Spet stvar, ki bo razdelila Slovence na pol...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Telefoniranje med vožnjo - RTV SLO
Sicer grejo meni tudi na qrac osebki, ki imajo telefon ali blutut zaliman na uho, ampak, da bodo kifeljci od mobilnih operaterjev dobivali podatke o pogovorih med vožnjo, je pa tu mač.
crazy1.gif

Pač, če vidiš butla, da se pogovarja med vožnjo, ga ustavi in štrafaj, ne pa špijunirat s pomočjo mobilnih opraterjev.
bonk.gif

Big brother, here we come.
crazy1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
glede na to da so naši vrli novinarčki to napisali samo v naslov in tega niso podkrepili s kakšno izjavo itd. imam občutek da je vse to larifari. Konec koncev to tudi nebi šlo zakonsko čez.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Polnjenje malhe.

Sicer redko telefoniram med vožnjo, ampak večjo pozornost zahteva nastavljanje radia, ali pa ventilacije. Na GSM veš točno, katero tipko pritisnit, pri ostalih zadevah pa moraš pogledati na zaslon, kaj prikazuje....

Še težje je pa držati cigaret in piksno ter vozit. Malo lažje je z avti, ki imajo namenska držala.
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Polnjenje malhe.

Sicer redko telefoniram med vožnjo, ampak večjo pozornost zahteva nastavljanje radia, ali pa ventilacije. Na GSM veš točno, katero tipko pritisnit, pri ostalih zadevah pa moraš pogledati na zaslon, kaj prikazuje....

Še težje je pa držati cigaret in piksno ter vozit. Malo lažje je z avti, ki imajo namenska držala.
evil.gif
grin1.gif

Hehe, zdaj bodo počasi še v piksne začeli dajati posebne lokatorje, ki bodo javili patrulji, da med vožnjo popivaš.
grin1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Jst nikoli ne telefoniram med vožnjo , v eni roki mam čik , v drugi flašo šmarnice , za telefon mi pa sfali....
cool-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Naslednji avto bo imel bluetooth. Inštalacije ne mislim šraufat not, vse slušalke, ki sem jih do sedaj kupil, pa so končale hitro v smeteh.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj bi razdelila?

Ne smeš klicat pa pika...

Razen če imaš ustrezno instalacijo oz. pripomočke.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ja, sej to. Menim, da je čist isti k. če telefoniraš z mobilcem na ušesu ali pa prostoročno - pri obeh pogovorih ti pade koncentracija.
+ da je pogovor s telefonom na ušesu (aka zobobol) še za spoznanje nevarnejši, ker moraš imeti glavo nagnjeno za 60 stopinj, da ti telefon ne pade pod sovoznikov sedež in ga morš pol med vožnjo iskat in zbezat izpod sedeža.
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Telefoniranje med vožnjo - RTV SLO
Sicer grejo meni tudi na qrac osebki, ki imajo telefon ali blutut zaliman na uho, ampak, da bodo kifeljci od mobilnih operaterjev dobivali podatke o pogovorih med vožnjo, je pa tu mač.
crazy1.gif

Pač, če vidiš butla, da se pogovarja med vožnjo, ga ustavi in štrafaj, ne pa špijunirat s pomočjo mobilnih opraterjev.
bonk.gif

Big brother, here we come.
crazy1.gif

Glede kontrole pri operaterjih so po moje ene velike bucke. Kaj bi pa nadzorovali? Telefone, ki potujejo hitreje od 15km/h?

Drugace se pa strinjam z nadzorom. Tudi sam velikokrat gresim s telefonk med voznjo, zato bo v kratkem padla ena instalacija
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.203
1.988
113
Emona / Carnium
Ne vem kako bi drugače razložil ampak, ko telefoniram (prostoročno), se ponavadi ne spomnim najbolje kje in kako sem peljal v času pogovora. Včasih pa se zgodi obratno. Torej, ne zapomnim si kakih podatkov, ki mi jih je sogovornik povedal ali pa mi jih morajo večkrat ponoviti. Včasih vmes pozabim odgovoriti oz. govoriti, ker moram pozornost preusmeriti na cesto.
Vožnja in telefoniranje (tudi prostoročno) po AC se mi ne zdita tako problematična, dočim se mi zdi enako početje v naselju precej bolj nevarno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ne vem kako bi drugače razložil ampak, ko telefoniram (prostoročno), se ponavadi ne spomnim najbolje kje in kako sem peljal v času pogovora. Včasih pa se zgodi obratno. Torej, ne zapomnim si kakih podatkov, ki mi jih je sogovornik povedal ali pa mi jih morajo večkrat ponoviti. Včasih vmes pozabim odgovoriti oz. govoriti, ker moram pozornost preusmeriti na cesto.
Vožnja in telefoniranje (tudi prostoročno) po AC se mi ne zdita tako problematična, dočim se mi zdi enako početje v naselju precej bolj nevarno.

Se ti morda enako dogaja, ko med vožnjo kaj bolj resnega razmišljaš? Recimo jaz lahko če razmišljam o čem zahtevnim se lahko od Velenja do Arje vasi pripeljem, brez da bi se spomnil, kaj se je dogajalo, ker je popolnoma nepomembno. Še posebej to drži, če sem v koloni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

kako bi te sledili operaterji??? a gsm signal sporoča tudi gps lokacijo, al kako???

mi je pa smešno, da je po 10 letih tudi prostoročno telefoniranje postalo nevarno. A niso na začetku govorili, da se ne sme imeti gsm na ušesu, če je pa prostoročno je pa ok. In tud ne vem, zakaj bi ti padla koncentracija??? sej se gre samo za pogovor. Tko kot se pogovarjaš s sopotnikom... al bo tud to kmalu prepovedano???

še najbolj je pa smešna, da je telefoniranje enako kot pijanosti pri 0,8 promila. mislim... pa kakšna agencija pride do takih rezultatov???

pa sej so prtegnjeni...

144-odstotno povečanje števila prekrškov
Raziskave, ki jih navaja agencija, kažejo, da ima pogovor po mobilnem telefonu med vožnjo podoben učinek kot 0,8 promila alkohola v krvi, nepozornost pa je vzrok kar 80 odstotkov prometnih nesreč. Kljub temu beležijo 144-odstotno povečanje tega prekrška od leta 2007

in zdej je gsm kriv za vse "nepozornosti". Ne radio, ne čedalje manjši knofi za gretje, ne punce na avtobusnih postajah, na jumbo plakatih,...

pa tale...

Človek ni zmožen dveh miselnih operacij hkrati?
Da je tovrstno početje zares nevarno, na agenciji dokazujejo z vrsto podatkov. V prvi vrsti je "dejstvo, da človek ni sposoben hkrati opravljati dveh miselnih operacij" in ga resen telefonski pogovor povsem okupira. Možgani vsako sekundo prejmejo deset posnetkov dogajanja, pogovor pa povzroči, da "možgani teh posnetkov ne dobijo". Pri tem ni bistvene razlike, če voznik uporablja sicer dovoljene naprave za prostoročno telefoniranje, še zatrjujejo. Najnevarnejše početje pa je pisanje SMS sporočil.

a če nekdo sedi zraven, te ne more povsem okupirat s svojimi problemi???
in a človek res ni sposoben delat dveh mislenih operacij??? recimo hkrati lahko prestavlja in prestopa pedale, in opravlja vse ostalo z glavo in rokami. Al so noge že avtomatika?

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Jaz se med vožnjo sicer oglasim vendar le če sem kaj zmenjen od prej in vem da bo klic nekje pod 10sec.

Če imam pa koga sabo (recimo takrat ko peljem še 3 osebke na šiht) se pa ne oglašam. Nikoli.