Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
kupi konektor za 3eure. Če bi se vsak tako sekiral za par evrov, ne vem kam bi prišli
smile-1.gif

LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Jaz predlagam da stopiš do advokata, zadeva je kar kompleksna. Pa pohiti da ti ne uide na Paypalu 45 dnevni rok
hysterical-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Kaj sploh lahko storim? Dispute na Paypalu imam še odprt in sem tudi takrat napisal, da ni bilo konektorja zraven. Naj grem na našo pošto in kaj naredim? Ker tole je pa absurd.

Piši mu še enkrat in poročaj kaj boš dobil tokrat. Spodobilo bi se da kaj mehkega in toplega. Recimo kravjek.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Zadnje čase imam probleme s pošiljkami iz Anglije.
Že parkrat v zadnjih mesecih se mi je zgodilo, da mi določena pošiljka ni prišla v normalnem času (do 1m). Ko sem urgiral, je prodajalec rekel, da je poslal. Tudi obvestilo nekaj dni po nakupu sem dobil, da je bilo poslano.
Po urgiranju na domači pošti se je pošiljka čudežno našla in prišla do mene v nekaj dneh. V drugem primeru se ni našla in sem ostal brez. V glavnem gre za majhne stvari male vrednosti, do 15 EUR.
Včeraj pa hočem nekaj naročiti in mi prodajalec pošlje račun, kjer je poštnina presegala vrednost naročenega izdelka in sicer je šlo za takoimenovano signed for poštnino. V originalu je bila poštnina nizka in simbolična.

Obrazložitev, ki je bila zraven pripeta je bila naslednja. Citiram: Glede na neobičajno število kupcev iz Slovenije v zadnjem času, ki trdijo, da izdelka niso prejeli, smo se ravnali po priporočilu ebaya in zaračunali posebno poštnino.

V glavnem, štala. Očitno nekdo nekje krade ali kaj. Jaz sumim našo pošto ali pa posamezne poštarje. Dokazat se seveda ne da nič. Je pa očitno to štala za nas kupce, ker nas bodo sedaj videli kot da prihajamo iz neke balkanske države, kjer poslovanje poteka na balkanski način. Posledica-zvišanje poštnine, ki je bila do sedaj za nakupe preko angleškega ebaya zelo ugodna.

Mnenja, podobne izkušnje?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
pomoj pa kradejo v logističnih centrih pošte slovenije. tam delajo samo študenti. nafukali pa bomo itak samo kupci zaradi takih ciganov
10.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.629
4.575
113
50
Na sončni strani ALP
Sem 2x naročil iz Anglije in čakal več kot mesec. Ne vem kaj Angleži fu*ajo po novem?!
stupid-1.gif

Se je pa že zgodlo, da dobim robo iz HK in potem lepo 14 dni čaka na poštni carini preden se nekomu digne QRaC in pogleda paket.
Pa še potem rabi kakšen teden, da napiše papir in da na pošto naj jim dam račun oz. potrdilo o plačilu PayPal.
bonk.gif

Vmes pa terjam pošiljatelja in odpiram despute na PayPalu.
rolleyes-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Sam sem opazil, da jih veliko iz Anglije v Slovenijo ne pošilja več, vsaj kar se malih stvari tiče. Če gre za večjo vrednost, ne kupim, če ni direktno prek logistične firme (UPS, DPD, DHL,...) in tracking. Je*eš 10€, če si lahko kasneje 100€ in več v minusu. Načeloma pa sem iz Anglije vedno dobil v 4 dneh od plačila. Enkrat sem naročil kartuše za printer in jih v 14 dneh še ni bilo, kontaktiram prodajalca in mi takoj odpiše, da je verjetno pošta zajebala(prazniki bili vmes) in mi je isti dan poslal Express signed for (na njegove stroške), tako da je v dveh dneh bilo pri meni.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Hm meni se je isto zgofilo par tednov nazaj...naročo nekaj 25 kilskega, pa ni prišlo 14 dni. Sem pisal prodajalcu pa je reko, da se je nekje na poti zgubilo in da bo še 1x poslal. no potem je zadeva prišla. No do sedaj sem bil ziher, da zadeve ni poslal in je to naredil šele po mojem urgiranju...ko pa berem zgornje poste pa nisem vec tako ziher...mogoče res kradejo cigani..samo ne vem kaj bo komu 600 golf žogic...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Zadnje čase imam probleme s pošiljkami iz Anglije.
Že parkrat v zadnjih mesecih se mi je zgodilo, da mi določena pošiljka ni prišla v normalnem času (do 1m). Ko sem urgiral, je prodajalec rekel, da je poslal. Tudi obvestilo nekaj dni po nakupu sem dobil, da je bilo poslano.
Po urgiranju na domači pošti se je pošiljka čudežno našla in prišla do mene v nekaj dneh. V drugem primeru se ni našla in sem ostal brez. V glavnem gre za majhne stvari male vrednosti, do 15 EUR.
Včeraj pa hočem nekaj naročiti in mi prodajalec pošlje račun, kjer je poštnina presegala vrednost naročenega izdelka in sicer je šlo za takoimenovano signed for poštnino. V originalu je bila poštnina nizka in simbolična.

Obrazložitev, ki je bila zraven pripeta je bila naslednja. Citiram: Glede na neobičajno število kupcev iz Slovenije v zadnjem času, ki trdijo, da izdelka niso prejeli, smo se ravnali po priporočilu ebaya in zaračunali posebno poštnino.

V glavnem, štala. Očitno nekdo nekje krade ali kaj. Jaz sumim našo pošto ali pa posamezne poštarje. Dokazat se seveda ne da nič. Je pa očitno to štala za nas kupce, ker nas bodo sedaj videli kot da prihajamo iz neke balkanske države, kjer poslovanje poteka na balkanski način. Posledica-zvišanje poštnine, ki je bila do sedaj za nakupe preko angleškega ebaya zelo ugodna.

Mnenja, podobne izkušnje?

Jaz opažam pa podobno zadevo za pošiljke iz Hong Konga. Prav tako majhnih vrednosti, tam do 5 funtov, vse ponavadi pakirano v majhni oblazinjeni kuverti. Pa sem že nekaj let na ebayu in imam skora 100 ocen (pozitivnih seveda
cheer.gif
) feedbacka. Do sedaj se ni izgubila še nobena!!! pošiljka. Ene dve sta prišli z nekaj zamude, ampak sta prišli. V zadnjih dveh mesecih pa nisem dobil že dveh pošiljk. Sicer mi jih prodajalec pošlje še enkrat, ampak to ni to. Še malo, pa bomo na spisku držav, kamor prodajalci sploh ne bodo hoteli pošiljati.
Ali lahko naredimo kakšno skupinsko pritožbo? Jasno je, da nekdo krade pošiljke.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Dajte tisti, ki ste izgubili robo malo počekirat po bolhi za robo ki ni bila dostavljena posebaj, če gre bolj za specifične stvari.

LP
Torus

22. jul 2007
13.643
1.797
113
124
ko to berem me je kar minilo naročiti izdelek v vrednosti 200 funtov, verjetno bom kar tukaj vzel ampak je 50€ dražje
frown-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
po novem obstaja pregled nakupov za 2 leti nazaj! dolgo so rabli

mene pa zanima če kdo ve kje bi nastavil da maile ne dobivam več v švabščini? registriral sem se na de, uporabljam več ali manj vedno uk, ampak vse maile dobivam v nemščini. ne najdem nobene nastavitve
stupid-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
isto je pri meni. Pa sem 2x mailal na ebay, da mi naj naredijo ebay.co.uk kot privzeto stran, seveda zaradi angleščine, pa sploh niso odpisali. Medtem sem že pozabo na vseskup...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
kolega je naročil 2 telefona na amazonu ju plačal,nokia8 ponaredek je slučajno dobil,ker so očitno na carini spregledali.
Čez 1 teden pa je dobil obvestilo da nokia c7 ne more dobiti,ker je kopija ponaredka in vse to gre na sezig.
klical je na carino in so mu povedali,če so izdelki ponaredki originalov jih ne spustijo skozi,ce pa tudi nek kitajski IPhone4 njihove foirme pol pa ni problem,da tega ne bi mogel dobiti.Denar za drugi gsm mu je prodajalec vrnil na racun.

lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.