Športna masaža v Mariboru

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Raztegovanje po fitnesu je prav tako pomembno, pri meni traja med 15 in 20 minut, odvisno kaj delam. Čeprav vidim, da en kup nabildancev na piščančjih nogicah raje zavije direktno na šejk namesto na prostor za raztegovanje, pol pa hodijo kot roboti. Prej sem raztegovanje malo "šprical", pa samo na hitro naredil končni razteg. Sem kmalu čutil močno zategnjenost, potem sem pa le ugotovil, da vse rabi svoj čas, pa tudi silo. Gibčnost je sedaj celo boljša kot je bila pred fitnesom, musklfibra sploh ne poznam več, tudi razne bolečine v mišicah zaradi vnetij so mnogo manjše.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
DOMS, eh, sem moral pogooglat ... a muskelfiber je pa težko napisat?

Ja, eni trdijo, da nima vpliva, samo jaz se ne strinjam, sploh ne glede na moje izkušnje. Normalno je, da če se orenk preteraš, potem bo muskelfiber neglede na to, koliko se razteguješ, ampak za kakšne normalne intenzivnosti pa gotovo pomaga.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pri nas se reče muskelfiber, in zajema dve stvari, eno je bolečina v mišicah, ki je posledica mlečne kisline, drugo pa je bolečina, ki pride kasneje in je posledica "mikropoškodb" v mišicah. Pri nas se pač za oboje, pogovorno, uporablja enaka beseda, zato sem izpostavil DOMS, ker v prvem primeru raztegovanje zelo pomaga, pri drugem pa "baje" nič. Pomaga pa prava masaža, baje tudi tisti foam roller, ampak še nisem sprobal s prve roke, mogoče kmalu
wink-1.gif