Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Ne, nič ti ne pokaže, pisalo bo samo ko bo prišel paket v neko notrajno izmenjalno pošto v tujini, torej po domače ko bo paket v tujini prišel v njihov logistični center, potem pa bo tak stranki dostavljen še v istem dnevu ali najkasneje naslednji dan...

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Ksz

Rabim pomoč od tistih, ki so že prodajali prek e-baya. Včeraj sem hotel privč nekaj prodati. Dodam opis predmeta, vpišem številko kreditne za stroške. Vse je zgledalo OK, vendar pod Mein e-bay ga ne vidim. Ko grem pod Verkaufen, vidim, da morem dokončat oglas. Grem vse skos in vse zgleda OK, nato pa hoče Bestatingungs code, ali pa da mi ga pošljejo po pošti. Glede na to da sem na e-bayu že 5 let in imam trenutno nekaj čez 30 nakupov, ne vem kaj želijo še s tem oz ali je to standarden postopek, ko hočeš nekaj prvič prodati.

Včeraj sem celo malo zapaničaril, da je bila kaka fake stran, tako da sem poklical njihov center (in zapravil 4 evre), da so mi potridili, da je vse OK, ni pa una ženska vedela, kaj je ta bestatigungs code.

Hvala

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Jaz sem BP oddal oglas pred časom, nigerijec me je se probal scat pelat z fejk paypal mailom...tko da previdno.
Plačas pa vsako objavo oglasa in pa dodatke zraven v kolikor jih izberes. So pa tudi free listingi, pa nekatere zadeve brezplačne...

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Prodajalec je poslal iz Hong Konga paket namesto v Slovenijo na Slovaško. Kakšna je možnost da iz Slovaške pride k nam, ali bo romal nazaj v Hong Kong.

Je že imel kdo izkušnjo s čim podobnim?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.626
4.575
113
50
Na sončni strani ALP
Men so odpirali paket v Franciji ker imajo tam zgleda enako poštno številko kot je moja.
Sicer z veliko zamudo je paket prišel na pravi naslov... Nikjer ni bilo pisano Francija ipd.

Možno je pa tudi, da bo šel paket nazaj v HK...
frown-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.259
9.887
113
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Ksz

Rabim pomoč od tistih, ki so že prodajali prek e-baya. Včeraj sem hotel privč nekaj prodati. Dodam opis predmeta, vpišem številko kreditne za stroške.
confused-1.gif

Sam sem že kar nekaj zadev prodal in mi ni jasno, kakšno kreditno si vpisoval? Namreč meni provizije enostavno odtegnejo s PayPal-om s kreditne. Tako da, mi ni bilo treba ničesar vpisovat. Konec meseca pa enostavno potegnejo dol provizijo na kreditni.

Pa btw. prodajaj raje na ebay.com in ne na ebay.de. Namreč provizije so občutno nižje, Nemci pa isto gledajo...

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Možno je, da ima de drugačen način kot com, ker tudi v mailu, ki sem ga dobil od Kundenservice, je napisano, da ti odtegnejo direktno iz kreditne in ne preko paypala. No v Mailu so mi tudi sporočili, da so mi po navadni pošti poslali BestätigungsCode, tako da bom sedaj počakal, da to pride in potem probal naprej.

sad

Guru
24. avg 2007
21.259
9.887
113
Evo, da še malo našo carino pohvalim. V torek sem dobil poziv za dostavo potrdila o vrednost, poslal v sredo zjutraj, včeraj zadeva že bila pri meni.

Ps: a se je slučajno kaj spremenila meja za obračun ddvja?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pomojem se ni spremenila, jaz tudi nimam pripomb cez njih. Jaz sem narocil LCD display za fotoaparat, pa so odprli, pogledali pa poslali k meni. Jih ni nic zanimalo koliko stane.
smile-1.gif

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
nigerijec me je se probal scat pelat z fejk paypal mailom...tko da previdno.

če se ti da, prosim mal bol podrobno napiši na kakšen način te je hotu nate...nt

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Ce se bojo na carini tko odlocil bos placu vse skup okol 10e, ce bos meu pa sreco bos pa bos dobil paket direkno domov

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
ksz

Zanima me, kaj je v primeru ko ugotoviš, da je neka stvar ponarejena, prodajalec pa je seveda trdil, da je genuine. Odpreš dispute, kaj pa sledi za tem? Kako lahko dokažeš, da je nek izdelek res ponaredek in kaj je potem končni "rezultat"?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Ko si odprl dispute, naj bi stekla komunikacija na paypalu med tabo ter prodajalcem. Napisi, kako si ugotovil, da je ponaredek, slikaj ter objavi slike na paypal, na koncu ce bo prodajalec se kar vztrajal da je genuine pa kliknes tam escalate to dispute ( al nekaj takega) in bo paypal odlocil "kdo ima prav".

Od tega, ko si odpru dispute, pa do trenutka ko lahko kliknes escalate je neka doba nevem napamet pazi da ne zamudis tega...

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
Aha super informacija
wink-1.gif
Drugače nisem v tej situaciji ampak sprašujem bolj preventivno, da vem, kako ukrepati, če do tega pride...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Ma ja saj razumemo, vsi bi radi gučije, versačije, armanije, đovanije za 2€ s poštnino vred al ne?
wink-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Imam eno vprašanje. Opravil sem nakup na ebayu, tip je imel za postnino v Slovenijo nastavljeno Other: free P&P. Sedaj pa pravi da moram placati 18 EUR iz Avstrije. Saj mi nic ne more? Sicer sem videl, da se je verjetno sam zajebal, ker za Avstrijo in Nemcijo ima naprimer eno ceno za nezavarovano posiljko, potem pa ima se Free P&P pod other. Sam jaz tega itak nisem gledal, ker me je zanimala postnina za Slovenijo. Torej, si je sam kriv? Ali mi lahko na osnovi cesarkoli zahteva placilo postnine?

Hvala.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ce je pisalo Free tudi za tvojo državo,potem je Free. Če pa je pisalo Free pa spodaj omejitev samo Nemčija in Avstrija, potem pa logično da moras placati.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Za Nemcijo pa Avstrijo nima zastonj, ima pa worldwide shipping. Verjetno je nekaj zajebal in ima pri Sloveniji free shipping. Sam to ni moj problem. Ce je dal tak listnig, se mora tega drzat ne pa da mi pol opali 17 eur postnine.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.