima tvoje paypal geslo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Za tuje vladne službe te res ne rabi skrbeti. Za malicious Tor exit node še nisi slišal? Pa raznorazne SSL napade? Bančne zadeve so nepridipravom še kako zanimive.

DIGITel

Pripravnik
19. mar 2012
230
0
16
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Težko vrjamem, da imaš pri Telemachu dinamični IP. Kolikor vem imamo vsi rezidečni uporabniki stalni IP naslov, ki se sicer res dodeljuje prek DHCP, ampak se ti ne bo spremenil.

Po mojih izkušnjah pa je pri Telemachu ravno dinamičen IP, ki se dodeli preko DHCPja. Je pa res, da ima zelo dolg lease time, ampak če greš na dopust za par tednov in vmes izklopiš modem, boš sigurno dobil nov IP. Ali pa da na clientu/routerju spremeniš MAC naslov - to ti bo tudi zagotovilo nov IP naslov.

Moje izkušnje so drugačne, imam namreč isti IP že 10+ let na Telemachu, čeprav se le ta dodeljuje preko DHCPja. Pa tudi na spletni strani pri vseh paketih piše statični IP ter DHCP dodeljevanje statičnih IP naslovov. Možno je edino, da je na kakem območju, kjer je Telemach prevzel katerega drugega operaterja (še) drugače, čeprav mislim, da so bolj kot ne poenotili, ali pa gre za kak drugačen dogovor/paket.

Rezidenčni uporabniki, ki so na coax-u ali Telemach optiki imajo vsi statični IP, ki je vezan na modem in se lahko spremeni samo ob kakšni nadgradnji na sistemu, drugače je pa vedno isti.

Katrina

Zelenc'
20. avg 2013
29
0
1
Potemtakem sprememba ne pride v poštev, edino skrivanje IP, pa še tole ne bo good z tor-om ne? Ali obstaja še kak program, s katerim ga lahko dobro prikriješ in je varno glede gesel (sploh paypala). Hvala

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Če uporabljaš ss/tls na posodobljenem OS in brskalniku, je možnost ssl napada zelo zelo nizka. Večina teh znanih napadov deluje pod predpostavko, da lahko nadziraš ves promet med klientom in serverjem ves čas komunikacije. Tu še tor omrežje dodatno oteži napade, ker se pot skozi omrežje ves čas spreminja. Se pravi da se tudi exit node-i spreminjajo in en exit node lahko vidi samo del tvojega prometa.

On topic. Alternativa so še proxy strežniki in vpn servisi. Imaš komercialne ponudnike ala "hide my ass" in podobne. Lahko si pa še vedno postaviš svoj vpn server na kakšnem VPS hostu. Na digital ocen dobiš VPS host že za 5$ na mesec.

Katrina

Zelenc'
20. avg 2013
29
0
1
Hvala. Piškotki so počiščeni, a te lahko izsledijo še po čem drugem, razen IP, cookies...?