Ja, ce si kupil dve enaki in ce prodajalec nima nastavljeno v eBay-u popust ali sestevek postnine v primeru vecjega stevila nakupljenih izdelkov v njegovem eBayu potem je samo od prodajalca odvisno kako dobre volje bo, da omogoci ZDRUZITEV postnine za dva ali vec izdelkov. Vcasih pomaga, ce se obrnes na "eBay help" vendar ne pricakuj kaj prevec, ker oni poznajo samo "molzenje za denar". Za NJIH so prodajalci v vecini ZASCITENI kot bubreki v loju, ker jim kasirajo denar za objave oglasov. Ter se dodatni zasluzek, ko odprodajo ponudeno blago. Sam sem kupoval od Avkcijske hise v Nemciji preko eBaya same zlate stvari, dragocene ure in ostalo. Placeval sem preko banke in preko PayPala. Ko je sla avkcijska hisa v Nemciji v stecaj in jasno s tem nehala delati, sem tako cez noc ostal brez skoraj 180.000,00 EUR. PayPal se je naredil "neumne" meni zablokiral racun ter me obvestil, da me bodo kontaktirali cez 30 dni (kar se seveda ni zgodilo), eBay pa je zaprl tudi moj racun. Cim sem se ponovno registriral zdrugim geslom so me jasno takoj, ko so prepoznali mojo palcilno kartico VISA in MASTER zopet zablokirali. Najel sem advokate v Londonu, kateri so imeli celo tezavo najti "DELOVNI NASLOV" eBay-a in PayPal-a, ker sta oba registrirana v USA za evropski del pa v Lihtenstajnu in Luxemburgu. Prava "detektivna naloga" je najti njihov naslov, vcasih jih nisi mogel niti poklicati po telefonu. V Angliji so zopet zelo zasciteni in ceprav so bili mesece in mesece na televiziji "WATCHDOG" kjer so jim prezentirali tudi moj primer in tisoce in tisoce drugih (kako so bili "nateg*****), so nas sicer kontaktirali preko emailov, kaj vec od obljub se ni zgodilo.
Advokati so sedaj morali kontaktirati njihove kolege v Luxemburgu, da se jim bo tam vrocila kazenska ovadba in financni zahtevek za povrnitve skode katero sem utrpel.
Moj nasvet vsem glede eBaya: Je dober, dokler je dober. Cim nekaj "zakuha" bodo samo zamrznili racun in se naredili "francoze". Se hujsi pa so PayPalovci (eBay in PayPal so ista firma) vam bodo pravtako zamrznili racun in na njemu bo ostal ves vas denar katerega imate tam na racunu. Mojo zeno so "vrgli" iz eBaya in Paypala, ker ni hotela placevati in jemati placila preko PayPala ter jim je ocitala, da je PayPal iskljucno ESCROW servis eBaya, kjer se dodatno mozgajo tako prodajalce kot kupce.
Malce sem se razpisal glede eBaya in Paypala ampak zapisal sem delcek moje vec kot 10 letne zgodovine z njimi! Ce kaj rabite glede eBaya ali PayPala ste dobrodosli!