Nikjer ni napisano, da ni resna zadeva.
Sem samo mnenja, da se v družbi, kjer se celo otrokom ne verjame, da so bili žrtve pedofila, veliko pogosteje dogaja situacija, da se ne verjame žrtvi ("itak je sama prosila, kaj se pa nastavlja", "saj je že tako gledala, kot da hoče nekaj več", "kaj pa hodi naokoli v tem ledru",... "kokoš, kaj češ"), kot pa da se po krivici obdolžuje fante iz maščevanja. Dodatno se komplicira tudi zato, ker je razlika v moškem in ženskem dojemanju "soglasja za seks". Sorry, ampak nekatere tipe je treba kar konkretno usekati po gobcu, da dojamejo, da nekak ni soglasja. Beseda "ne" in celo odrivanje ni dovolj. Tipi so pa povrh vsega fizično močnejši in če povežeš pikice s črtami je verjetno logično, da se posilstvo zgodi, četudi tip nekak sploh ne dojema (ali noče dojemati, ker mu pač "že prihaja") situacije kot posilstvo.
Pač moje gledanje na zadevo. Tudi zato, ker osebno ne poznam tipa, ki bi ga kdo (upravičeno ali neupravičeno) obtožil posilstva.
Hkrati pa osebno poznam kar dve ženski, ki sta bili posiljeni, posilstva nikoli prijavili, o tem nočeta govoriti (jaz sem izvedela samo zato, ker sta me izbrali za zaupnico) in seveda ne vem "imena in priimka" moškega, ki naj bi to storil (niti ne mislim drezat, da to izvem; v bistvu imam raje, da ne vem.).
Da o razno raznih zanimivih (beri - čudaških, skratka res zelo daleč od nekih družbenih norm, da o tem, da "s tabo ne, pa če bi bil edini na svetu" niti ne govorim) seksualnih ponudbah, ki so jih sposobni dajat moški ženskam (beri - ženska, ki ne hodi naokoli v nekih minikiklah, visokih štiklih,... pade na rit, ko sliši, kaj vse o njej nekateri premlevajo v garderobah in si potem celo upajo direkt ziniti, četudi so prej z njo spregovorili vsega 5 besed v pol leta), niti ne govorim. Ampak tu je bilo vsaj vprašanje
...
Se pa strinjam, da ima palica dva konca in da se dogaja tako eno kot drugo.