Spet v nasprotno smer - nesreča

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na-avtocesti-v-nasprotno-smer-ena-oseba-umrla.html

Na sliki se še lepo vidi kako so avtomobili razmetani ...
1571650-nesreca.jpg

Priponke

• 1571650-nesreca.jpg
    1571650-nesreca.jpg
    104,8 KB · Ogledi: 291

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Je ta umrla oseba vsaj tisti človek, ki je zapeljal v napačno smer?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Čak ali niso takrat, ko je Kresalka početverila kazen za vožno v nasprotno smer po AC, zatrjevali, da nihče ne bo več zapeljal kontra?

Khmm,, očitno je kazen 1200 eur še prenizka
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Spet je nekoga resnica zabolela, pa je šel brisat sporočilo.

Nazadnje uredil moderator:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Citat:
Policisti vse mimovozeče voznike na avtocesti in sosednjih cestah opozarjajo, naj se tam ne ustavljajo in ne ogrožajo prometa ter ovirajo reševalne akcije in dela strokovnih služb.

Evo zlgeda policisti vejo za ta problem oz ga dojemajo. Sej isto jest upocasnim zaradi ovire na cesti in vrzem pogled na nesreco, to itak vsakega zanima, samo nerazumem pa debilov k se kr ustavljajo ali pa vozijo 5km/h mimo in itak potem nastajajo zastoji ko je nek avto na odstavnem pasu in sta dva frej, ampak promet pa se zmer stoji zarad takih idiotov.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
jaz pa še vedno ne razumem deb1lov, kako ne morejo dojet, da so na napačni strani AC dokler se ne zaletijo in to podnevi!!! sej ne rečem, vsak se lahko nekako (čeprav to že težko) zmoti in zapelje v napačno smer ampak halo no, to maš da ugotoviš v 2 sekundah, da nekaj ne štima, saj valda vidišda se vozip po levi strani AC in da "nasprotni" pasovi niso na levi temveč na desni....

/sarcasm on/
pa tko kot je synthman napisal, zgleda da je 1200€ kazni po logiki nekaterih id1otov na položajih še premalo, da bi se zavedali teže prekrška, to mora znašat najmanj 4000k€, to bo sigurno odvrnilo vse nadaljne miselno odsotne od takih napak.
/sarcasm off/

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
jaz pa še vedno ne razumem deb1lov, kako ne morejo dojet, da so na napačni strani AC dokler se ne zaletijo in to podnevi!!! sej ne rečem, vsak se lahko nekako (čeprav to že težko) zmoti in zapelje v napačno smer ampak halo no, to maš da ugotoviš v 2 sekundah, da nekaj ne štima, saj valda vidišda se vozip po levi strani AC in da "nasprotni" pasovi niso na levi temveč na desni....

/sarcasm on/
pa tko kot je synthman napisal, zgleda da je 1200€ kazni po logiki nekaterih id1otov na položajih še premalo, da bi se zavedali teže prekrška, to mora znašat najmanj 4000k€, to bo sigurno odvrnilo vse nadaljne miselno odsotne od takih napak.
/sarcasm off/

Če mene vprašaš je tegale v temle avtu BK za kazni in vse skupaj, osebno mislim, da je šel delat samomor.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
sej zato pa sem napisal ta zadnji del posta....višina kazni pač ne vpliva na samo dogajanje v primeru, ko človek ali dejansko dela samomor ali pa je tako nesposoben, da mu na podlagi tega uspe tak smrtonosni manever.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja men tudi ni jasno zakaj se kr vozijo k vidijo da nekaj ne stima, pomojem se userjejo ko naenkrat zacnejo svigat avti mim njih in probajo obvozit ali kako drugace odreagirat.

Drgac pa mene dostikrat zmedejo te uvozi na avtocesto, tolk enih znakov na kupu od precrtanih do napacne smeri do nevem cesa da kr mal upocasnim da dojamem kaj se sploh hoce od mene.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
ja sej to...normalna reakcija je, da če česa na razumeš oz. ti ni najbolj jasno, da upočasniš in preveriš vse skupaj...ne pa samo naprej pa kar bo bo. pa tudi potem,ko ugotoviš, da si že nekako ornk zaj3bu, ne rabiš izvajat kakšnih težkih manevrov ampak vsaj ustavi ali pa zavij v zaščitno ograjo, halo no....

drugače pa dvomim, da je šlo za poizkus samomora...

Citat:
Na kraju nesreče so policisti, gasilci, reševalci, delavci družbe za avtoceste in preiskovalni sodnik. Po izjavah prič pa policisti domnevajo, da je voznica pri vstopu na avtocesto zgrešila uvoz.

ženska za volanom. definitvno prej zmedenost in nesposobnost kot pa samomor.....

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Če ustaviš in pokliočeš policijo da zavarujejo kraj dogodka in te spravjo dol z avtoceste, bi mogle bit kazni nižje al pa jih pa sploh ne bi smelo bit. Pač si zajebal, ampak saj ravnal odgovorno. Drugače pa je s tistimi ki kar vozijo naprej.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Kdaj se bo uvedlo preluknjanje gum in takojšnja oznaka pri izhodih ali obvestilo itd? Na AC imamo premalo obvestil počez....še hrvati imajo več.

Kdo je umrl točno?

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Pohvalno vsaj to, da so se prvi vozniki za prometno nesrečo ustavili ob robu avtoceste, da so reševalci komot prišli do nesreče.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
/sarcasm on/
/sarcasm off/
Ne samo po logiki nekaterih id1otov na položajih, ampak predvsem po logiki večine alterjevcev. Kar spomni se, kako so pred 2 letoma hvalili povišanje kazni, vse v imenju varnosti.
Ampak mislim da tisti na položajih dobro vedo, da so kazni zvišali zaradi večjega izplena in v tem primeru potešenja krvi željnih množic, po tem ko so jih medijsko obdelali z Mačkovo nesrečo. Večji id1oti so nekateri na alterju, ki so res mislili, da bodi višje kazni preprečile vožnjo kontra po AC. (kot so jim servirali mediji)

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Verjetno ni bil samomor, ampak jutranja vožnja voznice, ki običajno ne vozi.
Pač narobe zavila, na priključku še nobenih težav, potem ji je nekaj
divjakov nasproti po njenem pasu peljalo in trobilo, ko je pa spoznala,
kaj se dogaja, pa PANIKA, odklop možganov in ....

Si upam trditi, da bi večino voznikov (tudi alter farerje) zajela panika in
bi še naprej držali volan pa gas. Ker ko zapelješ na avtocesto po napačni strani
ne razmišljaš "tu zavijem, po priključku peljem bolj ob robu (ker lahko kdo pride) ,
potem pridem na odstavnega in se premaknem desno na voznega,."

ampak
"tu zavijem na odcep, dam gas, levi žmigavc in se priključim, ...
kaj pa je to? zakaj na levi ni voznega pasa? Ah nič, grem na desni pas,
pa na odstavnem bom ustavil pa pogledal, kje sem. ...
Zakaj ta odstavni ni ločen s črto? Pa ta [cenzura] mi nasproti vozi!
SRANJE zajeb, kaj zdaj? ...."
In tu se razmišljenje neha, ker v takšni situaciji še nisi bil, nikoli nisi razmišljal o tem,
v avto šoli ne povejo, kako ravnati (če že prideš v tako situacijo),...
Na tem klancu je še dodatna težava, ker so trije vozni pasovi (brez odstavnega)

Priznam, enkrat sem v Lj skoraj narobe na obvoznico zapeljal.
Megla, ni se videlo 10m, razvrstilna tabla kaže levi pas za zavit, tabla kaže
"levo za obvoznico", v resnici pa so table bile mišljene za odcep, ki je 30m naprej,
pa ga nisem videl. Dobro, da je na priključku stal en avto in lakal, da se vključi na cesto.
Ampak v tistem trenutku, ko mi je potrobil, mi ni bilo čisto nič jasno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kdaj se bo uvedlo preluknjanje gum in takojšnja oznaka pri izhodih ali obvestilo itd? Na AC imamo premalo obvestil počez....še hrvati imajo več.

Kdo je umrl točno?

Bogsigavedi, ampak to vsekakor ni prioriteta v naši državi trenutno. Pač ni denarja, takšni sistemi pa niso ravno pocen, če želimo, da so učinkoviti in varni za vse.

Sicer pa, kako je drugje po svetu, imajo kje da ti predre gumo, če pelješ kontra ali pa kaj podobnega?