Sportstracker ali Endomondo ali kaj tretjega?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Kaj uporabljate za spremljanje svojih športnih aktivnosti? Kaj priporočate?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.766
113
kod Džej-Zija
Generik, poglej si GPS cycle computer. Odlicna zadeva, po mojem okusu precej boljsa od sporty pala, uporabljam ga pa na wm 6.1.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Jaz cca. 1leto uporabljam Endomondo in ga lahko samo priporočam. Na dveh različnih telefonih funkcionira kot mora, satelite mi najde v 10 sekundah (Galaxy S z GPS fixom) oz v kakšni minuti (Galaxy Ace popolnoma stock), baterije pa tudi ne kuri pretirano - ccadobrih 10% na uro pri Galaxy S

Na izbiro imaš malo morje športov, natančnost je čisto zadovoljiva, lahko zraven poslušaš muziko in ti vse potem shrani kot playlisto k vadbi, v pro verziji se lahko primerjaš s svojimi prejšnjimi dosežki, s prijatelji... Na računalniku si lahko pregleduješ celotno zgodovino vadb...

Če imaš telefon ki to podpira lahko priključiš tudi ANT+ senzorje

Kar pa bi dal kot slabo pa je, da zna na različnih telefonih na isti trasi nameriti različno razdaljo
confused-1.gif
, pa podatki o nadmorskih višinah so malo približni... Aja, pa poraba kalorij, ki ti jo nekako računa je res samo okvirna.

Skratka kot nek pripomoček za spremljanje napredka je
zmaga.gif
ne more pa enakovredno nadomestiti kakega Forerunnerja

Micoacha še nisem sporbal, ampak kar na suho trditi da je najboljši je pa
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sportstracker
- lep vmesnik
tongue-1.gif

- točno riše črto (endomondo, samo ravne čritce dela) Men prov pride, ker si na tak način označim kako točko. Naprimer krog okol cerkvice na hribu in jo potem na pc-ju takoj najdem. Endomodo pa sploh ni zanznal, da sem šel okol cervkivce. Al pa kako razgledno točko
- free
- morda zaradi točnsosti sledi kak % hitrej baterijo žre. V nedeljo opravil na SGS2 4h na biciklu, pa je še ostalo kr neki baterije. Sem ga dal normalno filat tik pred spanjem, kot vsak dan.
- foto geotagging - slikaš in potem na netu vidiš kje točno si naredil sliko (sam uploada slike na net. So pa slike na netu zlo slabe kvalitete)

Micoach je vredu, ker je nek virtualni trener. Ti govori kako hitro/počasi moreš športat in vmes ti skos govori statistiko. Sigurno dobro za kake tekače začetnike, ki nimajo ravno velik lastne motivacije. Zna pa tudi snemat pot in jo potem vidiš na netu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Zanimivo, da je meni Endomondo zračunal kar točno kalorije glede na uro za merjenje utripa in kalorij. Lahko pa, da ima tudi ura čuden način merjenja
grin1.gif
, ampak za 45 minut kolesarjenja mi je kar realno 550 kalorij. Ali ne? Utrip med 70 in 80%

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
2 uri bicikla..povprečno počasno..1800 kalorij

tadurgi pravi 900+

runtastic je men všeč, ker ma tudi slike, pa statitsiko pove. ne moreš pa naložit rute in sledit, primerjat..kot endo.

strava mi je pa kr neki..se mi zdi

Nazadnje urejeno:

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Pri meni je kaže za dve uri bicikla (zmerno intenzivno, cca 65 km) okoli 2.400 kcal.
Kar mi zbuja večji dvom v te preračune pa je, da ni neke razlike v tem če eno uro goniš v breg ali pa če po ravnem.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
sportstracker
- lep vmesnik
tongue-1.gif

- free
- foto geotagging - slikaš in potem na netu vidiš kje točno si naredil sliko (sam uploada slike na net. So pa slike na netu zlo slabe kvalitete)

Se pridružujem (nekaj alinej sem dal stran
cool-1.gif
)

Koliko je točen glede kcal pa se ne obremenjujem. Treba bi bilo nabavit pas za merjenje utripa, pa bi imel še kup podatkov.
Vendar je za moje skromne rekreativne potrebe (da vidim po "sportanju" kje sem hodil) vrh glave.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Katere centimetre?
tongue-1.gif

Sam mam endomondo + BT pas (75,- EUR je šlo za njega
jezen.gif
- pa ga skoraj ne uporabljam, ker je domet bolj švoh).

Bom pa enkrat prav pogledal ali in koliko je razlike v cal s pasom ali brez!