Spet noben kriv

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jao ti si bil ze glasen v tisti temi o koscku tkiva v sendvicu ne se brukat se enkrat, te spet nebo 2 meseca na alterju.

@corleone - ne, samo sem videl ze veliko bolnic od znotraj pa vem da je ta zzgodba en larifari, bom se pa pozanimal
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jao ti si bil ze glasen v tisti temi o koscku tkiva v sendvicu ne se brukat se enkrat, te spet nebo 2 meseca na alterju.

Ja, to je bil glavni razlog.
smirk-1.gif

Edit: Če je premalo informacij, kako hudiča veš, da to okoli posilstva ne more držat, da se je verjetno "nastavljala"?
Aja, v tej smeri imaš pa sigurno dovolj informacij.
smirk-1.gif

Pri tem je pa daleč najbolj zanimivo to, da poznaš konkretne razmere v bolnišnicah po celi SLO, četudi niti folka, s katerim si skupaj na šihtu na Jesenicama, ne poznaš pretirano dobro...
smirk-1.gif
.. pa ne gre ravno za +1k velik kolektiv....

Sicer pa - problemi so vsepovsod drugje, samo v Sloveniji pa sigurno delamo zgledno.
Si bom poizkušala zapomniti.

(poleg tega, da bom seveda ob vsakem posilstvu ali napadu na zdravnika/co, vestno spisarila na net, da "ni dovolj informacij in da je preveč čudno, da bi lahko bilo posilstvo" in je to pa "morebiti lahko tudi zato, ker je itak sam/a prosil/a in se nastavljal/a".... Konec koncev, novinarsko poročanje je povsod enako šlampasto in škandalozno in če si nek kvazi dohtar dovoli tako na slepo špekulirat o ljudeh, ki jih sploh ne pozna, ni hudič, da to lahko delamo tudi drugi...
smile-1.gif
)

Zdej se grem pa spet skrit za dva meseca, ker me je tako hudo sram, ker sem mnenja, da se določenih reči pač - že po najbolj vaškem bontonu - ne dela...

(BTW - tisto o sendviču. Je.bat ga, kriva!
grin1.gif
Čeprav sem še vedno mnenja, da se v delovnih oblačilih, ki se jih uporablja po biološko onesnaženem okolju, ne vlačuga po Interšparih...).

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

Kaj vse se dogaja po raznih domovih je bilo dobro prikazano v nekem dokumentarcu, ko se je en anglež zaposlil v enem od domov za prizadete in undercover snemal dogajanje. Redno so jih pretepal, ustrahoval, se jim posmehoval... ko so bili na vrsti obiski so jih pa tok ustrahoval kaj jim bojo naredil, ko bojo starši šli, da ni noben nč upu. Če je pa že kdo mel kakšen izpad, je bil pa itak prizadet in mu ni noben verjel. Po tem, ko je ta dečko ta dokuntarc objavu, so bli vsi kazensko preganjan in noben ni mogu verjet, da se je kaj takšnega dogajal z njihovimi otroki.

Kolikor je zaenkrat znano so bili vsi zdravniki odsotni iz delavnega mesta, ker so selili druge bolnike zaradi beljenja. Se pravi, da je bila malomarnost, ker ni noben ostal in nadzoroval dogajanja.

Se mogoče spomniš naslova dokumentarca?

Sem že iskal po netu nekaj časa nazaj pa brez uspeha. Isti je posnel tud dokumentarc o milanski modni industriji, kjer se je pa infiltriru kot modni fotograf in je vse posnel, ko so ljudje na vrhu imeli organizirano drogiranje in pimpanje 15-letnic (kao modelov) za svojo visoko družbo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
JAo pa saj nisem rekel da se je nastavljala pravim da je premalo informacij, vemo samo to kar casopisi sklepajo za brezveze in da glede na take nepreverjene informacije je mozno tudii to da se mu je nastavljala, sploh ker so tam itak prihiatricni bolniki. Nisem rekel da ni bila posiljena samo da obstaja pa moznost da ni bila. Tega pa itak nikoli nebomo vedeli pomojem
tongue-1.gif

Bom pa res malo povprasal naokrog glede tega.

Kar se pa poznavanja kolektiva tice pa jih nepoznam ker jih je veliko ampak ker me pac ne zanimajo
wink-1.gif

Ajd
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Glej,

V SLO je kar nekaj žensk, ki so bile posiljene.
Mislim DEJANSKO posiljene.
Velika večina jih tega sploh ne prijavi.
In to točno zato, ker se vedno pojavi kup ljudi, ki trdijo (ok, špekulirajo, namigujejo,...), da so se (pa morebiti) nastavljale.

Si predstavljaš, da bi se kaj takega zgodilo kakšni od tvojih najbližjih?
In da potem poslušaš in bereš te neumnosti?

Ja, res je. Ne vemo. Ni nas bilo zraven. Vse živo se je lahko zgodilo. Ampak to še ne pomeni, da greš lahko namigovat v to smer. Pač poveš, da kot KAŽE, se je zgodilo posilstvo, AMPAK NA POTRDITEV JE PA TREBA ŠE POČAKAT.

Voila.
wink-1.gif

Sicer sem pa še vedno mnenja, da se veliko lažje ujame na laži psihičnega bolnika - in se v štartu prepreči taka informacija - kot pa nekoga, ki ima v glavi vse pošlihtano. Sploh pa statistike kažejo, da ni pretirano veliko laganja na to temo. Ker oznaka "biti posiljena" še vedno prinaša veliko več negativnega sranja kot pa neke kvazi koristi. Zato se folk tega praviloma ne igra (in niti ne prijavlja).

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

Kaj vse se dogaja po raznih domovih je bilo dobro prikazano v nekem dokumentarcu, ko se je en anglež zaposlil v enem od domov za prizadete in undercover snemal dogajanje. Redno so jih pretepal, ustrahoval, se jim posmehoval... ko so bili na vrsti obiski so jih pa tok ustrahoval kaj jim bojo naredil, ko bojo starši šli, da ni noben nč upu. Če je pa že kdo mel kakšen izpad, je bil pa itak prizadet in mu ni noben verjel. Po tem, ko je ta dečko ta dokuntarc objavu, so bli vsi kazensko preganjan in noben ni mogu verjet, da se je kaj takšnega dogajal z njihovimi otroki.

Kolikor je zaenkrat znano so bili vsi zdravniki odsotni iz delavnega mesta, ker so selili druge bolnike zaradi beljenja. Se pravi, da je bila malomarnost, ker ni noben ostal in nadzoroval dogajanja.

Se mogoče spomniš naslova dokumentarca?

Sem že iskal po netu nekaj časa nazaj pa brez uspeha. Isti je posnel tud dokumentarc o milanski modni industriji, kjer se je pa infiltriru kot modni fotograf in je vse posnel, ko so ljudje na vrhu imeli organizirano drogiranje in pimpanje 15-letnic (kao modelov) za svojo visoko družbo.

tole vaju je zanimalo:

16th November 1999 - Abuse in care homes
29th November 1999 - Fashion Victims

novinar je pa Donal MacIntyre

pa še njegova stran: http://macintyre.com/content/view/23/75/

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
kozarec: Obtožba posilstva je zelo resna zadeva. Tudi če ni res lahko nekomu uniči življenje. Tako da pardon ker ne verjamem kar takoj, sploh pa ne na podlagi novinarjev in govoric. Vem, da je ženski odziv na takšno dejanje popolnoma drugačen in hitreje skočite na "res je", vendar pa je treba zadevo raziskati in ne igrati ponorele množice željne krvi maščevanja.

Sem pač čuden in mislim, da so ženske močnejše in ne tako pogosto v vlogi žrtve kot to misli ... večina žensk.
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nikjer ni napisano, da ni resna zadeva.

Sem samo mnenja, da se v družbi, kjer se celo otrokom ne verjame, da so bili žrtve pedofila, veliko pogosteje dogaja situacija, da se ne verjame žrtvi ("itak je sama prosila, kaj se pa nastavlja", "saj je že tako gledala, kot da hoče nekaj več", "kaj pa hodi naokoli v tem ledru",... "kokoš, kaj češ"), kot pa da se po krivici obdolžuje fante iz maščevanja. Dodatno se komplicira tudi zato, ker je razlika v moškem in ženskem dojemanju "soglasja za seks". Sorry, ampak nekatere tipe je treba kar konkretno usekati po gobcu, da dojamejo, da nekak ni soglasja. Beseda "ne" in celo odrivanje ni dovolj. Tipi so pa povrh vsega fizično močnejši in če povežeš pikice s črtami je verjetno logično, da se posilstvo zgodi, četudi tip nekak sploh ne dojema (ali noče dojemati, ker mu pač "že prihaja") situacije kot posilstvo.

Pač moje gledanje na zadevo. Tudi zato, ker osebno ne poznam tipa, ki bi ga kdo (upravičeno ali neupravičeno) obtožil posilstva.
Hkrati pa osebno poznam kar dve ženski, ki sta bili posiljeni, posilstva nikoli prijavili, o tem nočeta govoriti (jaz sem izvedela samo zato, ker sta me izbrali za zaupnico) in seveda ne vem "imena in priimka" moškega, ki naj bi to storil (niti ne mislim drezat, da to izvem; v bistvu imam raje, da ne vem.).

Da o razno raznih zanimivih (beri - čudaških, skratka res zelo daleč od nekih družbenih norm, da o tem, da "s tabo ne, pa če bi bil edini na svetu" niti ne govorim) seksualnih ponudbah, ki so jih sposobni dajat moški ženskam (beri - ženska, ki ne hodi naokoli v nekih minikiklah, visokih štiklih,... pade na rit, ko sliši, kaj vse o njej nekateri premlevajo v garderobah in si potem celo upajo direkt ziniti, četudi so prej z njo spregovorili vsega 5 besed v pol leta), niti ne govorim. Ampak tu je bilo vsaj vprašanje
aplauz.gif
...

Se pa strinjam, da ima palica dva konca in da se dogaja tako eno kot drugo.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
KLIK

Me zanima kakšna bi bila reakcija, če bi bil naslov npr. "sodnica posiljena na sodišču v svoji pisarni" (da ne govorim o "sodnica dvakrat posiljena v svoji pisarni na sodišču").

A sploh obstaja kaka sodnica pri nas, ki bi bila vredna takega dejanja
evil.gif
?

Jap. Eno poznam.
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jah v domovih je to veliko bolj verjetno, ker v domovih imajo "svoje" sobe in pac lahko delajo skoraj vse kar hocejo. PAc oni tam zivijo, skoraj isto kot v hotelu.

A jim vsepovsod dajejo preventivno konracepcijske tablete?