Spletna stran - sistem

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Dal bom narediti spletno stran, ki bo bolj kot ne predstavitvena. Naročanje se bo za zdaj vršilo prek obrazca ali maila.

V katerem sistemu mi priporočate naj bo stran narejena (Wordpress....).

Stran bi rad po potrebi urejal tudi sam, da mi ne bo treba za vsako stvar kontaktirati programerja.

Nevem če ima to kaj veze, plan je, da bo stran kot zelo lepa. Nekje sem slišal, da so strani v WP bolj kot ne osnovne in da se tam ne da narediti izjemno lepe strani.

Verjetno precej laično mnenje, zato sprašujem vas
smile-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Priporočam WP. Joomla je tudi ok, vendar zame osebno preveč kompleksna za to kar rabim.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Joomla je skorupcalo od kode. Izogibaj se je v čim večjem loku.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zadnjič sem gledal predavanje enega razvijalca PHP ob predstavitvi novosti v verziji 5.4. V tej verziji so izklopili precej funkcij, ki se že dolgo smatrajo kot zastarele. In ob privzetih nastavitvah je instalacija joomle javila par sto napak. Na splošno je joomla problem ob vsaki nadgradnji phpja. Pa tudi na splošno ima zelo zakompliciran sistem komponent in pluginov. Če bodo želeli ostati relavantni, bodo morali narediti major rewrite celotnega sistema.

Tu je WP veliko bolj prijazen, kjer ti kot razvijalcu ni potrebno poznati notranje delovanje sistema. Plugini so implementirani kot hooki ob določenih ključnih točkah med generiranjem strani. V teh točkah se potem izvaja custom koda iz pluginov.

Na splošno bo zanimivo pri naslednji major verziji php-ja, ko bodo deprecated postale funkcije mysql_*
aplauz.gif
ko bo en kup legacy strani na internetu prenehal delovati. Pa 80% tutorialov za povezavo na bazo ne bo več delovalo.

Nazadnje urejeno: