Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na oba zadnja:)

dyson dc 25 plus en komplet nastavkov in sem prihranil 250€, kot če bi ga kupil pri nas:)
Poštnina mislim, da je bla 11funtov, prišlo v treh dneh.

Mislim, da je bil tale http://www.amazon.co.uk/Dyson-...0745&sr=8-2 pa za đabe sem dobil un komplet nastavkov, ki je spodaj v ponudbi. Če sem vse prov razumel me je komplet prišel pod 300€. Kolk točno pa povem čez 2 dni, ko mi bodo z mastercarda trgal. Pa preračunavanje valute sem dal, da mi moja banka nardi in sem tko baje prihranil 20€.

Ebay in amazon sta malce drugačna. Glede poštnine in kaj vse dostavljajo je odvisno. Recimo za PS3 karaoke komplet nisem mogel dobit, sesalc pa je šlo:) Kolk bo poštnina vedno zveš šele tik predno hočeš plačat, še vedno pa se lahko premisliš. Je pa jeba z garancijo, če ni mednarodna!

Kolega je tudi iz tujine naročil pralni stroj al hladilnik, ne vem točno, vlgavnem tudi tako prišparal kr neki €.

Pa pri amazou je odvisno od koga kupiš, gor je več ponudnikov. Najboljš je pa direkt od amazona, sam ni vedno najcenejši.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
poštnina in cena izdelka in ali se ti splača ali ne je stvar osnovne matematike
smirk-1.gif

jaz sem dal za poštnino ze eno veliko stvar 50€
shocked-1.gif

no ta stvar stane pri njih 200, pri nas 370. torej z poštnino 250
aplauz.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Jaz sem čakal skoraj tri tedne na eno stvar, ravno včeraj je prišla. Do sedaj pa vedno iz UK maksimalno en teden.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zanima me, če je kdo ki je že kaj prodal na ebay-u? Zanima me katero "pošiljateljsko firmo" ste vzeli? Imam nekaj za prodat teža okoli 3-3,5kg. Bi pa dal worldwide...

lp, hvala za vsak nasvet

Success

Fizikalc
5. sep 2010
539
185
43
No super, zares hvala za vse te nasvete! Zanima me samo še to, v katerem primeru je potrebno plačati davek? Carine v šengenskem območju ni potrebno plačati ane?

Success

Fizikalc
5. sep 2010
539
185
43
Aha, super!

Torej, zdaj me pa še zanima nekaj stvari.

1. Na katerih straneh največ kupujete? Jaz trenutno gledam le na amazon.co.uk in ebuy.com. Še kakšna dobra stran?

2. Če izdelka ne dobim oz dobim nekaj drugega (poškodovano, ponaredek, itd), lahko dobim denar nazaj? Seveda bi vedno pred poštarjem pregledal paket, tako da ga niti ne bi sprejel, če bi prišlo do tega..

3. Kako je z AVKCIJAMI? Ko je konec avkcije, na primer zadeva stane 300€.. Ali se prodajalec potem šele odloči, ali bo za toliko stvar prodal ali ne, ali potem to stvar mora prodati?

Hvala za odgovore že vnaprej!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. amazon.co.uk, ebay.co.uk, ebay.de pa google.uk in .de, če iščem po etrgovinah, dealextreme.com

2. lahko dobiš denar nazaj. Kako poteka postopek je pa odvisno od prodajalca.

3. če si zmagal na avkciji za 300€ ti jo more po tej ceni prodat. Edin na naši bolhi sem videl, da imajo funkcijo pridržana cena. Če ta ni dosežena, mu vrjetno ni potrebno prodat po "prenizki" ceni.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
jst sm naroču dve stvari iz amazona.co.uk in to ravno okoli 1. januarja in sem že dobil. Sem pa zdej naroču tudi iz amazon.de in so mi včeraj poslali. To pa verjetno sploh ne bo problema.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Success pravi:

1. Na katerih straneh največ kupujete? Jaz trenutno gledam le na amazon.co.uk in ebuy.com. Še kakšna dobra stran?
ebay.de in ebay.co.uk je v večini primerov primernejše od ebay.com
Amazon.de je za nekatere stvari cenejši od amazon.co.uk.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tole obvestilo sem dobil danes zjutraj:

Shipping Delay Notification

Notification:

We are sorry to notice that , your order will be delayed about 7-15 days
due to the below factors recently:

1: Christmas &. New Year Holiday: Worldwide Post Office and custom take holiday.

2: Christmas &. New Year traffic Rush: Mass gift packages lower Post Office
process.

3: Europe and American terrible weather: Heavy snow stops transportation
service.

Due to factors above, all the orders taken from Dec 15th 2010 and Jan 8th
2011 may be delayed about 7-15 days, depending on the various factors.

You package had been dispatched on time, but we cannot the above factors
are out of our control. So we really appreciate your patience. If your package
cannot delivered in 30 days, please contact us and we will give you a website
Coupon for your next purchase. If you have any further question, please feel
free to contact us. In our experience to solve a problem on eBay, contacting
to seller is always more efficient than negative/neutral feedback or dispute
action J

Best regards,

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
dyson dc 25 plus en komplet nastavkov in sem prihranil 250€, kot če bi ga kupil pri nas:)
Poštnina mislim, da je bla 11funtov, prišlo v treh dneh.

Mislim, da je bil tale http://www.amazon.co.uk/Dyson-...0745&sr=8-2 pa za đabe sem dobil un komplet nastavkov, ki je spodaj v ponudbi. Če sem vse prov razumel me je komplet prišel pod 300€. Kolk točno pa povem čez 2 dni, ko mi bodo z mastercarda trgal. Pa preračunavanje valute sem dal, da mi moja banka nardi in sem tko baje prihranil 20€.
Povej malo kako si kaj z njim zadovoljen? Je krtača električna ali jo poganja zrak? Res tako dobro nese živalsko dlako iz preproge? Kako se pa obnese na parketu in ploščicah? Nekaj kupujem, večinoma v hiši je parket, laminat in keramika, toda sta tudi 2 veliko preprogi in pes. Odkar je Vorverk razpadel (btw, res dober je bil zaradi električne krtače samo na preprogi, drugače čisto povprečen sesalec), jo je skoraj nemogoče dobro posesat.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.370
310
83
39
Ljubljana
KSZ, eno pomoč rabim...

OGLAS

tole gledam, piše Rechte Seite.... ok desna stran, torej sovoznikova, pošljem švabi mail....

Um Missverständnisse auszuschließen, die Blende ist bei einem links gesteuerten Fahrzeug, für die Beifahrerseite.
M.f.G
Albert

To je pol taprava stran?
smile-1.gif
Na sliki je mal čudno obrnjeno verjetno, zgleda mi bolj za levo stran.

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Lahko kdo, ki prodaja karkoli na EBAY-u pove kako poteka?

1.Katero podjetje uporabi za poštnino?
2.Prodaja po celem svetu ali samo EURO območje
3. Izbere kot avkcijo z minimalno določeno ceno, ali fiksno ceno; kaki so potem konkretni odbitki od ebay in paypal, sem gledal tabele ampak bi raje na kakek konkretnem primeru videl
4. glede oglasa izbereš samo klasični(ali kaj doplačaš), so dovoljeni linki na druge slike(ker "free" je samo ena slika)..

lp, hvala

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Lahko kdo, ki prodaja karkoli na EBAY-u pove kako poteka?

1.Katero podjetje uporabi za poštnino?
2.Prodaja po celem svetu ali samo EURO območje
3. Izbere kot avkcijo z minimalno določeno ceno, ali fiksno ceno; kaki so potem konkretni odbitki od ebay in paypal, sem gledal tabele ampak bi raje na kakek konkretnem primeru videl
4. glede oglasa izbereš samo klasični(ali kaj doplačaš), so dovoljeni linki na druge slike(ker "free" je samo ena slika)..

lp, hvala

Prodal že kar nekaj stvari. Za poštnino vzamem Pošto Slovenije( ker je do 2 kg najceneje). Npr za 0,5kg v zda z zavarovanjem(dal vrednost 70€) me je prišlo 13,5€
Načelomo nobenih komplikacij razen zadnjič ko sem imel napačen naslov(šola za v naprej)
Prodajam (afriko ter azijo spustim), zaenrat največ v evropo, sem pa tudi v zda pošiljal ter brazilijo.
Ponavadi dam svojo ceno(ki je konkurenčna) z možnostjo da mi podajo svojo ceno koliko so pripravljeni dati+ poštnina.
Oglas dam klasični z eno sliko. Napišem če rabijo več slik naj me kontaktirajo, sem pa tudi že linke dodal pa niso komplicirali.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.