Spletni nakupi e-BAY (4)

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj potem je dejansko tako, kot si prej napisal. Samo toliko, da približno vem, ker prodajam prvo stvar na Ebay-u.
Hvala še enkrat.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Kaj naj naredim?

Zadeva je takšna, da sem na nemškem ebayu po redni ceni kupil od fizične osebe neko tehnično stvar z dodatno opremo.
Imel je 100 % feedback.
Čez pol ure se je pojavil enak oglas istega prodajalca z enako sliko.
Pisal sem mu, zakaj to počne, če sem že kupil stvar.
Ker mi nekaj časa ni odgovoril,sem še enkrat kliknil nakup.
Potem se je javi in opravičil, da je želel prodati še eno strvar in po nesreči pritisnil gumb za prodajo.
Storniral je ta drug nakup.
Ok. sem mu prek paypala nakazal kupnino (gre za nekaj čez 100 eur).
Dobil sem potrdilo ebaya in paypala o plačilu.
Na računalniku pa izdelek ni bil označen kot plačan.
Sem malo klikal in videl, da se je pri prodajalcu pojavil negativen feedback - da večkrat prodaja isto stvar in daje napačne sledilne številke.
Ker je to precej spominjalo na moj primer, sem uspel (ker je bilo očitno nekaj narobe s transakcijo) stornirati le to.
Na pypalu piše, da je/bo znesek vrnjen na mojo kartico, kar pa po nekaj dneh še ni.
Včeraj se je pojavil še en negativen feedback pri prodajalcu, kjer kupec piše, da čim gre za večji znesek prodajalec predmet prodaja večkrat.
Nato je prodajalec blokiral možnost branja feedbackov - vklopil je "privat".
Pri ebayu je od 10.15, imel je do mojega nakupa 18 pozitivnih feedbackov, od tega 10 kot prodajalec (za razne avto dele, sem potem videl).
Zdaj mi je pa Ebay javil, da prodajalec še ni prejel plačila (je očitno on kliknil to) in da naj plačam kupljen artikel do 18.5.2016.

Imam 100 % pozitiven feedback s 100 mnenji pri Ebay-u.
Za tega prodajalca sem pa 90 %, da bo nekaj narobe.
Če plačam še enkrat (denarja še ni nazaj), koliko sem zaščiten in kakšne komplikacije imam denar dobiti nazaj, če bo kaj narobe?
Ali reskiram, da mi bo mogoče prodajalec stisnil negativen feedback?

Pa še to, kljub temu, da je storniral en nakup (javil mi je Ebay), ebay ob posusu plačila še vedno hoče dvojni znesek. Za 2x -ni nakup.
Sicer enega lahko odstranim, samo je čuno, če je preklican.

Hvala za kakšno mnenje, saj z vračili kupnine še nisem imel opravka.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Prodajalec ze nekaj casa ne more dati kupcu vec negativnega feedbacka
wink-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
A res?

Če je tako, ti res hvala.
nahrung002.gif

Nikakor ne bi kogarkoli zavajal ali nategoval, samo ta res nekaj motovili.

Samo nekaj lahko sigurno naredi, drugače ne bi bilo nobene zaščite za prodajalce.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.872
-8.606
113
Btw, kako predčasno odpreti pritožbo glede prodajalca, ki po vsej verjetnosti ni poslal izdelka(nikoli veljavna tracking cifra)? Da ne bom čakal še 3 tedne, kolikor je dal estimated delivery

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Počakaš da se osmoljenci ki so kupili pred tabo pritožijo in se uporabniku bana account ti pa dobiš denar avtomatično nazaj!
grin1.gif

Sicer preko nakupa mislim da ne moreš prijavit, lahko pa preko resolution centra prijaviš uporabnika da izvaja goljufanje (če imaš kakšne uporabne dokaze bodo veselo preverili in ga hitro banali).

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Malo sem preletel temo, pa ne najdem odgovora:

Je normalno, da ti ebay kot prodajalcu (fizična oseba) poleg dajatev ("fee") obračuna še davek (VAT)? Sem dobil še zdaj en račun v ebay, pa ne vem kaj je to...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Pa nima tega seller, pa ne vem če mu zatežim ali ne...

sem našel pri enih drugih, kar drago je...slabe 20 dostava, na to pa še carina :/

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Kolikor sem bral je navadno vse skupaj potem ceneje, kot ce ti poslje brez GSP. Carino v vsakem primeru placas, s tem, da ti carina racuna se manipulativne stroske, pa se znebis se posiljanja racuna in dokazovanja vrednosti.

Vse govorim po prebranem, prvo posiljko preko GSP trenutno cakam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Kako pa je s kupovanjem rabljenih stvari iz USA, recimo tudi takšnih ki so stare 10+ let, in se sploh več ne prodajajo "nikjer na svetu kot nove" ker so izven proizvodnje?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
placas davek in carino.
sem spraseval nedolgo nazaj glede tega, ker kupujem neko redko uro, pa sem jo nazadnje moral spustit, ker bi mi racunal nekih 300 eur se davka in carine poleg osnovne cene.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Na tvojemu linku klikni na EU: http://eud.dx.com/product/leno...ellow-844413447

Pošljejo ti z PostNL in tudi sledilna številka je xxxxxxxxxxxxNL.
Včeraj sem dobil drona, ki sem ga plačal 2016-05-14
To pa je njegova sledilna številka RC315901225NL
"The item is pre-advised" je odposlano iz Kitajske na Nizozemsko pošto in od tam naprej se sledi po EU.
Je pa gor rumena nalepka, da ni ocarinjeno,...
Na EUD strani imaš tudi možnost zavarovanja za par €, če se ustavi na carini in ti kao povrnejo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pri izdelkih, ki imajo item location Netherlands je potrebno pazit, ker so res poslani iz nizozemske (nekateri imajo celo skladišča v Rotterdamu), toda gor je ta rumena nalepka, ki je prava vaba za Carinsko pošto in je velika verjetnost, da bo potrebno pošiljat vsaj dokazila o vrednosti (in seveda plačati par eur).