Spletni nakupi e-BAY (4)

dinaa

Zelenc'
13. dec 2013
3
0
1
pozdravljeni
imam eno vprašanje
pred nekaj časa sem preko spleta kupila eno stvar na Aliexpress, po 2 mescih so mi povedali da žal ne bo mogoče poslat in da mi bodo vrnili denar v 7-10 dneh. no od tega je že 20 dni denarja pa še nisem dobila, oni mi pravijo naj se obrnem na svojo banko saj je bil denar poslan. moje vprašanje je če je že mel kdo take težave in kako to poteka če ni vračilo preko paypal ampak direkt iz Vise.

lepo prosim pomagajte mi ker nevem več kaj naj naredim

se opravičujem če je bila tema odprta samo me resno grabi že panika.. :S

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Na Aliexpress je precej nategantov. Kupuje se samo od prodajalcev ki so 100% po feedbacku pa še to je 5x za pogledat kaj prodajajo in od česa dobivajo feedback.

Sicer imajo "buyer protection" ampak se je potrebno držat rokov in pravil Prva stvar je da odpreš "case" s katerim uradno poveš da nekaj ne štima, potem se case rešuje dalje po uradni poti. Kolikor vem ima alli rok za odpiranje case še manj kot ebay, mislim da 40 dni od nakupa. Torej po domače, če v 40h dneh ne narediš nič, tudi nič ne moreš zahtevat.

Skratka če ni bilo odprtega "disputa" potem nimaš kaj. Pozabi na denar in drugič malo več pameti. Upam da gre vsaj za kakšno 5EUR vredno malenkost!
tongue-1.gif

dinaa

Zelenc'
13. dec 2013
3
0
1
ja sej vem jaz zaj sem odprla primere samo nevem kako bo z denarjem ker pravijo sicer da so nakazali na računu pa ni pa naj kontaktiram svojo banko. vrednost je 5-7€ ker gre za več primerov (3) nisem naročala ničesar več od 5€ na tej strani.

dinaa

Zelenc'
13. dec 2013
3
0
1
ne na paypalu se nič ne vidi, zaj bom počakala na bančni izpis če je mogoče tam ker piše. drugač pa nevem. večinoma mam tak da bi mi mogli vrniti 2€ pa do 3,50€ na enega prodajalca. sem upala da bo tako ko na ebayu tam sem dobla denar nazaj nasledni dan, sam očitno tu ni tako :/ to kaj šše mam bom vidla če bo prišlo pol pa nikoll več na aliexpress pa čeprav sem do zaj vseno vse dobla kaj sem naročla . res nevem al naj dejansko kontaktiram banko al kaj naj naredim

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Prvo, ne paničari zaradi 7 eur. Škoda živcev. Drugo, narediš kot so ti svetovali (torej vse kar je potrebno) in potem počakaš. Tretje: morda ti bo še vse prišlo, pošta je namreč precej zasuta sedaj. Jaz sem dobil eno pošiljko po 75 dneh (kot sem napisal zgoraj).

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
Evo, prav danes so mi zamrznili moje naročilo na aliexpress:

Status:
Frozen Orders
Reason for freezing:
The supplier is recently found to have unsafe trading activities. To protect your trade safety , we have decided to check this order, please be patient and wait for further instructions from us.

Zgleda tale stran res ni bog ve kako varna.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Evo, prav danes so mi zamrznili moje naročilo na aliexpress:

Status:
Frozen Orders
Reason for freezing:
The supplier is recently found to have unsafe trading activities. To protect your trade safety , we have decided to check this order, please be patient and wait for further instructions from us.

Zgleda tale stran res ni bog ve kako varna.

Kako da ni varna,če so te pa sami od sebe zaščitili?
stupid-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
To leti predvsem na število prevarantov, gledam precej feedbacke, pa jih je precej, ki lupijo folk.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Mozno,ampak te imaš tudi na ebayu, avto.net, bolha.com , alter.si , itd...

Tako da bodi vesel dokler spletna trgovina stoji za svojimi ponudniki, pri nas zagotovo nebi...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Da ne odpiram nove teme...

Pred parimi dnevi sem en dres naročil na ebay-u. Potem mi je pisal, da ga nima take velikosti na zalogi. Potem sem izbral enega drugega, potem mi je spet pisal da tega nima. Potem mi je začel pošiljat ene čudne linke, katere mi potem ebay ne prikaže.

Citat:
Unfortunately, access to this particular item has been blocked due to legal restrictions in some countries. We are blocking your viewing in an effort to prevent restricted items from being displayed. Regrettably, in some cases, we may prevent users from accessing items that are not within the scope of said restrictions because of limitations of existing technology. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause, and we hope you may find other items of interest on eBay.

Zdaj sem mu napisal, da hočem dnar nazaj. Ali moram še kaj kliknit. Npr. Cancel item....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Jst imam pa rekord dostave v negativnem smislu. Pošiljka s kitajske poslana 15.9. je prispela včeraj. Torej več kot 3 mesece je potovalo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Iz Kitajske sploh ne naročujem več, škoda živcev za tistih par € nižje cene kot iz EU
tongue-1.gif

Me pa zanima ali je možno kupit več različnih izdelkov naenkrat, da bi združil poštnino.

Recimo kupil bi to dvoje:
http://www.ebay.de/itm/310511610634?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
http://www.ebay.de/itm/110979781291?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Prodajalec ponuja 0.20€ poštnine za vsak dodaten izdelek, ne vem pa če je možno to tudi med različnimi izdelki ali samo ob naročilu večjega števila enega izdelka.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.526
3.027
113
Ko izbereš ob artikla, če ti ne sešteje že tam poštnine pravilno potem zahtevaš od prodajalca "invoice" (ne greš na pay now ampak počakaš, da ti prodajalec pošlje račun), da ti zaračuna za oba artikla skupno poštnino. Ponavadi pride nekaj ceneje.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Zadnje čase majo Kitajci kar težave ane z dostavo? Paketov ni in ni. Sej dobiš ves denar nazaj, ampak ok. Recimo zdle se mi je zgodlo da 40 dni nisem dobil ene robe, pa mi je prodajalec vrnil denar. Po 2 mesecih pride roba. Valda sm mu nakazal nazaj.