Zadnje čase imam probleme s pošiljkami iz Anglije.
Že parkrat v zadnjih mesecih se mi je zgodilo, da mi določena pošiljka ni prišla v normalnem času (do 1m). Ko sem urgiral, je prodajalec rekel, da je poslal. Tudi obvestilo nekaj dni po nakupu sem dobil, da je bilo poslano.
Po urgiranju na domači pošti se je pošiljka čudežno našla in prišla do mene v nekaj dneh. V drugem primeru se ni našla in sem ostal brez. V glavnem gre za majhne stvari male vrednosti, do 15 EUR.
Včeraj pa hočem nekaj naročiti in mi prodajalec pošlje račun, kjer je poštnina presegala vrednost naročenega izdelka in sicer je šlo za takoimenovano signed for poštnino. V originalu je bila poštnina nizka in simbolična.
Obrazložitev, ki je bila zraven pripeta je bila naslednja. Citiram: Glede na neobičajno število kupcev iz Slovenije v zadnjem času, ki trdijo, da izdelka niso prejeli, smo se ravnali po priporočilu ebaya in zaračunali posebno poštnino.
V glavnem, štala. Očitno nekdo nekje krade ali kaj. Jaz sumim našo pošto ali pa posamezne poštarje. Dokazat se seveda ne da nič. Je pa očitno to štala za nas kupce, ker nas bodo sedaj videli kot da prihajamo iz neke balkanske države, kjer poslovanje poteka na balkanski način. Posledica-zvišanje poštnine, ki je bila do sedaj za nakupe preko angleškega ebaya zelo ugodna.
Mnenja, podobne izkušnje?