Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hermes je za en jebeštrga pošta, jaz vedno čakam celih 7 dni na paket iz Nemčije, DHL pa imam vedno v 3 ali max. v 4 dneh.

Hermes je drek ja. Evo sem naročil toner za printer in je pisalo, da pošljejo preko DHL. Toda surprise surprise, danes dobim email od Hermesa, da je paket na poti. F!=k, ko jih jebe. To pomeni, da v najboljšem primeru dobim šele naslednji ponedeljek.

Bemtiš, škoda ker redki švaboti uporabljajo njihovo pošto. Če pošlješ prej nemške pošte dobiš v treh dneh.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Hermes uporabljajo le tisti nemci ki pošiljajo nam butastim balkancem robo. Boli švabota k****, samo da je poceni, janez pa bo že počakal...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz...

da ne bom brskal vsega.. a če naročim iz švice kakšno reč, me čakata carina in davek ali ne (ker švica ni v eu)..

tnx pa lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Super vprašanje, ravno zadnjič smo meli debato in smo se klali, kaj bi bilo če bi nekdo naročil pecikl za 4000€ iz Švice ali bi bil carinjen ali ne... Švica ni v EU tako da se zdi smiselno da je carina, ni pa med EU in švico meje tako da je prost pretok ljudi? Blaga tudi?

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
Švica je v Schengnu tako da velja prost pretok blaga in ljudi
smirk-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
Od kje vam ideja, da ni meje med EU in Švico?
stupid-1.gif

Madona, mene so v zadnjem letu na različnih prehodih večkrat predrkali do amena.

Edino kar je od skupnega, je možnost prehoda z osebno izkaznico. Ampak to je še daleč od kakšnega prostega pretoka blaga ... fantje na meji čakajo
10.gif

Primer

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
jaz pa imam eno n00b vprašanje: kot firma v slo privlečem en kontejner kitajske robe. podajam to preko ebaya po eu kot pravna oseba. gre to in približno na kak način, kar se naše papirologije in davkov tiče?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Torej eni trdijo zopet tako drugi zopet drugače? Je prost pretok blaga ali ni? Torej je carina ali je ni?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Ja čakaj malo, kak prost pretok kljudi če pa je krava pameten in njega vedno čekirajo na meji? A to je zate prost pretok? Zame ni...

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
ksz...

mene pa zanima, če lahko prodajalec po oddaji oglasa le-tega korigira in spremeni oz. odstrani opcijo 'sofort-kaufen'. Ker najprej je oglas imel to opcijo, čez 10 minut pa ne več (samo še avkcija).

hvala za odgovor

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
Evo citat iz AMZS:
"Vseeno pa velja opozoriti, da bo kljub odpravljenem nadzoru dokumentov še vedno potekal nadzor pretoka blaga, saj med Švico in Evropsko unijo ni carinskih sporazumov, ki bi to odpravili. Na mejnih prehodih bodo tako še naprej delovali carinski nadzorniki, ki bodo občasno izvajali preverjanje pretoka blaga."

Sedajle sicer nimam časa preverjati, ampak si po mojem laičenm razmišljanju pri uvozu iz Švice opravicen dajatev (carine in davka) za vse artikle, ki so evropskega porekla. Za vse ostale artikle veljajo normalne dajatve (carina in davek).
Mogoče piše kaj tudi tukaj.

Jaz lahko zagotovo potrdim, da sem bil letos že večkrat "žrtev" njihovega temeljitega pregleda.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ammm... postavil eno vprasanje uporabniku in me ne spusti naprej ker mora nek verifikacijski klic na moj telefon opravit, pa se po nekem pinu sprasuje. help???

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
eksperi na pomoč. kake keyworde naj not poknem da dobim ven majce dolgi rokav, z zadrgo, na kapuco? še v slovenščini ne vem kak se temu reče
d055.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jaz ne znam nic, ne morm se na paypal registrirat, za ebay da uporabniku posljem vprasanje, zahteva od mene telefonsko stevilko in nek pin. jaz se tega ne grem vec
frown-1.gif

ok, paypal crtamo, imam activa maestro, ne bo slo. treba novo kartico. kaj pa tole za telefonsko pa pin, ce hocem uporabnika nekaj vprasat? ce poslja v slovenijo???

help someone!!!!!!

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.