Spremeba stalnega bivališča?

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Za dokumente mi je jasno da je treba it na UE.

Kaj pa DURS? Pridobi avtomatsko nove podatke?

Isto me zanima za ZK.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
DURS moraš obvestiti sam. Vsaj cca 6-7 let nazaj je bilo tako. za ZK nimam pojma.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.756
113
pri taščici
Od kdaj?
Pred dvemi leti menjal SP, ZZZS, DURS in podobni so hitro najdli moje podatke... bolj problem so banke, kakšni upravljalci skladov, izdajatelji položnic..... od teh še vedno dobivam pošto na stari naslov

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Lani se moral dursu in vsem ostalim sporočiti nov naslov. Prej sem po telefonu vseposod preveril.
Po večini pisno, tu pa tam so zahtevali tudi kopijo osebne z novim naslovom.
Razen pri zemljiški knjigi. Tam sem bil osebno z novo izkaznico a to ni bilo dovolj. Sem moral kupiti in izpolniti nek obrazec v dvojniku in ga pustiti v vložišču skupaj z potrdilom občine o novem stalnem prebivališču. Nato sem čez par tednov dobil na dom da je urejeno skupaj z računom za 12 € sodne takse.

Aja, letos sem ugotovil, da je potrebno redarski službi, vsaj tukaj v mb, tudi sporočiti nov naslov. So mi pošiljali na starega, tam je zgleda nov lastnik zadevo metal stran, jaz pa dobil pozdrav iz davčne. Pritožba seveda ni bila mogoča, saj so vsi roki potekli...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Sedaj ti podatke spremenijo avtomatsko. Delal ravno pred kratkim. Preko e-davkov in na ZK je že vpisan nov naslov, brez mojega posredovanja.
Me pa zanima, če kdo ve, kako je če čez nekaj časa spet spremeniš naslov (denimo nazaj
evil.gif
). je treba plačat to spremembo ali ne?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Res je kot je napisal medo.

Zdravstveno zavarovanje in vse državne (recimo davkotvorne institucije) spremenijo naslov avtomatsko.

Za vse ostalo moraš poskrbeti sam (dodatno zdravstveno, banka, .....)

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Hvala za odgovore.

Še nekaj-podatke v prometni je treba takoj dat spremenit ali lahko ob registraciji?

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Jaz sem sel sam na durs, pa se niso imeli podatkov iz UE. Potem so mi pa cez nekaj dni poslali obvestilo na nov stalni naslov.
Voznisko moras tudi spremeniti, ce je novo stalno prebivalisce v drugi UE.