Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
A bi s TEM lahko bil
problem na naši carini?
Samo carina ve
evil.gif
.Znajo komplicirat zaradi kakšnega CE znaka. Sicer boš pa plačal DDV in stroške postopka in to je to.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Zdravo. Ker prvič kupujem na ebay.de me zanima nekaj.
Našel sem en produkt ( klarinet), problem je,da nemci ne pošiljajo v slovenijo. Imam kolega, ki je nemčiji in bi lahko poslali njemu. Zdaj me zanima kaj se zgodi tam,če pritisnem Kaufen. Ali mi ponudi, da napišem drug naslov torej nemški?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Če ni CE oznake, bo gotovo zavrnjeno. Prijatelju so zavrnili uro, ki je bila brez te oznake
stupid-1.gif

Zanč blo na 24 ur ali preverjeno da CE oznaka ni več nujna.... bom poizkusil najdt posnetek

edit:
Kaj pomeni, če izdelek nima oznake CE? (20. 12. 2011)

Oznaka CE je obvezna za določene kategorije izdelkov in pomeni, da so ti skladni z zakonodajo EU. Izdelka, ki nima CE oznake, pa je ta zanj obvezna, carinski organi ne smejo sprostiti v prost promet. Če carinski organi pri kontrolah uvoženega blaga ugotovijo, da manjka oznaka CE ali predpisana dokumentacija ali da imajo izdelki značilnosti, na podlagi katerih je mogoče sklepati na obstoj nevarnosti za zdravje in varnost potrošnikov, zadržijo sprostitev blaga v prost promet in o tem obvestijo organe, pristojne za nadzor trga, ki ukrepajo v skladu s svojimi pristojnostmi (Tržni inšpektorat RS, Zdravstveni inšpektorat RS).

V skladu z Zakonom o tehničnih zahtevah in o ugotavljanju skladnosti veljajo obveznosti glede skladnosti izdelkov za gospodarske subjekte. Pri blagu, ki se uvozi za lastno uporabo fizičnih oseb, carinski organi ne preverjajo označenosti z oznako CE.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.976
6.027
113
Je problem reči KItajcu, da gor nalepi CE oznako
grin1.gif
?

In da, 1x letos so spremenili predpis glede CE, prej so ti res lahko zavrnili uvoz (tudi za fizično osebo).

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Hvala ! Torej, če tam pritisnem Kaufen, ne bo nobenega problema, mi ponudi, da napišem drug naslov. Plačilo pa bo prek paypala, to bom pa plačal jaz, paket bo dobil kolega v nemčiji. Cool !

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Ja tam sem zdaj izbral poštne stroške za nemčijo....
Versand:
EUR 4,90 -- Standardversand (Paketversand).
Voraussichtliche Lieferung:
In 3 - 4 Werktagen
Zahlung:
PayPal, Überweisung.

in tu je zdaj ta knof Kaufen in zraven Hinweis: Wenn Sie auf Kaufen klicken, gehen Sie einen rechtsverbindlichen Vertrag mit dem Verkäufer ein.

Zdaj bi mi potem moralo ponudi obrazec za vpis naslova sklepam...

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
naslov mu napiši na mail,ki ga boš dobil. čeprav bi mu na tvojem mestu že prej pisal in ga vprašal o tem. včasih zna kakšen komplicirat.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Če ni CE oznake, bo gotovo zavrnjeno. Prijatelju so zavrnili uro, ki je bila brez te oznake
stupid-1.gif

Zanč blo na 24 ur ali preverjeno da CE oznaka ni več nujna.... bom poizkusil najdt posnetek

edit:
Kaj pomeni, če izdelek nima oznake CE? (20. 12. 2011)

Oznaka CE je obvezna za določene kategorije izdelkov in pomeni, da so ti skladni z zakonodajo EU. Izdelka, ki nima CE oznake, pa je ta zanj obvezna, carinski organi ne smejo sprostiti v prost promet. Če carinski organi pri kontrolah uvoženega blaga ugotovijo, da manjka oznaka CE ali predpisana dokumentacija ali da imajo izdelki značilnosti, na podlagi katerih je mogoče sklepati na obstoj nevarnosti za zdravje in varnost potrošnikov, zadržijo sprostitev blaga v prost promet in o tem obvestijo organe, pristojne za nadzor trga, ki ukrepajo v skladu s svojimi pristojnostmi (Tržni inšpektorat RS, Zdravstveni inšpektorat RS).

V skladu z Zakonom o tehničnih zahtevah in o ugotavljanju skladnosti veljajo obveznosti glede skladnosti izdelkov za gospodarske subjekte. Pri blagu, ki se uvozi za lastno uporabo fizičnih oseb, carinski organi ne preverjajo označenosti z oznako CE.

Oznaka CE naj bi veljala za izdelke na elektriko, da so delani po standardu, da te slučajno ne bi zrukalo. Za carinike je bila tudi mali knofek baterija v uri električni izdelek. Sicer ti pa ne zavrnejo pošiljke cariniki, temveč odločitev prepustijo tržnemu inšpektorju. Ta je pa še vsako stvar zavrnil.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Kakšni trotli, bog pomagaj.

Pojdi na angleški e-bay, ker imaš očitno z nemškim toliko težav in tam v My ebay -> Addresses -> Add new address in vpišeš naslov od kolega, pa lahko potem ta naslov označiš as primary. Potem greš na nemški ebay in kupiš zadevo, tako da ti bo takoj zagrabil nemški naslov, plačaš prek paypala in zadeva se pošlje na tvoj primary address. Zadeva rešena.

Po nakupu greš pa lahko ponovno v My ebay -> addresses in odstraniš ta naslov oziroma daš svoj primarni naslov nazaj na slovenskega.

Včasih, ko imajo v oglasu nastavljeno, da pošiljajo samo v Nemčijo, ne moreš niti narediti nakupa. Oziroma, ko klikneš "Kaufen" ti napiše napako, da pač ne pošilja v tvojo državo in ti predlaga, da kontaktiraš prodajalca. No to elegantno rešiš z "mojim" načinom, brez kakršnegakoli kontaktiranja kogarkoli. Jaz imam v svojem ebayu 3 različne naslove (Slo, UK, Nemčija) in vedno dela.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa si že preveril kolk te bo koštala poštnina potem od frenda do tebe? To vrjetno ne bo ravno poceni

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Sorry, trotl ni letelo nate, ampak na razne bistroumne predloge. Nate sem repliciral, ker sem ti hotel ponuditi pravi odgovor.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.933
113
tocno tako se to dela. jaz imam 2 naslova vpisana, enega slo, enega v avstriji in ob placilu potem samo izberem na katerega naj dostavi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.