Spet problemi na Kosovu

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Aja, da ne spregledate razgledanosti šipcev, Štiber je malo bolj razgledan... moram priznati! Vsaj loči med mulo in oslom
tongue-1.gif

KLJIK

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
A so se recimo ilirsko-keltska poimenovanja ohranila? Pa saj to sem ti že ponazoril na primeru triglava...kako je pa s slovanskimi oziroma slovenskimi imeni na drugi strani karavank? bolj bogo kaže, zdej si pa predstavljaj, da pred 1500 leti nekje ni bilo oznak krajev, kot jih poznamo danes

lej v dokaj nesmiselni debati je en problem, če so predniki albancev res iliri, kar je ena od teorij, potem se ve, kdo je bil 'prvi', ane? Ali pa tudi ne...Ampak ti za nek narod (v evropi govorimo o narodih šele v 19. stoletju, prej gre kvečjemu za ljudstva), recimo albance itak težko povlečeš vzporednico z nekimi daljnimi genetskimi sorodniki...tako kot ne moreš enačiti današnjih srbov s slovanskimi priseljenci v kaj pa vem, 6. stoletju? In če je bil nekdo recimo prvi pred poldrugih tisočletjem in večinsko prebivalstvo, mu to da pravico nad nekim ozemljem za vse večne čase???

Dajmo potem, kot sme že enkrat predlagal, narediti dnk analizo vseh prebivalcev slovenije, tisti ki se najbolj kvalificira za mostičarja, ima pravico ostati tu, ostali gremo pa domov, iliri mislim da proti jugovzhodu, kelti proti severu in severozahodu, jaz pa nazaj za karpate če me ne bo kdo rešil s trditvijo,. da sem venet.

aja, pa če greš delati genetsko analizo arbov in albancev, boš odkril, da je vse skupaj rahlo drugače od nekih 100% čistih slovanskih in ilirsko-dardanskih(?) DNK slik...še huje, tekom stoletij so se nekateri pripadniki ljudstva oz naroda srbi 'albanizirali' ter nekateri albanski pripadniki 'srbizirali'. In obojih niti ni bilo tako zelo malo. Za primer, prav v današnjem času obstajajo slovenci, ki prevzamejo romski način življenja, se vklopijo v skupnost. In obratno.

Kar se pa tiče zgradb in ruševin na kosovu, pa priznam, da nimam kaj dosti pojma o njih, na podlagi poznavanja drugih ozemelj si pa upam trditi, da je gotovo kaj starejšega od cerkva in samostanov (krščanstvo je bilo relativno pozna zadeva)...

evo, sem našel nekaj na netu...v prizrenu je neka rimska utrdba, piše sicer castle, torej grad, verjetno pa gre za utrdbo...

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Evo, našel sem še neko rimsko mesto poimenovano Ulpiana, kot kaže, je obstajalo še pred letom 476, ki je letnica, za katero velja med zogodvinarji konsenz, da označuje konec Z rimskega cesarstva (je pa mesto ležalo, v V delu rimskega imperija, če se prav spomnim meje med njima), kasneje je mesto nekaj obnavljal še eden od bizantinskih justinijanov...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
verjetno tam kot srbi, torej nikjer? glej, saj mussolini in njegovi somišljeniki so se tudi nekaj repenčili inse imeli za potomce rimljanov, pa so potem zelo nerimsko bežali že pred zelo slabo oboroženo in ne ravno veliko grško vojsko...govorim seveda o sodobnih grkih, ki jih težko povezujemo z antičnimi, no vsaj oboji so se znali dobro tepsti, če je bilo treba.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Tema je idealni kandidat, da zabluzi v novo alter vojno.
Če pa se postavimo v kožo "malega" človeka, pa ugotovimo, da imajo nekateri z novo državo in novo mejo en kup problemov. Verjetno je sever Kosova od nekdaj dnevno migriral v sedanjo Srbijo in nova meja praktično ogroža eksistenco teh ljudi.
Z mednarodnim priznanjem se za ljudi ni zgodilo verjetno nič praktično uporabnega za vsakdanji kruh. To vidimo na lastnem primeru. Še po 20-ih letih nekateri ne vedo v kateri državi imajo hišo in njive (Hrvaška ali Slovenija). Ker se politika bori za velike parole s katerimi si lahko r.t obrišeš, na operativne probleme "malih" ljudi pa pozablja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Bela krajina ni avtonomna pokrajina in ne bos verjel narodnostna struktura je enaka kot v ostalih delih slovenije.

Si prepričan?

V Miličih stoji tole:
info_cerkev.jpg

evil.gif

In po 500 letih se imajo še vedno za Srbe.
evil.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
aja aja, sem mislu da si oboje...
da si projekt poskusnega vključevanja v družbo....

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
OMG, albanci bojo goviril, da se šverca Srbska roba k njim!??!!??!??!?!? da se posledično ne pobira davka?!???!?!? a pa je kdo že bil v tej od boga pozabljeni vukojebini? še hujš, v kakšnem obalnem albanskem mestu, ki ima relativno veliko pristanišče? kakšne sumljive združbe živijo tam? a od njih poberejo davke? za belo, rjavo, zeleno, explozivno, ...?!
zadnji so ki bodo govorili, da se k njim šverca roba, medtem ko so oni razlog, da zaudarja po njih vse tja do Kiela!!!!

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
OMG, albanci bojo goviril, da se šverca Srbska roba k njim!??!!??!??!?!? da se posledično ne pobira davka?!???!?!? a pa je kdo že bil v tej od boga pozabljeni vukojebini? še hujš, v kakšnem obalnem albanskem mestu, ki ima relativno veliko pristanišče? kakšne sumljive združbe živijo tam? a od njih poberejo davke? za belo, rjavo, zeleno, explozivno, ...?!
zadnji so ki bodo govorili, da se k njim šverca roba, medtem ko so oni razlog, da zaudarja po njih vse tja do Kiela!!!!

ja , cest nimajo za vlak pa šele tire polagajo

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
Citat:
Uporabnik 007 pravi:

ja , cest nimajo za vlak pa šele tire polagajo

ceste že so, samo ne asfaltne
smile-1.gif

Zlatan_27

Pripravnik
14. jan 2011
36
0
6
Spet pametne cvetke,pa je kdo od vaju kdaj bil na Kosovu???Ceste majo drugače novejše kod mi da o stavbah niti govorimo ne,vsaj kar se tiče večjih mest.V Prištini so zgradil tako pediatrično kliniko da se mi lahka skrijemo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Zlatan_27 pravi:
Spet pametne cvetke,pa je kdo od vaju kdaj bil na Kosovu???Ceste majo drugače novejše kod mi da o stavbah niti govorimo ne,vsaj kar se tiče večjih mest.V Prištini so zgradil tako pediatrično kliniko da se mi lahka skrijemo...

sej pediatrijo rabijo..ker se tok kotijo
pa presajevalnico..

vmes ne..če umre, umre..

jedan u jamu, drugi u mamu

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.471
7.617
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
aja aja, sem mislu da si oboje...
da si projekt poskusnega vključevanja v družbo....
Ne, ne ustrezam pogojem, verjetno bos se nekaj casa edini udelezenec programa pa ceprav nisi plavec in jim integracija ne uspeva najbolje. Ampak s trudom in voljo se dalec pride tako da ne obupat.

Podobne teme