So pa Kitajci pogruntali nov način kako zavlačevati...
Osebno sem naročil nekaj iz Kitajske. Po cca mesecu dni robe še ni bilo in sem začel prodajalcu težiti... Samo komunikacijo je imel na zavidljivem nivoju. Da ni problema ,da naj še počakam in oh in oh..Spet nič ,in mi obljubi da mi pošlje ponovno. V redu sem rekel pošlji ponovno. V tem času sem bil prisiljen isti izdelek kupiti v evropi ,ker sem nekako vkalkuliral da v enem mesecu bom sigurno dobil iz Kitajske.
Mi pošlje tracking number.
Sledim ,čakam....
Spet mine mesec dni in nič..zahtevam refund , in ga nekako s težavo dosežem. Ampak ,nekako je prodajalec opravil svojo nalogo.
A glej ga vraga , čez par dni vidim na trackingu ,da je pošiljka prispela v Slovenijo .. No sem si rekel super..Pišem prodajalcu ,da je pošiljka v Sloveniji ,in če bo vse v redu z robo mu bom plačal,kar je refundiral.
In mi je nekako čudno ker ni prodajalec nič odgovoril... Čez dva dni pogledam kje je paket ,in vidim da jepaket že predan...!!! Kaj ,kako ??
Pišem na pošto in povprašam kako je to možno da je paket prevzet ??
In dobim odgovor da to ni nič novega :
"
Pozdravljeni,
Na podlagi aplikacije za sledenje pošiljkam na spletni strani
www.posta.si, je razvidno, da je bila
pošiljka št. RF500945653CN vročena naslovniku v Šentjuru in sicer proti identifikaciji in podpisu naslovnika.
Iz navedenega in več podobnih primerov lahko sklepamo, da vam je pošiljatelj iz različnih razlogov navedel napačno številko.
Predlagamo, da kontaktirate pošiljatelja, ki naj preveri, pod katero sledilno številko je pošiljko za vas oddal.
Za dodatne informacije lahko pokličete klicni center Pošte Slovenije na telefon 080-1400.
"
No tisti iz Šentjurja nisem jaz.
Iz tega sklepam da mi robe ni ponovno poslal ,ampak me je potolažil z eno tracking številko ki jo je k sreči imel za Slovenijo ,in si na ta način kupil čas ,in hkrati upal da bom prejel prvotno pošiljko.
Skratka neke vrste nateg.
Treba je biti tudi pozoren pri teh kitajcih ,kjer je že v osnovi dolgi čas potovanja pošiljk. Mislim da čas da odpreš dispute je 45 dni ..Tako da lahko enostavno zamudiš.!!
lp