Splošni pogoji za pridobitev klasične Mastercard*

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Po mojih izkusnjah direktnega odgovora na to vprasanje od banke oz. izdajatelja ne bos nikoli dobil. Tudi zavrnitev je "stvar politike banke" in "niso dolzni obrazloziti". Tipicno PRovsko sranje, ki se je v zadnjem desetletju se po vseh drugih porah druzbe razpaslo.

Kakorkoli ze, ce ne izpolnjujes pogojev, je menda relativno enostavno dobiti predplacnisko Mastercard od Moneybookers ali Neteller. Slednja naj bi bila zastonj, prva pa 10 EUR na leto. Potem pa gor nalagas denar po potrebi in ga trosis online ali real-world. Je pa tako, da nobena od omenjenih institucij ni "banka", zato ne spada pod sistem zajamcenih vlog (ce propade, lahko izgubis vse, kar imas gor nalozeno).

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Jaz sem kot študent dobil 1000 EUR limita brez težav (Unicredit). Samo vprašali so me koliko bi radi imel, sem povedal da "čuka", pogleda prihodke in voila. Aja, to je bilo pred dobrim mesecem.
Je pa res, da mesečno OK zaslužim (no, v bistvu je mizerija
grin1.gif
, ampak glede na "minimalce" je OK). Včasih pa kar konkretno več, odvisno kaj in koliko (ter na kolikih) mestih delam.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.942
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Po mojih izkusnjah direktnega odgovora na to vprasanje od banke oz. izdajatelja ne bos nikoli dobil. Tudi zavrnitev je "stvar politike banke" in "niso dolzni obrazloziti". Tipicno PRovsko sranje, ki se je v zadnjem desetletju se po vseh drugih porah druzbe razpaslo.

To ni PR-sranje značilno za nas. To je preprosto pravica podjetja, kjer si hočes sposoditi denar (to je namreč limit na kartici). Povsod po svetu ima izdajatelj kreditne kartice pravico, da ti je ne da, brez da bi mu bilo to treba razlagati. Obstajajo "pravila", kaj lahko posameznik naredi, da si izboljsa svoj credit score, vendar je za svežo stranko to zelo težko.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Vem, da je tako povsod. Pod "PR sranje" jaz štejem vse puhlice in newspeak, ki na konkretno vprašanje ne dajo konkretnega odgovora, pa najsi bo to v Sloveniji, EU ali drugje po planetu.
V takih primerih - če ti pričakuješ, da ti konkretno povedo razloge in vzroke za npr. zavrnitev ali višino limita , ne vidim razloga, zakaj ti jih ne (razen mogoče njihov pretirano zaščitniški odnos, kjer prva bojna linija (klicni centri, referenti ipd.) še kihniti ne smejo v bližini stranke, ne da bi prej o tem podal mnenje odvetnik in/ali revizor ter bila stvar zapisana na vsaj 12 straneh A4 s fontom 8).
Konkretne odgovore pač stranka pričakuje z namenom pridobiti feedback, da se bodo kasneje lahko stvari izboljšale.
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zanimivo. Nazadnje je mati poslal 3 odrezke od pokojnine in dobila kartico (aktivirano) v 1 tednu z 1000 EUR limita (v kar ni všteto obročno odplačevanje).
Osebno sem takoj imel 2000 EUR limita...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sem..gospod prvo leto je tako..

nlb pa noče zamenjat karanto, k se je razmagnetila
in MC k se je olupil.

tko d apoča sprehajam na gotovino. ne dam 12€ za dve novi akrtici, d abi lahko zagonim 1 do 2k mesecno z njimi

Glej, nekako se morajo zavarovati, zato se pa spremlja plačilna disciplina vsaj eno leto, pri nekaterih, ki so malo bolj rizični pa tudi dlje. Jebiga, minili so časi, ko se je dalo vse na odprto pa še takrat si moral predložiti vsaj plačilne liste.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Jaz sem pa z Mastercardom zelo zadovoljen. Limit mi je po želji, če grem kam v tujino ga takrat dvignem (spet po želji), enkrat je bilo na malce hud znesek, pa je trajalo ene 2 dni, da so mi formalno vključili, kartica je nekaj zafrkavala na dveh terminalih v tujini, čez par dni sem že šel po novo, brezplačno. So sami takoj ponudili, da zamenjajo. Sedaj sem prisiljen za določene zadeve uporabljat AE, pa mi gre full na jetra, ker moraš potem ročno plačevat, pa tam neke faking reklame pošiljajo. Pa BK za reklame in ponudbe. Hočem plačilno sredstvo ne pa jeb... TopShopa. No, za Diners pa niti nisem gledal, ker mi MC vse odlično poservisira.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sem..gospod prvo leto je tako..

nlb pa noče zamenjat karanto, k se je razmagnetila
in MC k se je olupil.

tko d apoča sprehajam na gotovino. ne dam 12€ za dve novi akrtici, d abi lahko zagonim 1 do 2k mesecno z njimi
Huh, sam ta je pa huda. Ni čudno, da gre NLB v potop. Mater so glupi, če računaš ene 3% povprečno provizijo (pa je višja), potem pušijo pri tebi med 30 in 60 EUR mesečno. Torej recimo nekje 700 EUR letno. Mater ej, če niso za ustrelit. No ja, zakaj bi se trudili, če itak gre potem naš denar za dokapitalizacijo.
uf-1.gif

PS: Nisi prvi tak, sem še za ene par slišal, da so jih odpravili ko klošarje, pa imajo mesečne prihodke tudi višje od 10 jurjev. Zakaj si sploh še na NLB?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
danes sem bil tam..me niso hebal 5%..sem rekel kul..najprej vi, če ne sprejemjo, ne delajo..diners..ce to en dela..kes..in pocas se bom navadil an kes.

zakaj
nekoc..nekoc..sem poklical, anrocil, dobil..zdej moram pdopisovat..ajde..vsaj pri vratarju pustijo, d apridem ob priliki..ampak..so nefleksibilni. mam sicer veliko ugodnosti vs večina nlb strank in vs večina bank, kejr ne bi dobil tega..ampak ok..15 let odlicnega poslovanja..bom vrgel stran zaradi debilizmov, ki jihd elajo..zdej s eene zgodbe zakljucim in grem..

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.808