Spet stvar, ki bo razdelila Slovence na pol...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.665
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Poglej članek iz začetka teme, najdi si posnetek včerajšnjega dnevnika - in še enkrat preberi moj post in mi najdi kje sem zapisal, da se bodo kaznovali tisti, ki uporabljajo BT.
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.214
16.501
113
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
kzs
od kje ideja da se bo kaznovalo ljudi ki uporabljajo BT?

če je "agencija" ugotovila, da človek ni zmožen izvajat multitaskinga oz. ni sposoben vozit ter telefonirat, ugani v katero smer bo šlo razmišljanje naših organov......

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
in prav je tako. nič ti ne pomaga če lahko odložiš telefon. tisti ki je spil 3 špricerje lahko tudi gre s taxijem in tisti ki pelje 60 tudi lahko zmanjša. ampak vseeno ogroža življenja. kar naj lepo prepovejo vse skupaj.

poleg tega še radar detektorje, ker motijo zbranost in ne delujejo vzgojno (je bilo v časopisu par dni nazaj...)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.214
16.501
113
ok. torej se prepove "klasično" telefoniranje oz. to je že, sledi naj prepoved "bluetooth" telefoniranja, posledično pa naj se še prepove vse pogovore v avtomobilu, saj človek ne more izvajati multitaskinga in zna biti pogovor nevarna stvar. zadeva pa naj se kontrolira z GSP lokatorjem ter "skritim" mikrofonom za nadzor dogajanja v avtomobilu a ne?
bonk.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
kzs
od kje ideja da se bo kaznovalo ljudi ki uporabljajo BT?

sej to ne morejo... a kaj pol tud peti ne bomo smeli v avtu (rad zapojem včasih kako)
grin1.gif

Nee... to ne gre
ne-ne-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
V 21-tem stoletju bi morali počasi začeti težiti, da bo vožnja postala bolj preprosta in da čedalje več funkcij prevzame stroj in odpade človeški faktor. Naša zakonodaja gre očitno nazaj. Za volanom moramo biti čedalje bolj trezni in zbrani. Ne rečem, da ni upravičeno, ampak razlog je v tem, da je infrastruktura obstala na nivoju 30-ih let prejšnjega stoletja, ko so Nemci zgradili prvo avtocesto. Počasi bo 100 let od tega in kaj bistvenega se je spremenilo? Cesta je še zmeraj samo kolikor toliko ravna površina in nekaj pločevinastih tabel ob strani, ki jih mora človek opazovati.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
matey zakaj se bunite pri teh prepovedih ko pa so zmanjševali toleranco in drastično dvigovali kazni pa so nekateri ploskali?

pač če ne smemo spiti 2 špricerja če ne smemo peljati 33 v coni 30 sedaj ne bomo smeli telefonirati. [censored] ga. to je tisto kar sem opozarjal že dolgo nazaj, da enkrat pridejo vsi na vrsto... dokler drugemu omejujejo "pravice" je ok ko jo nekdo v imeni "varnosti" omeji tebi zaboli.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.214
16.501
113
jaz idiotskim prepovedim ter zakonom nisem nikoli ploskal...dobro vem kako potem zadeva izgleda v praksi.... not good :\

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
matey zakaj se bunite pri teh prepovedih ko pa so zmanjševali toleranco in drastično dvigovali kazni pa so nekateri ploskali?

pač če ne smemo spiti 2 špricerja če ne smemo peljati 33 v coni 30 sedaj ne bomo smeli telefonirati. [censored] ga. to je tisto kar sem opozarjal že dolgo nazaj, da enkrat pridejo vsi na vrsto... dokler drugemu omejujejo "pravice" je ok ko jo nekdo v imeni "varnosti" omeji tebi zaboli.

Zakaj prodajaš to, kot da je prepovedano telefoniranje nekaj čisto novega?
rolleyes-1.gif
tudi kazen se ni spremenila od zadnjega dviga za vse prekrške.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jaz sedaj, preden se vsedem v avto vedno dam na airplane mode.
zmaga.gif

hysterical-1.gif

Sem nedosegljiv, ma še vedno živ. YES.
aplauz.gif
Paaartyyyyy.

Pa ne zaradi tega, ker sem nedosegljiv, ampak zato, ker mi še vedno primejo zavore, vidim avto na svojem pasu in znam obrniti volan desno na bankino. Eni tega niso zmožni, zihr so dosegljivi.
confused-1.gif

Sicer pa, jebat ga. Jaz bi vse prepovedal. Še vožnjo, ker kot kaže je to nevarno dejanje zarad parih debilo, najebemo pa vsi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.244
887
113
ksz
tudi jaz sem opazil, da sem med zahtevnejšim telefonskim pogovorom manj pozoren na cesto kot običajno. zgodilo se mi je že, da sem pozabil zapeljati z avtoceste in sem šele pri naslednjem izvozu to ugotovil. zaradi tega poskušam imeti pogovore čim krajše, oziroma rečem, da bomo problem rešili kasneje, ko ne bom več za volanom.
vsekakor pa ne kupim več avta brez prostoročne inštalacije. že v prejšnjem sem imel jabrino slušalko zataknjeno za senčnik, v tem pa imam že originalno BT inštalacijo in ko se enkrat navadiš na to, ti niti na misel ne pade, da bi šel nazaj. sploh če pomislim na vlečenje telefona iz žepa med vožnjo, pritiskanje tipk, klicanje nazaj...

sass

Guru
1. sep 2007
5.244
887
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
V 21-tem stoletju bi morali počasi začeti težiti, da bo vožnja postala bolj preprosta in da čedalje več funkcij prevzame stroj in odpade človeški faktor. Naša zakonodaja gre očitno nazaj. Za volanom moramo biti čedalje bolj trezni in zbrani. Ne rečem, da ni upravičeno, ampak razlog je v tem, da je infrastruktura obstala na nivoju 30-ih let prejšnjega stoletja, ko so Nemci zgradili prvo avtocesto. Počasi bo 100 let od tega in kaj bistvenega se je spremenilo? Cesta je še zmeraj samo kolikor toliko ravna površina in nekaj pločevinastih tabel ob strani, ki jih mora človek opazovati.
sfalil si poanto. ko so nemci zgradili prvo avtocesto, je bilo 100× manj prometa na cesti, hitrosti so bile nižje, šoferji pa niso prčkali po avtoradijih, navigacijah in mobitelih, namesto da bi gledali na cesto. zaradi tega je danes potrebno biti bolj pozoren, kot včasih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Pozabil si še, da so bili avtomobili takrat pol ožji od današnjih cestnih terencev, pasovi avtocest pa skoraj enako široki.
Poanta je v tem, da cestna infrastruktura ni napredovala praktično nič. Vsaj glede na napredek v ostalem življenju. Napredovala je v količini, ne pa v kvaliteti, če izpustimo mikro detajle.
Sicer sam ne uporabljam veliko telefona med vožnjo, prostoročni komplet imam in ga uporabljam. Ampak neumno je, da je prepovedi več in ne manj.Čez 5 let bo verjetno prepovedano uporabljati navigacijo v avtu, ker moti pozornost, čez 10 let pa gledati prometne znake ob cesti, ker tudi motijo pozornost. Lepo bi bilo, če bi obcestne reklame prepovedali še letos. Vse te motnje se da dokazat, če naredimo raziskavo, ki jo financira tisti, ki bi stvar rad prepovedal.