Sprejemanje japonske pop kulture pri nas?

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
KSZ

Kakšna pametna torrent stran z omenjeno vsebino?
Po možnosti, da se za omenjene stvari dobi podnapise ali pa je sinhronizirano v angleščino.

Lahko na ZS. Hvala.

DjJuvan

Zelenc'
20. avg 2010
12
0
1
juvan.net
Za nekatere slovenske podnapise poglej v moj podpis in v meniju Multimedija > Slovenski Podnapisi
Drugače pa "nyaatorrents", in tudi na "bakabt" se najde zajetna kolekcija.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.255
1.280
113
43
Evo ti Japonske pop kulture. Pa ta je zakon! Risanke me pa ne pritegnejo.. edit: aja lilnk je tud treba dat :d

Nazadnje urejeno:

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
Njihovih animejev nikoli ne gledam sinhroniziranih,ker zgubijo čar; seiyuu-ji so 1a!

DjJuvan

Zelenc'
20. avg 2010
12
0
1
juvan.net
Dolga leta nazaj smo bili Slovenci deležni televizijskega predvajanja mladinske animejske serije Dragon Ball na enem od slovenskih postaj. Odlična popestritev pred in po pouku, polna dogajanja in dih jemajočih bitk. Vendar so se dnevi obsedenega gledanja tega animeja končali. Predvajali so le slabo polovico celotne serije in brez “a” ali ”mu” ukinili. Od takrat nismo videli več nobene dostojno kvalitetne anime serije, ki bi kakorkoli zadovoljila malce zahtevnejše gledalce. Sem pa tja se predvaja kakšen zanimiv animejski celovečerec in to je to. Sušna afriška puščava bi bila za primerjavo pravi raj. http://www.sloanime.org/arhiv/obsedenost-z-gledanjem-animejev-v-sloveniji-6707/

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Teli japonski animeji niso nič posebnega in naj ostanejo tam, kjer so (in komur so namenjeni - torej Japončkom).
Ne vidim nobenega razloga, da bi jih uvedli v RTV programsko shemo.
Za poneumljanje folka je dovolj že 1x tedensko Obzorja duha.
bonk.gif

Ni treba še vzhodnjaških bajk.
rolleyes-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Dobro Dragonball ali pa Ghost in shell primerjat je pa
bonk.gif
oz. metat v isti koš.

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik garbo pravi:
Njihovih animejev nikoli ne gledam sinhroniziranih,ker zgubijo čar; seiyuu-ji so 1a!

+1 Treba gledat v original japonščini :D

Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
bonk.gif
oz. metat v isti koš.

Tak je pač odnos, ko večina pozna animeje po DBZju, pokemonih in yuiohu. To je kot da bi sodil vse filme po npr mupetkih ali pa nevemkakšnem otroškem filmu, se obrnil stran ker bi na podlagi tega sodil da je vse skupaj bedarija za oroke in zaradi tega nikoli gleal, botra, apocalpse now, shawshank redemption...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
bonk.gif
oz. metat v isti koš.

No ja... že naslovi kažejo na to, da nekak sodijo v isti koš. Oziroma kanto.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Z Japonsko ( in Korejsko ) kulturo sem imel kar precej opraviti in so mi eni najbolj odvratnih na svetu.

Sploh Koreja ( pa Japončki ne zaostajajo prav dosti ) je najbrž najbolj dvolična država na svetu. Na videz prijazni, vljudni in uslužni, v resnici pa je njihovo mnenje do nas ( belcev ) nekako na nivoju južnega dela amerike do črncev v šestdesetih letih prejšnejega stoletja. Za njih smo totalni gnoj. V Seulu, ki naj bi bila neka metropolitantska prestolnica, je ogromno lokalov "Koreans only", kamor gre korejec komot s svojim psom, ti pa ostaneš zunaj. Na jugu države je pa to bolj pravilo kot izjema.

Nekaj časa sem se tam pač "prostituiral" za denar, sedaj pa mi ni več treba in mi ne pade na misel, da bi se še kdaj.

Posledično tud animejev glih ne maram, je pa res, da mi niso potegnili niti v mlajših letih.

Hecno je tudi, da oboji "zahtevajo", da jih nazivaš z mister; oglasijo se le z "mister Choi", vice versa seveda ne gre.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Že kot mali otrok nisem mogel prebavljat teh japonskih risank. Cartoon network al kaj je bilo sem lahko zijal cel dan, ko so pa na spored prišle risanke, kjer so imeli tiste velike svetlikajoče se oči, sem šel pa raje ven v pesek in plezat po jablanah
grin1.gif

DjJuvan

Zelenc'
20. avg 2010
12
0
1
juvan.net
ja, res, to je najboljši argument. Zamisli se potem nad mojo trditvijo zgoraj, če bi na podlagi telebajskov ocenjeval celo filmsko igrano indstrijo - s tem da LOTR še ne bi videl. Ja, jz je tudi ne prebavljam, televizijo sem kar prodal, ker tak drek predvajajo.

Citat:
Saj tudi Telebajski in Lord of the rings spadata v isti koš.

Vidiš, kam ciljam? Ocenjuješ hollywoodu primerljivo industrijo risank po nekaj trapastih naslovih na cartoon networku. Sej, dol mi visi, če si bil razočaran nad Pokemoni... ne moreš pa s tem pljuvat po ostalih Oskarjev vrednih naslovih, ki bi jih lahko drugi gledalci pogledali. Ampak ne bojo, ker tvoja (tukaj avtoritetna) ozkogledna izkušnja daje splošen vtis, da so pa res vse bedne. Niti možnosti si ne daš, da bi pogledal naslove, ki so jih nekateri predlagali (vključno z mano).

Whell, what's done is done :\

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Hej komu ti odgovarjaš zdaj? Kje si videl, da pljuvam po "Oskarjev vrednih naslovih"?
smile-1.gif
Samo odgovovarjam na tvoje splošno vprašanje, kako sprejemam(o) japonske risanke.