Spisek elektronskih naslovov podjetij

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Aja, razumela se nisva ...
GoogleDocs ponuja, da anketo "vpneš" v email, določiš katere odgovore je nujno treba izpolnit ... ko edn to reši, stisne gumb pošlji, odgovori pa se ti pojavijo v GoogleDocs preglednici, katero lahko nato izvoziš v Excell/Calc in se tam igraš naprej ...

jim ne daš linka do spletne strani ampak jim v roke porineš anketo
wink-1.gif
hehe
Ja, vzorec raje večji, kot pa manjši, itak pa se moram na regijo opredelit!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Nisem vedel, da misliš uporabljati googledocs. Saj verjetno obstaja polno programov za brezplačno izvedbo ankete, katero lahko daš na poljuben internet naslov.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Ja, sam nekateri ti omogočajo le določeno število odgovorov, potem moraš plačat ...

Odkar sm začel z uporabo GoogleDocs sm z njimi izredno zadovoljen! Resnično!

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Rahlo je kaznivo, ja:

http://www.arnes.si/spam/zakonodaja.html

* pošiljatelj mora predhodno pridobiti soglasje vsakega naslovnika,
* naslovnik ima pravico kadarkoli zavrniti nadaljno uporabo svojega elektronskega naslova,
* pošiljatelj mora pri obdelavi osebnih podatkov upoštevati Zakon o varstvu osebnih podatkov.

vse kar si navedel se nanaša na fizične osebe. zakon o varstvu potrošnikov, kakor tudi zakon o varstvu osebnih podatkov, ščiti fizične osebe. na mejle pravnih oseb lahko spama po mili volji, sploh pa lahko po mili volji spama na vse mejle, ki jih je pridobil iz kateregakoli javno objavljenega imenika (to velja tudi za fizične fizične osebe).

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
To nikakor ni res in bolje je malo premisliti kot kasneje placevati kazni. Tudi pri nas se zlahka prijavi in edino pravilno da se prijavi.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Iz threada:

"Agencijo za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (Apek) je Slovenska knjiga pisno obvestila o tem, da objava e-naslova v Pirsu za uporabnika ne pomeni avtomatične pravice pošiljanja e-sporočil in da mora uporabnik za uporabo objavljenih e-naslovov v Pirsu v skladu s slovensko zakonodajo (pa naj se nam ta zdi še tako restriktivna) pridobiti posebno soglasje prejemnika sporočila v skladu s 109. členom ZEKom."

Torej le rabiš dovoljenje tudi za pravne... IMO edino prav. Naj mi pošljejo naslovljeno po pošti, če mislijo da me zanima.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
soglasje - a to je enako kot dovoljenje?

ah, jst bom napisu moje ime, priimek, naslov, če bo potrebno še datum rojstva, ne bom pozabu omenit, da sem reven študent!
pripisu bom pa še številko tekočega računa in jih prosil za sredstva, da jim kasneje pošljem plaketo, ker so se udeležili moje raziskave pri diplomi.

Dajmo no! Izjeme, a v zakonu piše tudi kaj o tem?

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Aja, pa še to!

Kako pa je, če pošlješ podjetjem povpraševanje? Ali ni to avtomatično pošiljanje e-sporočil, če pošlješ povpraševanje na elektronske naslove različnih podjetij, ki se ukvarjajo z isto stvarjo?

frido

Pripravnik
2. sep 2007
43
0
6
www.bitlab.si
Žalostno je to, da od vsega spama, ki ga dobim v mailbox je mogoče 1% SLO ostalo pa sami tuji. Ampak dajmo se borit proti temu 1%, ki v večini primerov skrbi za to, da kakšna SLO firma kaj proda (in v teh časih ohrani delovno mesto), ter da kakšen študent naredi anketo.

frido

Pripravnik
2. sep 2007
43
0
6
www.bitlab.si
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
Ne razumem ali me podpiraš ali ne ... mislim da ne, te prav razumem?

Ne, te podpiram in na tvojem mestu bi to anketo brez kakšnega razmišljanja poslal!

Še to. Vsi tisti, ki se tako "borite" proti spamu. Me res zanima, koliko tujih mailo kam prijavite? Enostavno ga izbrišete. Če je le našega izvora, potem pa inšpekcije, pa grožnje... A našega se pa ne da enostavno izbrisat?

Nazadnje urejeno:

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Super!

Najbrž bi moral met nov referendum
wink-1.gif

Sm razmišljal o tem ... pa naj me prijavijo! Rezultati raziskave bodo gotovo koristili tudi njim, saj jih bodo vsi naknadno dobili. Pol pa naj me prijavijo za dvojni spam.

Hvala za podporo!

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Zakaj se vedno najde nekdo, ki bi rad bil izjema. To kar bi ti rad naredil, je preprosto spam. Spravi vprasalnik na net in daj na par forumov. Ce bojo ljudje hoteli bojo izpolnili, ce ne ne.

In v svoje firme dobim krepko nad 50% spama - slovenskega. Od fatburnerjev, tiskanj, SEO uslug, najemov plovil, itd... do posameznikov, ki hocejo spromovirati spletno stran, itd...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Manjša razlika je, dečko dela raziskavo za diplomo, "navadn" spam je pa ponavdi povezan s cuzanjem podjetnikov.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Izjeme so povsod.

V mesnici, ko kdo dobi večji oziroma lepši kos mesa.
Na avtobusu, ko mlajši starejšemu ponudi stol.
V vrsti v trgovini, ko kdo koga naprej spusti (če ti hočeš ali pa ne).

Moje mnenje - ni vsaka izjema dobra, vendar, če hočeš nekaj narediti je izjema skoraj nujna.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Spam je nezezljena posta. Torej posta, ki jo ne zelis in jo nisi narocil. Decku sem dal cisto dobro alternativo, za katero vem da bi jo rajsi videl - in morda celo izpolnil.

(mimogrede, lociti je potrebno, ce clovek prej vljudno vprasa. Ce cakas na kakem seminarju in nekdo rece da bi pred pricetkom rad naredil eno raziskavo, well, zakaj pa ne.)

Mogoce se komu zdi, da pretirano ostro nastopam proti temu, vendar imam 2 firmi in ene 15 email naslovov in mi borba proti spamu pobere veliko prevec casa. Se posebi proti slovenskemu.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Iz threada:

"Agencijo za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (Apek) je Slovenska knjiga pisno obvestila o tem, da objava e-naslova v Pirsu za uporabnika ne pomeni avtomatične pravice pošiljanja e-sporočil in da mora uporabnik za uporabo objavljenih e-naslovov v Pirsu v skladu s slovensko zakonodajo (pa naj se nam ta zdi še tako restriktivna) pridobiti posebno soglasje prejemnika sporočila v skladu s 109. členom ZEKom."

Torej le rabiš dovoljenje tudi za pravne... IMO edino prav. Naj mi pošljejo naslovljeno po pošti, če mislijo da me zanima.

včasih je dobro prebrati kaj določa citirana zakonodaja.

109. člen

(neželene komunikacije)

(1) Uporaba samodejnih klicnih sistemov za opravljanje klicev na naročnikovo telefonsko številko brez človekovega posredovanja (klicni avtomati), faksimilnih naprav ali elektronske pošte za namene neposrednega trženja je dovoljena samo, če naročnik predhodno soglaša s tem.
(2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka lahko fizična ali pravna oseba, ki od kupca svojih izdelkov ali storitev pridobi njegov elektronski naslov za elektronsko pošto, ta naslov uporablja za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov ali storitev, vendar mora kupcu dati možnost, da kadarkoli na brezplačen in enostaven način zavrne takšno uporabo njegovega elektronskega naslova.
(3) Uporaba drugačnih sredstev za neposredno trženje s pomočjo elektronskih komunikacij kot so določena v prejšnjih dveh odstavkih tega člena, je dovoljena le s soglasjem naročnika.
(4) Elektronske pošte za potrebe neposrednega trženja s skrito ali prikrito identiteto pošiljatelja, v imenu katerega se sporočilo pošilja, ali brez veljavnega naslova, na katerega lahko prejemnik pošlje zahtevo za prekinitev takega neposrednega trženja, ni dovoljeno pošiljati.

to se nanaša na NEPOSREDNO TRŽENJE. če nekdo pošlje mejl, ker želi narediti raziskavo/seminarsko to pač ni NEPOSREDNO TRŽENJE.

torej, prav na vse elektronske naslove podjetij, ki jih pridobiš v kateremkoli imeniku, lahko v skladu z zakonom pošlješ svoj vprašalnik ali pa zgolj lepe pozdrave!!!

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
avtor te teme je napisal v naslovnem postu, da bi naslove uporabil zaradi diplomske raziskave. cela tema gre zato o tem ali to lahko naredi ali ne.

Nazadnje urejeno: