spletna stran

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Potrebujem nekoga, ki bi naredil spletno stran, nezahtevno. Pozna kdo?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Pa bom tudi jaz se priklopil temi, ker imam podobne potrebe.

Imam spletno trgovino v joomli, ki pa jo je povozil čas. Ideja je, da bi zadevo na novo postavili v magentu. Glede na to, da z magentom nimam nikakršnih izkušenj, je prvo vprašanje ali dati zadevo narediti "nekam ven" ali se naučiti magenta. Druga zadeva pa je optimizacija. Spet dilema ali se naučiti zadev ali plačati zunanjim izvajalcem. Nekaj denarja je sicer planiranega za vse to, vendar bi rad ostal čim nižje s stroški. Kaže pa se, da bom imel v tem letu malce več časa za "naučiti se kaj novega". Tudi volja je.

Ali je realno, da bi se lahko relativno iz nule v doglednem času naučil toliko, da bi zadeve pile vodo? Je smiselno obiskati kakšno predavanje na temo optimizacije ali je Google moj največji prijatelj?

Mogoče je kdo pripravljen pomagati na zastavljeni poti? Da že v štartu ne udarim popolnoma mimo. Seveda proti plačilu.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
za postavit magento, nek webshop, pa da je spodobna zadeva, lahko računaš 5k+ zdaj pa pač odvisno, kolk časa porabiš da prideš sam na tako raven, ce bi tvoj čas bil manj vreden ... glede na zahtevnost same platforme, dvomim
smile-1.gif
je pa res da odvisno kolk si že v tem.

za optimizacijo pa takole, jaz bi v štartu poskusil sam, če imaš novo trgovino je itak seo friendly, vsebini se pa sam posvetiš, to je itak največ kar se splača delat.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
imaš nekaj komercialnih,

optiweb, degriz, spletnik....nekateri ti omogočajo mesečno plačilo, nekateri na ključ...odvisno kaj iščeš....nekaj k€ je takoj.
zino: zate je wordpress vrh glave....

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
za postavit magento, nek webshop, pa da je spodobna zadeva, lahko računaš 5k+ zdaj pa pač odvisno, kolk časa porabiš da prideš sam na tako raven, ce bi tvoj čas bil manj vreden ... glede na zahtevnost same platforme, dvomim
smile-1.gif
je pa res da odvisno kolk si že v tem.

za optimizacijo pa takole, jaz bi v štartu poskusil sam, če imaš novo trgovino je itak seo friendly, vsebini se pa sam posvetiš, to je itak največ kar se splača delat.

Sem načeloma v informacijskih vodah, ampak programiranje in magento sta mi tuja. Zadev nebi posebej kompliciral. Načeloma imam izbrano eno temo, ki bi mi ustrezala kar se oblike tiče. Polnjenje izdelkov bi naredil na novo (nič prenosov), enako s članki (ampak tu rabi "navodila" kako ji spisati, ker če bodo leposlovno napisani ne bodo učinkoviti za google).

A ti računaš, da bi samo postavitev magenta do delujočega stanja prišla 5k+? si me malenkost presenetil...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
magento če hočeš da dela, tak ko lahko, pač potrebuješ zanesljivega človeka
smile-1.gif

vprašanje če sploh potrebuješ magento, shopify si pogledal ?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
magento če hočeš da dela, tak ko lahko, pač potrebuješ zanesljivega človeka
smile-1.gif

vprašanje če sploh potrebuješ magento, shopify si pogledal ?

Načeloma ne potrebujem magenta... mi je pa ideja in to kar vidim, da zna všeč. Sploh, ker je zadaj še ena ideja, da bi se na enem vzorcu "naučili" in potem poskusili eno večjo zgodbo "pripojiti"...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
to je pa druga zadeva, potem se ti itak strošek razdeli na pol, takorekoč.

glih v tem je "problem" magenta, da ima miljon funkcionalnosti in to ukrotit, ni par urc dela, postavi sam, pa začni malo čarat, pa ti bo tak hitro jasno, če boš lahko pripeljal do konca al pa bo prej živčni zlom
grin1.gif

itak je par ključnih funkcionalnosti na katere se po moje splača osredotočit

- dobro integriran blog, da lahko vključiš vsebine čimboljše
- app ki ti omogoča mailanje opuščenih košaric
- nek dober mailer, za inbound marketing, se pravi da pobira kontakte in jih na različnih fazah kr maila že z maili segmentiranimi.
- skrajšat nakupni proces, se pravi v enem koraku od košarice do nakupa, različne možnosti prijave itd <- to najbolj ubija UX

sama grafika in vse ostalo je dandanes ... kaj pa vem. niti ne tako visoko na prioritetni lestvici za zabijat čas in denar
grin1.gif

a pol boš obdržal pasjo trgovino ?
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
to je pa druga zadeva, potem se ti itak strošek razdeli na pol, takorekoč.

glih v tem je "problem" magenta, da ima miljon funkcionalnosti in to ukrotit, ni par urc dela, postavi sam, pa začni malo čarat, pa ti bo tak hitro jasno, če boš lahko pripeljal do konca al pa bo prej živčni zlom
grin1.gif

itak je par ključnih funkcionalnosti na katere se po moje splača osredotočit

- dobro integriran blog, da lahko vključiš vsebine čimboljše
- app ki ti omogoča mailanje opuščenih košaric
- nek dober mailer, za inbound marketing, se pravi da pobira kontakte in jih na različnih fazah kr maila že z maili segmentiranimi.
- skrajšat nakupni proces, se pravi v enem koraku od košarice do nakupa, različne možnosti prijave itd <- to najbolj ubija UX

sama grafika in vse ostalo je dandanes ... kaj pa vem. niti ne tako visoko na prioritetni lestvici za zabijat čas in denar
grin1.gif

a pol boš obdržal pasjo trgovino ?
smile-1.gif

Strošek je v vsakem primeru moj
smile-1.gif
tudi za drugi del...

Nekako sem se "odločil" da trgovino obdržim. Čeprav sedaj si že 3. ta teden, ki me je to vprašal. Dva sta prišla že kar s konkretnim predlogom
wink-1.gif

Nekako se trudim ostale stvari dati na stran, tole trgovino bi pa poskusil dvigniti ja. Stranke so redne, nekaj je novih, ponudba slaba, vmesnik neprijazen,...
redface-1.gif

Čeprav priznam pa tudi, da sem samo na dve zadevi toliko navezan, da bi rekel ne. Vse ostalo sem pripravljen prodati
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
ja ker gledam trgovino, pa kako se nič ne dogaja ... pa je verjetno škoda zadeve, ker bi znalo bit za plačo al pa dve na mesečni ravni, je pa res da retail kot retail ... dosti logistike za ne preveč dober rvc
grin1.gif

če boš delal multistore, se ti pomoje splača pogledat magento, saj da si ga namestis nekam pa malo probas, te ne stane nič, pa do takrat ko boš zagnal drugi projekt, boš zadevo že obvladal pa itak bo hov že prinesel not nekaj stroška za razvoj
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz
v wp lahko za 100€ naredim
v magento sem imel pred dvemi leti web shop ponudbo za 1500€.

optimizacijo do nekje delaš sam, naprej pa ni druge kot plačilo.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
igi, če želiš dobro podporo funkcionalnosti (integracije s 3rd party servisi, vodenje zalog,...) prave spletne trgovine, potem obvezno izberi platformo, ki je temu namenjena.
Magento je verjetno najbolj zmogljiva platforma (z vsem spoštovanjem do custom rešitev
grin1.gif
) ampak boš za Magento slej ko prej (npr. pri vzdrževanju oz. posodobitvah) potreboval programersko znanje (in ne zgolj script kiddy-ja, ki zna malo pošraufat).
Potem imaš na voljo še Prestashop, ki ti ga zna tut softi za 100€ postavit
evil.gif
strela jasna dumping...al pa OpenCart. V kolikor ti je pomembno objavljanje člankov oz. novic in ne potrebuješ naprednih funkcionalnosti za upravljanje trgovine, bi rekel, da je WP+Woocommerce+še nekaj drugih dodatkov, tudi ena varianta.
Fajn je tudi vedet, koliko produktov imaš v mislih, se bo število višalo,...pa še cel kup faktorjev. Bottom line pa je, da izberi tisto platformo, za katero ti bo izvajalec znal zagotoviti največ s tvojega seznama zahtev.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kakšen dumping sunce ti kalajsano. samo pošteno plačilo za pošteno delo.

wp pa woo mi ni bil ok. magento raztura. ma tut neki na ms platformi, sam ne vem kaj model rabi.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
še dobro, da ni minusov tukaj kot na internetmojster, a ne mistique?
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Ma glej, stran itak poznate tu gor... www.hov-hov.si
Povozil jo je čas, ni osvežena, ni bilo časa, se je zapostavljala, redne stranke so pa kr ostale. Nove pa seveda moti premajhna ponudba, milijon klikov do zaključka naročila, vedno več jih uporablja mobilne naprave ... Mene pa moti štorasto upravljanje.

Magenta ne rabim, če bi gledal samo na tistih nekaj 1000 artiklov, katerih imam idejo dodati. Ampak mi je všeč kaj vse ponuja. Tudi program, ki ga uporabljam za poslovanje je pripravljen za povezavo z Magentom. Skoraj vsi veliki, ki se gredo zares uporabljajo magento. Če se že grem nekaj, bi rad imel največ
redface-1.gif

Je pa plan zadevo spraviti še v kak drug jezik (ker cene v slo so trenutno zbite na poden, tujina je pa nekaj čisto drugega) in pa eventualno vsaj poskusiti razširiti nabor ponudbe še izven trenutnih okvirjev Nekih hudih zahtev ni. Pač trgovina, da je hitra, pregledna, čim manj klikov, da lahko artikle enostavno ažuriram, dodajam ...

Imam pa dve možnosti. Pustim kot je in pedenam samo stare stranke, nove pa se izogibajo, ker jim izkušnja ni kul ali pa grem v prenovo.
In če želim drugo smer rabim "nekaj več" kot ostali playerji. Zato pa sprašujem, če se da zadevo teoretično naučiti (nisem čisto levi
smile-1.gif
)

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
seveda lahko izbereš več jezikov itd...če hočeš ti lahko pošljem pdf user's guide