spletna stran

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Pred par mesci sem bil v taki situaciji, da sem povpraševal...

Ja, 5K+ za magento, vendar fantje podajate ceno pa sploh ne veste kaj rabi...Magento ima itak zgornjo mejo lahko tudi nekaj deset tisoč €, vse je odvisno kaj rabiš...

Kaj hočem povedat? Najprej vprašajte kaj sploh potrebuje, potem pametujte o ceni. Neko manjše podjetje, ki deluje v okviru podjetniškega inkubatorja in so komaj začeli ti naredi zelo solidno zadevo tudi za pol te cene...vsaj jaz sem imel na mizi take ponudbe
wink-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Na spletni stacuni, ki ima zadnjo novico iz decembra 2014 ne bi kupil nic, ker bi pac imel feeling da laufa sama od sebe in vprasa je a bi narocilo sploh dobil. Ti nic ne pomaga magento in top tehnicna izvedba, ce trgovina ne "zivi".

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:

Ja, 5K+ za magento, vendar fantje podajate ceno pa sploh ne veste kaj rabi...Magento ima itak zgornjo mejo lahko tudi nekaj deset tisoč €, vse je odvisno kaj rabiš...

Kaj hočem povedat? Najprej vprašajte kaj sploh potrebuje, potem pametujte o ceni. Neko manjše podjetje, ki deluje v okviru podjetniškega inkubatorja in so komaj začeli ti naredi zelo solidno zadevo tudi za pol te cene...vsaj jaz sem imel na mizi take ponudbe
wink-1.gif

lahko malo več info? kaj dobiš od magenta za več 10 tisoč.? in kaj si dobil za 2,5

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
ti se hecaš ? poguglaj magento enterprise, da vidiš kje se tam začnejo cene implementacije, pa upoštevaj da so to ponavadi certificirani magento strokovnjaki.

je pa res, da verjetno ni pri nas firme, ki bi kaj takega rabla
grin1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:

wink-1.gif

lahko malo več info? kaj dobiš od magenta za več 10 tisoč.? in kaj si dobil za 2,5

ne moreš, ker sem ostal na opencartu
bonk.gif

ne vem kaj točno dobiš za 20 jurjov pri magentu, glede na to, da samo licenca za enterprice stane 15 jurjov....me niti ni zanimalo tako daleč, vem samo da cene letijo v nebo, če želiš... vprašanje koliko takih strani je pri nas. optiweb predstavlja stranka, ki je naredila 1M prometa v prvih 6 mesecih. mogoče imajo oni kaj bolj sofisticirano zadevo
pozdrav.gif

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ja seveda se, ampak ne vem, ekipa ljudi ki naredi raziskavo stanja, pripravi nek načrt in pol še izvede, pa mogoče še potem bdi nad projektom ... je takoj 5k, ne vem zakaj se ti zdi tak čudno
smile-1.gif

Jup, znanje se plača. Komu je drago, naj naredi sam.
smile-1.gif

Za servis za ljubega Audija se pa takoj najde 2 jurja brez problema.
wink-1.gif
Aja ne delam spletnih strani.
To pa se še vedno ni spremenilo: a boste mau pokliko a ne, za en deci radenske ? :D

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ja seveda se, ampak ne vem, ekipa ljudi ki naredi raziskavo stanja, pripravi nek načrt in pol še izvede, pa mogoče še potem bdi nad projektom ... je takoj 5k, ne vem zakaj se ti zdi tak čudno
smile-1.gif

Jup, znanje se plača. Komu je drago, naj naredi sam.
smile-1.gif

Za servis za ljubega Audija se pa takoj najde 2 jurja brez problema.
wink-1.gif
Aja ne delam spletnih strani.
To pa se še vedno ni spremenilo: a boste mau pokliko a ne, za en deci radenske ? :D

Ah ne plačilo za znanje sploh ni problem. Sem tudi sam v kakšni drugi zadevi na strani izvajalca in mi je poznana tista s kozarcem radenske,
Zato sem v prve postu vprašal ali je real no pričakovati, da se da zadevo naučiti v recimo enem letu do točke, da sam peljem zadeve.

Z vprašanjem sem se začel ukvarjati po tem, ko sem dobil 4 ponudbe za "enako" zadevo. Najvišja preko 15k in najnižjo pod 1.5k€. Čas izvedbe pri obeh zelo podoben. Pri najvišji je očitno urna postavka ZELO bogata, pri najnižji pa recimo temu nizka.
Je razlika v ceni realna? Zame ne. Je pa res, da to ni telefon, kjer izbereš model in ni važno kje kupiš, vedno bo enak.
Je pri ponudbi za 15k garancija za povečanje prometa? je garancija, da bodo čez 3 mesece sploh še obstajali? Seveda je ni.

In to je razlog, da sem začel tipati in spraševati.

Drugače pa ja, vsako zadevo se da naučiti. Sam sem v svojem življenju počel že marsikaj. Pač tam kjer se je pokazal denar tisto sem se naučil in delal do točke, ko je zaslužek preveč padel. In sedaj v tem mojem primeru se mi namesto plačila 15k+ "splača" naučiti zadev in raje druge stvari, ki jih počnem sedaj odpišem.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Razdelaj si tveganja pri eni, drugi in tretji varianti.

Za 1.5k€ ti bo to delal one man band, ki od tega ne more (pre)živeti in posledično dela še kaj drugega ergo ima malo časa za tvoje "muhe". Jutri lahko ne dvigne več telefona, ne odpiše na mail, začne višati postavko ali pa bo celo tako "fer" in bo po nekaj mesecih prepucavanja rekel, da ne more izpolniti vseh zahtev. Bi rekel, da sem takšne zgodbe že poslušal, ko sem kakšne projekte "zaključeval" za kom drugim ali pa sem jih zavrnil.

Za 15k€ bo zadaj bolj organizirana ekipa (pravni subjekt), s katero boš podpisal pogodbo. Pričakuješ in zahtevaš lahko precej več.

V obeh variantah pa boš moral nekoliko tudi zaupati svojemu čutu za pravi pristop, česar ti verjetno ne manjka saj, če prav vem, delaš z ljudmi
smile-1.gif
In, da ne bom zopet napak razumljen, nisem a priori proti "one man band-ih", bi pa bil zelo previden pri taki varianti.

Da greš sam v to zadevo, se mi zdi, da je preobsežna. Pa ne sama postavitev trgovine pač pa vse kar potegne za seboj. Brez predhodnih izkušenj iz spletnega mojstrstva zna biti prevelik zalogaj. Seveda pa to ne pomeni, da si ne moreš določenega dela, kjer se ti ustavi enostavno "outsource-ati". Tveganje boš tu najlažje sam ocenil, ker veš koliko virov imaš na razpolago.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
mi lahko kdo od vas strokovnjakov pojasni povezavo

cms - sistemi za upravljanje vsebin in pa open source code - odprtokodna rešitev?

verjetno se motim?

cms poznamo

brezplačne - odprtokodne rešitve kot so joomla, drupal, wordpress
plačljive - magento, kentico, lightcms, wordpress vip

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Kaj pa je za pojasnit?
CMS - content management system
OpenSourceCode - bolj znana kot brezplačna vendar dejansko free pomeni za prosto oz. "svobodno" uporabo

Povezave med pojmoma ni. Obstajajo opensource in zaprtokodni oz. "komercialni" cms-ji. Pri obeh veljajo določeni principi oz. pogoji uporabe.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
huda primerjava
smile-1.gif

potem magento, prestashop, shopify niso odprtokodni cmsji...ali so? zmeden
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Magento, Prestashop so opensource. Da pa dosežeš neko custom funkcionalnost pa lahko kupiš dodatek, modul, plugin ali pa ga razviješ sam (ker je opensource).
Shopify je sicer platforma ampak jo tržijo kot storitev.