Sportina-sami ponaredki

rosso

Zelenc'
19. jun 2008
10
0
1
Ljubljana
Bil sem v Milanu in tam kupil nekaj original stvari od Prade. Bil sem tudi v Emporiu Armani in si kupil boksarce Emporio Armani. Začel sem jih spraševati kako vem če je neka stvar original in so mi dali katalog Emporio Armani Spring/Summer 2008 in rekli da naj grem v katerokoli trgovino v Slovenii in če bodo imeli karkoli od tega, imajo originale. Nato sem šel v Sportina XYZ in jim pokazal katalog in so rekli da ta katalog sploh ni uraden (zelo smešno) in da pri njih prodajajo samo originale. Izdelke uvažajo iz Turčije in Azerbajdžana (slabša kvaliteta). Tako da če hočete imeti originale se zapeljite v Milano.
cool-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
V Sportini sploh še nisem videl nič od linije Emporio Armani, temveč samo AJ.

Nazadnje urejeno:

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Tudi sam sem že iz več virov slišal, da imajo v Sportini ponaredke, pa v Emporiumu tudi (vsaj Boss).
Lahko da so bile samo govorice, jaz verjamem da je res..

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
AJ kolekcija v Sportini se ujema z ''uradno'' letošnjo kolekcijo. Manjka sicer precej modelov, kar pa je, pa je enako kot v tujini.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
seveda si bodo upali na kocko postaviti svoje dobro ime in uvažati ponaredke....
ne-ne-1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik rosso pravi:
Tako da če hočete imeti originale se zapeljite v Milano.
cool-1.gif

tudi v sanjah se mi ne ljubi po neke cunje v Milano vozit, povrh pa še mastno plačat zanje...
tongue-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
podobno štorijo so pred leti imeli v maxiju,ko so prodajali fishbone....potem pa so jih prijavili in so mastno plačali..vse od fishbona,kar ni kupljeno v njihovih trgovinah,so ponaredki....za boss v emporiumu pa sem jaz slišal da niso ponaredki ampak originali ki jih kot lon posel šiva mura (btw enak montl samo da so drugi gumbi,pa da ima etiketo mura namesto boss ali armani je 1-2x cenejši,pa čeprav je narejen iz istih materialov in v isti fabrki
bonk.gif
)

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
boss je v muri imel poseben oddelk, kjer so sivali samo boss, po mojih informacijah.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Dve leti nazaj ni bil. Sem kupil takrat ene hlače, 2 x so mi jih zamenjali zaradi slabe kvalitete materiala (razbarvanje, pa še to neenakomerno), potem sem jih vrgel stran.
Mura je za Boss šivala samo obleke, ostale robe pa ne..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Dve leti nazaj ni bil. Sem kupil takrat ene hlače, 2 x so mi jih zamenjali zaradi slabe kvalitete materiala (razbarvanje, pa še to neenakomerno), potem sem jih vrgel stran.
In ti misliš, da se to pri originalu ne zgodi?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Zelo, zelo težko. Dobro robo plačaš in ostane več let ista, ne izgublja barv, nitk ipd, ker je narejena iz pravih materialov in po pravih postopkih.

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
jz mam eno hugo boss polo majco in je popolnoma enaka že nekje 3-4leta. vse ostale zbledijo, ta pa čisto 0

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Dosti stvari imam od Bossa, točno iz Emporiuma. Nikoli nobenih težav.

To je zopet rekla kazala, kupuješ pa cunje v H&M.
hysterical-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Emporium si privošči sem in tja kakšen kos oblačila tudi sam popravit (skrajšat, odparat,...), da le proda lansko robo...
rolleyes-1.gif

(recimo odstranit kakšen žep, našitek ali kaj podobnega, kar si je zamislil (butasti?) designer in to na celi seriji oblačil
rolleyes-1.gif
).

Sem bila konkretno nategnjena s takim oblačilom, ki je bilo seveda potem vrnjeno (je bilo treba malo mahat z inšpekcijo, da so dojeli, da nima smisla blefirat, da tega niso naredili - na oblačilu namreč vsi taki naknadni posegi puščajo sledove) in me od takrat v trgovskem sistemu Emporium in co. nihče več ne vidi, pa mi je totalno vseeno kakšne klaudije se tam sprehajajo in kakšne (original) znamke se tam prodajajo po nevem kako ugodnih cenah.

Aja - seveda nimam pojma, kako bi izpadlo, če bi prala. Cunja ni bila deležna te časti, da bi prišla do faze, ko jo je treba prat...
smirk-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Kar še vedno ne pomeni, da roba ni original. Da ne bo nejasnosti, obosojam to, da nam poskušajo prodati mačka v žaklju.

Zaupaš na kateri znamki si to ugotovila?

Ne branim Emporiuma, povem samo, da nimam negativne izkušnje. Še nobena zadeva mi ni razpadla ali kaj podobnega.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če ti nekdo v lokalni garažni šivalnici "na novo zdizajnira" hlače, to ni več original.
Sorry.

Glede znamke - ker se mi to ni zgodilo nikjer drugje, razen v Emporiumu, ne mislim tolči po znamkah, pač pa omenjam le lokacijo, kjer si dovolijo tako poškodovano oblačilo prodajat po povsem normalno zasoljenih cenah (tak poseg v tkanino namreč oblačilo premakne v razred oblačil z napako oz. poškodbo). In povrh vsega te še prepričujejo, da so "luknje v tkanini, zategnjena tkanina zaradi niti, ki je nekoč tam sredi tekla, čudni odtisi na blagu in podobno" nekaj najbolj normalnega na tem svetu, kar jaz - glupača iz SLO rovt - itak nikoli ne bom razumela.

V tolažbo pa to - ne gre za v tej debati omenjene znamke.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Narobe sva se razumela. Pred šalabajzerskim posegom je bila cunja še vedno original. Seveda po posegu zadeva ni več original ampak bolje od originala.
hysterical-1.gif

Naprej pa nimam kaj debatirati, ker ne vem o kateri znamki se gre. A vseeno je dobro, da obstajajo ljudje, ki ne požrejo napak samo zato, ker ima visoko ceno.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Mura je za Boss šivala samo obleke, ostale robe pa ne..

Da se razumemo, Hugo Boss ima več linij, ki so različno drage in kvalitetne.Najboljši sta Boss Black in Boss.Boss green, orange in Hugo so pa cenejše in tam je pogosto tudi kvaliteta vprašljiva.

Kar pa ne pomeni, da so ponaredki.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Zelo, zelo težko. Dobro robo plačaš in ostane več let ista, ne izgublja barv, nitk ipd, ker je narejena iz pravih materialov in po pravih postopkih.
hysterical-1.gif

Daj no ...
Bossa imam polno omaro, manjšino kupljeno pri nas, večino zunaj, vse v njihovih štacunah. In v obeh primerih je cca 20% stvari takih, da se čistro prehitro znucajo, razbarvajo, popustijo šivi ...
Načeloma polo majice (vseeno, ali je dolg ali kratek rokav) zdržijo max 2 sezoni, kavbojke takisto, jakne, puloverji in srajce so bolj ali manj večne, obleke pa preredko nosim, da bi kaj napisal (itak imam le eno njihovo).
Skratka: po mojih izkušnjah HB roba pri nas (kupljena ali v Emporiumu ali v sportinini štacuni v mestu) ni nič slabša kot zunaj. Cene so malenkot višje tukaj (cca 10%, ponekod manj, ponekod več), izbira pa je pri nas načeloma dosti slabša.