Sporočilo oblastem in poziv ljudstvu

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
4. neorganiziran shod je nenačrtovano zbiranje ljudi brez organizatorja zaradi izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena na prostem ali v zaprtem prostoru, kjer je dostop dovoljen vsakomur;

Kar pa ne pomeni, da policija ni dolžna ohranjevati reda in miru....

Če me ne bi mel ignoriranega, bi videl moj prispevek.

Zanimivo kako jokcanje, če ima kdo drug drugačne mnenje ... ga daš na ignore
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In v zadnjem stavku si povedal vse (pa čeprav si se zaplezal z besedami). Ja, lahko se spontano zbere, a tisti hip, ko policija zaukaže konec, je pač konec. In ko poleti prva kocka ali petarda, ima polocija tudi jasen razlog, da stvar ustavi.
Skratka, lahko se greš spontano zbiranje, dokler se sicer vsi udeleženci držijo zakona.

Ja, ampak ponavljam in ti pritrjujem. Policija ne mora kar "iz lufta" ukazati razhoda, 2 odstavek lepo jasno določi, da morajo nastopiti takšna ravnanja!

Miren shod pa to ni.

Dejstvo je, da to kar je bilo včeraj samo po sebi ni bilo nezakonito.

Zakon pozna in dovoljuje tudi takšno obliko shoda!

I

Izbrisan uporabnik #488

Dejansko je policija kriva, ker je pričela z nemiri, pripeljala konjenico, helikopter itd...

Namesto, da bi varovali, so povzročili nemire, vzrok torej ni bil v ljudeh in shodu in so zato nezakonito razpustili shod.

Za to mora sedaj odgovarjati policija, Gorenak pa odstopiti.

Gotof je!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
4. neorganiziran shod je nenačrtovano zbiranje ljudi brez organizatorja zaradi izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena na prostem ali v zaprtem prostoru, kjer je dostop dovoljen vsakomur;

Kar pa ne pomeni, da policija ni dolžna ohranjevati reda in miru....

Če me ne bi mel ignoriranega, bi videl moj prispevek.

Zanimivo kako jokcanje, če ima kdo drug drugačne mnenje ... ga daš na ignore
smile-1.gif

Nikogar nimam na ignore - le s teboj se več ne ukvarjam. Nisi vreden s svojim podtikanjem, izmikanjem in spreminjanjem stališč; da o tvojih "pravniških" bravurah niti ne začnem. Boštjan M. Zupančič je imel verjetno kar tebe v mislih.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kaj ti ni jasno?

Neorganiziran shod je bil, se strinjamo?

"Če policija na kraju samem ugotovi, da je prišlo do neorganiziranega shoda, opozori udeležence, da shod ni organiziran po določbah tega zakona in da so dolžni upoštevati navodila in ukrepe policije."

Do tu vse OK? Ker ni organizatorja odloca Policija... In ko Policija odloci, da se mora shod raziti se krsi navodila in ukrepe Policije, ki je prevzela odgovorost (ne vlogo) organizatorja.

In potem...

"V kolikor na shodu pride do ravnanj, zaradi katerih je potrebno shod razpustiti, ga policija razpusti."

No, evo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri čemer pa je sam pozabil, da bi se spodobilo, da preden komentira sodstvo, naredi pravniški državni izpit... jap, tako kot Šturm ga nima...

ampak to je že off topic.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
naša policija je sposobna očitno ugotoviti samo kaj je nelegalen shod.da bi zarpli kakega tajkuna,tošiæa,politika,morilca jim vedno spodleti pri dokazih.čudno da jim tukaj ni splodelelo kljub 8k "kršiteljem"

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kaj ti ni jasno?

"Če policija na kraju samem ugotovi, da je prišlo do neorganiziranega shoda, opozori udeležence, da shod ni organiziran po določbah tega zakona in da so dolžni upoštevati navodila in ukrepe policije."

Do tu vse OK? Ker ni organizatorja odloca Policija... In ko Policija odloci, da se mora shod raziti se krsi navodila in ukrepe Policije, ki je prevzela odgovorost (ne vlogo) organizatorja.

In potem...

"V kolikor na shodu pride do ravnanj, zaradi katerih je potrebno shod razpustiti, ga policija razpusti."

No, evo.

Ne saj ne razumeš.

Policija ne more sama po sebi kar tako razpustiti shoda, saj imaš drugi odstavek. Nastopiti morajo takšna ravnanja.

Diskrecijska pravica policije je prav s tem 2. odstavkom omejena, da se ne bil vsak miličnik sprdnil kak mu paše.

Ne delaj zaključkov, ki niso v zakonu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Miličnik je sicer celo navajal, da je šlo za neprijavljen neorganiziran shod
hysterical-1.gif

Skratka sploh ne razume kaj je bilo tam.

Ugotovili smo, da v tem primeru prijava NI POTREBNA, kaj šele DOVOLJENJE in da shod ni bil nezakonit!

Vsaj v začetku, ko je bil miren, če že hočejo nekateri tako slišati.

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
ko smo že pri zakonitosti, nekdo se norčuje iz zakonitosti in pol leta ne hodi na obravnave na sodišču, kjer je obdolženec, po katerem zakonu in členu pa je to možno izvajat iz tedna v teden. Jaz bom recimo obdolžen, vendar ker sem v službi, bom vedno imel obveznosti?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ja ja.... 20let se delajo norce iz naroda, zdej bi pa eni radi izpolnjen obrazec, kdo je organizator, dovoljenje, ki ga ne bi dobili, in tako bi šlo v nedogled. Kaj ni jasno enim tukaj?? Narod je šel na ulice, ker ima poln K_____ vsega!! Sej ni to javna prireditev....

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kaj ti ni jasno?

Ja, se.
Se pa sprašujem, ali je ta legalizem tu na mestu.

Nekaj stvari je namreč treba vedeti, oz. vzeti v račun.

1. Ljudje imajo poln kufer. Videti je, da je bila Kanglerjeva izvolitev za državnega svetnika preprosto kaplja čez rob.

2. Poln kufer imajo politikov nasploh. Bisteve razlike med Kanglerjem in Gorenakom za njih ni.

3. Za dobro vago pa je Gorenak užalil in dodatno ponižal protestnike.

4. In morda najpomembnejše: zaupanje v institucije je na nuli.

Če vzameš vse našteto v zakup, težko pričakuješ, da bodo razpizdeni ljudje šli tej oblasti prijavljat shode in proteste.
Jaz jih povsem razumem, in jim dam prav.

Če se ne da zlepa dogovoriti, se bodo zadeve pač reševale na ulici.
Saj ne, da si to želim. Ampak včasih pač stvari ne gredo tako, kot bi si želeli.

Nihče pa me ne bo prepričal, da so za to krivi ljudje brez služb, prihodkov, in predvsem brez perspektive.

Če sklenem...
Načeloma imaš povsem prav.
Ne zdi pa se mi fer sklicevati se na zakonodajo, ko se po drugi strani zakoni izigravajo do te mere, da to že meji na posmeh. Ali gre pa že kar čez.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ja ja.... 20let se delajo norce iz naroda, zdej bi pa eni radi izpolnjen obrazec, kdo je organizator, dovoljenje, ki ga ne bi dobili, in tako bi šlo v nedogled. Kaj ni jasno enim tukaj?? Narod je šel na ulice, ker ima poln K_____ vsega!! Sej ni to javna prireditev....

467716-post_slo.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.757
808
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

Ja, se.
Se pa sprašujem, ali je ta legalizem tu na mestu.

Nekaj stvari je namreč treba vedeti, oz. vzeti v račun.

1. Ljudje imajo poln kufer. Videti je, da je bila Kanglerjeva izvolitev za državnega svetnika preprosto kaplja čez rob.

2. Poln kufer imajo politikov nasploh. Bisteve razlike med Kanglerjem in Gorenakom za njih ni.

3. Za dobro vago pa je Gorenak užalil in dodatno ponižal protestnike.

4. In morda najpomembnejše: zaupanje v institucije je na nuli.

Če vzameš vse našteto v zakup, težko pričakuješ, da bodo razpizdeni ljudje šli tej oblasti prijavljat shode in proteste.
Jaz jih povsem razumem, in jim dam prav.

Če se ne da zlepa dogovoriti, se bodo zadeve pač reševale na ulici.
Saj ne, da si to želim. Ampak včasih pač stvari ne gredo tako, kot bi si želeli.

Nihče pa me ne bo prepričal, da so za to krivi ljudje brez služb, prihodkov, in predvsem brez perspektive.

Če sklenem...
Načeloma imaš povsem prav.
Ne zdi pa se mi fer sklicevati se na zakonodajo, ko se po drugi strani zakoni izigravajo do te mere, da to že meji na posmeh. Ali gre pa že kar čez.

467716-post_slo.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tu se ne gre več o Kanglerju, v ozadju so tisti kateri vladajo od leta 45, butl Janša pa skrbi le za svojo rit.

A tebi lahko prosim že enkrat tipki 4 in 5 crkneta. Hvala.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tu se ne gre več o Kanglerju, v ozadju so tisti kateri vladajo od leta 45, butl Janša pa skrbi le za svojo rit.

tisti, ki so vladali od 45 niso odzadaj, ampak odspodaj..... glavni že 22,5 let. Smo leta 2012... še malo pa bo 2013
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.810
113
40
MB
ksz

tadej toš se na fb sprašuje komu more prijavit da gre na kavo v mb

pa je spodaj en zanimiv komentar oz ideja ... pa mogoče ne bi blo slabo da se jo organizira po celi sloveniji v sklopu demonstracij ...

ura
datum
vsak na najbližnjo policijsko postajo se prijavit da gre na kavo

evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa hudiča, če Gorenjaka tako moti (ne)prijava shoda, naj ga pa naslednjič sam prijavi, A ni njegova naloga, da vse poteka legalno?
Evo preprosta rešitev, pa bodo vsi zadovoljni.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Dragi prebivalec Slovenije!

Danes sem se odločil skenslat vse paciente kot si ti iz socialnih omrežij, ugasnit tv in se ne več zanimat za karkoli, zaradi mene če pogori cela država. A zakaj? Ne morem mimo tega, da imate sprane možgane, vsi, levi, desni, opozicija, koalicija, delovni razred, vsi, ki ne zmorete/znate/nočete razmišljati s svojo glavo, ki vam jo priskledniki pridno perejo. Demonstracije organizirajo razne navijaške skupine oz. slednje verjetno podkupijo s parimi gajbami pira in zastonj kartami za tretjo ligo, prvi med njimi pa verjetno dobi še kakšno nagrado. Pojma nimate niti proti čemu se borite, kje imate alternativo? Mislite, če Janša, Kangler, Jankovič odstopijo, da bo pa prišel en pošten Miha vodit državo? Japajade! Trenutno situacijo podpihujejo tisti, ki niso na oblasti, danes levi, včeraj desni. Iz enega razloga, zavzeti prestol in omogočiti biznis svojim. In oni vedo, da alternative ni, če pa koga potegnejo iz naftalina je to lutka, ki jo prisilijo, da dela za njih. To danes res ni težko. Skratka lajate v luno. Kdo mislite, da bo prišel v MB na oblast? Nek poštenjak brez službe, ki bo iz pufov spravil mesto? Pa mi pojma nimamo.

In kje tiči problem? V dveh milijonih ovac, ki s svojo mentaliteto pripeljejo državo do te meje kot je. Najbolj priročen izgovor pa je, ja, je recesija, je pizdarija. Roka roko umije, samo ozret se je treba naokoli in takoj vidiš, da si vsi nekaj rihtamo, pri dohtarju mimo vrste, v službe se jemlje nesposobneže zaradi napačnih razlogov, folku dol visi, če parkira čez dva invalidna parkirna mesta, če gre v rdečo, če njegov sine čečka po steni bloka, če sune bicikl in ga dobijo ga zagovarjaš, da tega ni storil. Torej nobene morale, etike in zaradi tega je družba v ***** in taka kot je, oblastniki pa so samo ogledalo nas samih in mentalitete, naše glave so jih obkrožile, niso prišli sami od sebe čez noč tja kjer so. In demonstracije napumpane s strani neoblastnikov podprte s pijanimi huligani, ki bi jih bilo treba nalomit do amena, da bi pili lahko samo še mleko po slamici, sprememb ne bodo prinesle. Morda za ovce, navidezne, čez mesec, dva, pol leta bo zgodba ista. Usekat bi moralo fejst da bi se kaj spremenilo, sicer bo kot je. Amen!