Sposobni DARS kontrolorji

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.545
433
83
danes 8.30, smer Kranj-Lj
kolona na obeh pasovih do izvoza za Brnik
kaj delajo? podirajo cestninsko na Torovem?spet flikanje asfalta?
ah nenene, samo 2 "pasova" odprta, na enem možakar DARS kontrolor vinjet na drugem ena kontrolorka (ki jo očitno zebe do kosti) v dvakrat preveliki bundi

zadaj na "zaprtih" dveh prehodih pa 3je kombiji DARSa in 6 marsovcev, pardon DARSovcev ki stojijo pred kombiji in imajo roke v žepih...našemljeni v oranžna svetleča oblačila...
Zaradi kontrol tak zastoj?
ONLY IN SLOVENIA

še mali račun za malega Mihca: koliko vozil in koliko DARSovcev potrebujemo da naredimo zastoj do Brnika???

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
@Hondi prav imaš! Sem se vozil danes ob tej uri na relaciji KR-LJ. Mislm... za popi*dit banda nesposobna! Ob največji konici, ko grejo ljudje v službo oni ustavijo avtocesto. A ne znajo tega na izvozih počet oz kako drugače kontrolirat...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hehe, taki prizori niso nič nenavadnega tudi v Sežani (mislim da je cestninska postaja Dane). Sploh meni se radi mečejo pod avto, ker sem avto in posledično vinjeto zamenjal oktobra in se tako še vedno vozim z zeleno, tako da sem se že kar navadil, da konkretno pristavim, če slučajno res kdo pade. Me včasih ima, da bi ustavil in vprašal "A bo?". Sicer pa po drugi strani pač opravljajo svoje delo. Če pri tem izpadejo kot bebci pa mi na žalost nismo krivi...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
pred tednom pičim iz LJ proti MB pa naenkrat brez opozorila na koncu AC zožanje iz 3 pasov v enega
bonk.gif

da so lahko idioti vinjete špegal.očitno jim gre res za nohte če morajo takole nadzirati vinjete

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Čisto prav, da kontrolirajo. Toliko avtomobilov brez vinjet za 2009 in s pretečenimi zelenimi vidim, da je čist prav.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ljudje pač opravljajo svoje delo - tako kot jim to določa zakonodaja.
Zanimivo, da to nekatere moti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
@Hondi prav imaš! Sem se vozil danes ob tej uri na relaciji KR-LJ. Mislm... za popi*dit banda nesposobna! Ob največji konici, ko grejo ljudje v službo oni ustavijo avtocesto. A ne znajo tega na izvozih počet oz kako drugače kontrolirat...

Saj prav, v največji konici naj ven vlečejo in kaznujejo tiste ki se šlepajo brez vinjet. In kdo je sedaj krivec, Dars, ali vozniki brez vinjet?
Če bi vsi imeli vinjete, potem nebi bilo treba ustavljat vozil in bi promet tekel tekoče. Saj tudi na naših izvozih stoji kontrola in gledajo z daljnogledi, koga naj ven cuknejo, pa ni zastojev. Menda zato ker se na našem koncu vozniki bolj zavedajo da vinjete niso le za okras ampak imajo tudi nek pomen.
Ali drugače, kdaj pa naj kontrolirajo? Mogoče ob 2:00 AM ko je frekvenca vozil 3 avtomobili/h.

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sam način bi morali izboljšati, da bi čim manj ovirali udeležence v prometu..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A si ti fejst jezen, ker se tebe kot udeleženca v prometu in kot dinamičnega hondaša, cestna oblast dovoli ovirat ali celo kontrolirat, če si slučajno plačal tisto kar koristiš?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
ksz...

Mene pa zanima kako bi vi pametnjakovici cekirali vinjete? Iz lokalne ostarije? Kaj ti pomaga ce na enem pasu kontroliras cez ostalih sest pa se vsi vozijo normalno. Jodlarji lepo celoten promet speljejo na pocivalisce in tam pojebejo vse "gorenjce" ostali gredo nazaj na AC. In tako je tudi prav. Ce se pa naredi kolona je pa verjetno kriv butast narod, ki vozi kot da s pistolo meris vanj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
meni še vedno zmaga finta, ko gledajo z daljnogledi na daleč, če imaš vinjeto
smile-1.gif

A dejansko to delajo?
hysterical-1.gif

Dejansko ja, in si tudi ne predstavljam bolj učinkovitega sistema razen zapiranja celih avtocest. Avstrijcem mimogrede tudi ni mar za kolone, ko preverjajo vinjete.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
čisto prav je da se lotijo tega v prometni konjici zjutraj in popoldan. Ravno takrat je dosti takih ki se vozijo po ac izključno dom - služba - dom in imajo upanje da jih ravno takrat ne bodo pohopsali.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A si ti fejst jezen, ker se tebe kot udeleženca v prometu in kot dinamičnega hondaša, cestna oblast dovoli ovirat ali celo kontrolirat, če si slučajno plačal tisto kar koristiš?

Kot prvo me ne treba žalit z hondašem (ker nisem), ker teb nism ničesar rekel. Prosim za kulturo.

Kontrolo podpiram, kazni bi dal brez polovičk. Vendar tako kot vedno pri nas, kontrole ne znajo izvajati in samo j. folk v glavo. Nej se mal organizirajo z kamerami oz ne vem čem. Treba tut nekaj investirat v samo kontrolo oz vsaj narest da promet ne stoji..

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Je prav da preverjajo, samo da pa zaradi tega nastanejo take kolone...Grem rajši na izvoz vodice dol...
smile-1.gif

S tem tunelom smo se jedva rešili jutranjih kolon, a zdej jih bodo pa 'umetno' delal...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ljudje pač opravljajo svoje delo - tako kot jim to določa zakonodaja.
Zanimivo, da to nekatere moti.
Zanimivo, da tebe ne moti, da se zaradi takšnega dela nabere kolona do Brnika.
Zakon strogo prepoveduje, da bi s svojim delom policaji al darsovci smeli ogrožat prometno varnost.
Še na odstavnem pasu se ni varno ustavljati, kaj šele na voznem, So bli že smtrni primeri prav na tem odseku.

A se spomnite, kaj ste pisali lani, ko so zaradi toče nekateri ustavili na AC in v tunelu? Pa razlagali, kako je nevarno ustavljanje na AC? Še policaj je rekej da je to smrtno nevarno.
A če se državi gre za pobiranje kazni, je pa takšno ogrožanje naše prometne varnosti dopustno?

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/428249/page/0/fpart/1/vc/1

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
ksz...

A za kamere in računalnike pa ni še noben slišal?
Par km pred cestninsko postavit kamere in z računalniško obdelavo izločit slike problematičnih vozil, katere bi nato pregledalo človeško oko. In nato delat gnečo z zaustavljanjem prometa samo po potrebi. Če obstaja programje za prepoznavanje registrskih tablic, bi tudi tole zagotovo šlo.

Če pa preverjajo na kamenodobni način, naj pričakujejo kamenodobne odzive voznikov. Prepričan sem, da velika večina voznikov, ki smo pošteno plačali vinjete, pričakujemo pošteno vožnjo brez nepotrebnih zastojev zaradi njihove nesposobnosti.

P.S. za Darsovce: za ceno par (4-5) nadzornih kombijev sem se tega pripravljen lotiti tudi sam.
P.S. za konkurenčne izvajalce: če dobite posel namesto mene, ste mi dolžni 5%.
evil.gif