Kaj naj naredim?
Zadeva je takšna, da sem na nemškem ebayu po redni ceni kupil od fizične osebe neko tehnično stvar z dodatno opremo.
Imel je 100 % feedback.
Čez pol ure se je pojavil enak oglas istega prodajalca z enako sliko.
Pisal sem mu, zakaj to počne, če sem že kupil stvar.
Ker mi nekaj časa ni odgovoril,sem še enkrat kliknil nakup.
Potem se je javi in opravičil, da je želel prodati še eno strvar in po nesreči pritisnil gumb za prodajo.
Storniral je ta drug nakup.
Ok. sem mu prek paypala nakazal kupnino (gre za nekaj čez 100 eur).
Dobil sem potrdilo ebaya in paypala o plačilu.
Na računalniku pa izdelek ni bil označen kot plačan.
Sem malo klikal in videl, da se je pri prodajalcu pojavil negativen feedback - da večkrat prodaja isto stvar in daje napačne sledilne številke.
Ker je to precej spominjalo na moj primer, sem uspel (ker je bilo očitno nekaj narobe s transakcijo) stornirati le to.
Na pypalu piše, da je/bo znesek vrnjen na mojo kartico, kar pa po nekaj dneh še ni.
Včeraj se je pojavil še en negativen feedback pri prodajalcu, kjer kupec piše, da čim gre za večji znesek prodajalec predmet prodaja večkrat.
Nato je prodajalec blokiral možnost branja feedbackov - vklopil je "privat".
Pri ebayu je od 10.15, imel je do mojega nakupa 18 pozitivnih feedbackov, od tega 10 kot prodajalec (za razne avto dele, sem potem videl).
Zdaj mi je pa Ebay javil, da prodajalec še ni prejel plačila (je očitno on kliknil to) in da naj plačam kupljen artikel do 18.5.2016.
Imam 100 % pozitiven feedback s 100 mnenji pri Ebay-u.
Za tega prodajalca sem pa 90 %, da bo nekaj narobe.
Če plačam še enkrat (denarja še ni nazaj), koliko sem zaščiten in kakšne komplikacije imam denar dobiti nazaj, če bo kaj narobe?
Ali reskiram, da mi bo mogoče prodajalec stisnil negativen feedback?
Pa še to, kljub temu, da je storniral en nakup (javil mi je Ebay), ebay ob posusu plačila še vedno hoče dvojni znesek. Za 2x -ni nakup.
Sicer enega lahko odstranim, samo je čuno, če je preklican.
Hvala za kakšno mnenje, saj z vračili kupnine še nisem imel opravka.