spoštovanje cestno prometnih predpisov

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
o tem govoriva..mali odklon, 50 več v riti. pol se mal sprostiš..pa smo an 80 več.

izkusnje, samokontrola, in ego na mestu.

men je manjkal 2,5 od treh nastetih. smaokontrole je bilo za dober vzorec. izkušenj za vzorček..ego je bil na napačnem nivoju

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Zakaj zavarovalnice in občine (za registracijo itd) ne dajo "motoristom" višje premije in registracijo, saj so bolj rizična skupina kot avtomobilisti?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ne ni bolna...v Kanadi ob prekrški, ti zavarovalnica dvigne premijo...vsaj tako sem slišal.....in že una misel motoristov "sej me ne morejo ujeti" pove vse o kulturi, potem pa stokajo če jih kdo izsili. Naj vozijo po CPP in mir.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
naj vozijo po cpp in bo mir. res je.

sam kako to doseči. zaradi prehitre vožnje večja premija za zavarovanje. ja, super.

itak sem pristaš, da se cene dvigajo v nedogled. stiskat finačno, ker to je vedno pomagalo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zakaj zavarovalnice in občine (za registracijo itd) ne dajo "motoristom" višje premije in registracijo, saj so bolj rizična skupina kot avtomobilisti?
ti pač imaš nekaj proti motoristim.
ampak zavarovanje za motor - brez popustov - stane praktično enako kot za avtomobil

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zakaj pa so bolj rizična skupina?
Pri zavarovalnici plačaš obvezno zavarovanje AO. To pomeni, da se iz te police izplača škoda, ki jo to vozilo povzroči nekomu drugemu. Ali drugemu naredi več škode 180 kg težak motocikel ali tono in pol težak avto?
Registracija: postopek registracije je enak kot za avto, zato je to storitev nelogično zaračunavati več.
Tehnični pregled je pol cenejši kot za avto. Če bi bil kdaj zraven, bi videl, da bi po logiki moral stati 20% cene avtomobilističnega. Pogleda luči in smernike, številko šasije, na zavorne kolute pa ga zapelješ sam (!!!), torej opravljaš njegovo delo.
Cestnina je cenejša kot za osebno vozilo, kar je tudi logično, saj precej manj obremenjuješ cesto, poleg tega pa se itak voziš samo kakšnega pol leta.
Kasko za motocikel je bil leta 2005 astronomsko visok. Za motocikel, ki je stal takratnih 2,4 mio SIT, je bilo potrebno plačati dobrih 550 tisoč SIT.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ti pač imaš nekaj proti motoristim.
ampak zavarovanje za motor - brez popustov - stane praktično enako kot za avtomobil
Če primerjaš avto in motor s 100 konji, te pride zavarovanje motorja cca 630 EUR, avtomobila pa cca 430 EUR. Govorimo o premiji za zavarovanej brez bonusa. Tako pravi informativni izračun na AMZS.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Zakaj so bolj rizična skupina? Ker jih pleh ne varuje, kakor v avtu? Ker, zgleda dirkajo kjerkoli jim paše?

ceedevita: da, imam. Ker zadnje čase pretiravajo z norenjem, dokaz 9 mrtvih proti 5 lani......in vsak dan jih vidim ipd.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa kaj nej mi naredimo z našimi sodržavljani

samomorijo se kot za stavo. a damo višji ddv na vrv, nebotičnike..kako rešiti tirnice, tablete.

kake ti streljaš..pa to ni normalno. in če bom zavarovanje 5 krat dražje, boš ljubil motoriste? ker, dejstvo je, da se denar nabere, naredi..pamet ne.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Voznike (motoriste, avtomobiliste, tovornjakarje), ki ne spoštujejo prometnih predpisov naj se kaznuje s kaznimi, katere ugotovijo ustrezni organi in ne z zavarovalnimi premijami. Se strinjaš?
Ali pa se ti zdi bolj ustrezno, da zaradi npr. podivjanih avtomobilistov višjo zavarovalno premijo plačuješ tudi ti, ki voziš po predpisih?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
tudi vsaj 50% avtomobilistov divja, ogroža druge itd. avtomobilisti pobijajo pešče, bicikliste, motoriste in druge avtomobiliste
so rizični faktor. dvigniti zavarovanja za 5 x. dvigniti kazni za 5 x
bonk.gif

norci so vsepovsod. med biciklisti, med avtomobilisti, profi-šoferji, motoristi, pešči itd
koliko se jih ubije ni merilo. največ folka naredi samomor.
baje je diskriminacija prepovedana

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
gretzky: ja res policija ustavi nenormalno ogromno število motoristov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in dvig cene registracije bo to popravil oz jih bo ustavljenih več.

kaj pa, če bi motoristom odrezal roko..pa jajca..d ane bo malega motoristeka

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

KAZNI!!! Predvsem konkretne kazni manjkajo za motoriste...
Ob registraciji motorja bi bilo potrebno obvezno priložiti izpit za motor, vsak motor bi moral dobiti oznako, ki bi morala biti na vidnem mestu spredaj, takšno oznako, da jo lahko zazna tudi radar in pridobi vse podatke o vozniku - v primeru da je ni pač dat konkretno kazen. To da je vozil prijatelj ni opravičilo v izogib kazni.
Kazni enako visoke, kot za ostale udeležence v prometu, v primeru odvzema izpita in nadaljnje vožnje z motorjem pa še odvzem B kategorije.

Motorist gre lahko skozi naselje 150 jaz pa ne. Njemu ni nič, jaz pa ostanem brez izpita in lahko plačujem kot budala.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ksz

Ob registraciji motorja bi bilo potrebno obvezno priložiti izpit za motor, vsak motor bi moral dobiti oznako, ki bi morala biti na vidnem mestu spredaj, takšno oznako, da jo lahko zazna tudi radar in pridobi vse podatke o vozniku - v primeru da je ni pač dat konkretno kazen. To da je vozil prijatelj ni opravičilo v izogib kazni.
Kazni enako visoke, kot za ostale udeležence v prometu, v primeru odvzema izpita in nadaljnje vožnje z motorjem pa še odvzem B kategorije.

Motorist gre lahko skozi naselje 150 jaz pa ne. Njemu ni nič, jaz pa ostanem brez izpita in lahko plačujem kot budala.
Zakaj pa ne bi enako veljalo tudi za avtomobiliste, tovornjakarje,...?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ksz

stupid-1.gif

pa kaj je stabo ?
a moraš pri registraciji avtomobila tudi predložiti izpit ?
nisem vedel, da obstaja možnost izogiba kazni, če rečeš da nisi ti vozil(a) ampak prijatelj
to je kak nov zakon, da za CPP prekrške morotisti plačujejo nižje kazni ?
a ti avto ne potegne 150 ? nisem pa še videl table v anseljih, ki dovoljuje motoristom 150 km/h

stupid-1.gif

pa kak apaurin vzemi ali pa se da pofu... da ne boš imela motenj

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
srce.. bom zrihtal motorin pa ga stisneva 200 cez vas. ma to je žur. najprej zažvižga, pol mulci skočjo an cesto, polcaju odnese kapo..ti pa že v portorožu na rivi parkiraš in se pripravljađš na skok v scavnico

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj kazni so, in to cisto enake, kot za voznike avtomobilov. Kolega je peljal 90 v naselju (his je bilo ze konec, tabla pa malo naprej na odprtem, zato je pospesil) in je pokasiral kazenske pike ter placilo. Druga stvar pa je, ce prekrskarjev niso sposobni ujeti ...