A so se recimo ilirsko-keltska poimenovanja ohranila? Pa saj to sem ti že ponazoril na primeru triglava...kako je pa s slovanskimi oziroma slovenskimi imeni na drugi strani karavank? bolj bogo kaže, zdej si pa predstavljaj, da pred 1500 leti nekje ni bilo oznak krajev, kot jih poznamo danes
lej v dokaj nesmiselni debati je en problem, če so predniki albancev res iliri, kar je ena od teorij, potem se ve, kdo je bil 'prvi', ane? Ali pa tudi ne...Ampak ti za nek narod (v evropi govorimo o narodih šele v 19. stoletju, prej gre kvečjemu za ljudstva), recimo albance itak težko povlečeš vzporednico z nekimi daljnimi genetskimi sorodniki...tako kot ne moreš enačiti današnjih srbov s slovanskimi priseljenci v kaj pa vem, 6. stoletju? In če je bil nekdo recimo prvi pred poldrugih tisočletjem in večinsko prebivalstvo, mu to da pravico nad nekim ozemljem za vse večne čase???
Dajmo potem, kot sme že enkrat predlagal, narediti dnk analizo vseh prebivalcev slovenije, tisti ki se najbolj kvalificira za mostičarja, ima pravico ostati tu, ostali gremo pa domov, iliri mislim da proti jugovzhodu, kelti proti severu in severozahodu, jaz pa nazaj za karpate če me ne bo kdo rešil s trditvijo,. da sem venet.
aja, pa če greš delati genetsko analizo arbov in albancev, boš odkril, da je vse skupaj rahlo drugače od nekih 100% čistih slovanskih in ilirsko-dardanskih(?) DNK slik...še huje, tekom stoletij so se nekateri pripadniki ljudstva oz naroda srbi 'albanizirali' ter nekateri albanski pripadniki 'srbizirali'. In obojih niti ni bilo tako zelo malo. Za primer, prav v današnjem času obstajajo slovenci, ki prevzamejo romski način življenja, se vklopijo v skupnost. In obratno.
Kar se pa tiče zgradb in ruševin na kosovu, pa priznam, da nimam kaj dosti pojma o njih, na podlagi poznavanja drugih ozemelj si pa upam trditi, da je gotovo kaj starejšega od cerkva in samostanov (krščanstvo je bilo relativno pozna zadeva)...
evo, sem našel nekaj na netu...v prizrenu je neka rimska utrdba, piše sicer castle, torej grad, verjetno pa gre za utrdbo...