spet moj bogi prenostnik....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Zdaj imam problem...

ko monitor priprem (spreminjam nagib, se mi naredijo te črte na monitorju).... ali pa ko vklopim film čez cel ekran.

Fora je, da go escape pritisnem da se zaslon pomanjša.... se slika popravi. Potem če še enkrat povečam je pa uredu.

Poleg tega mi disk jebe...
Citat:
There are 3 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
The drive found 10 bad sectors during its self test.
Based on the number of remapping operations, the bad sectors may form continuous areas.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

No actions needed.

DVD mi tudi noče prov delat.... ga preveč trese kar vidim.

Kaj mi lahko naredijo na servisu?

Kupil sem ga pri enaa in tam je pisalo garancije 2 leti na računu piše 12m ( to je razlika fizične in podjetja samo tole nikjer ne piše).

No polno vprašanj.... res je pa da ga ne šparam
926420-DSC00081.JPG

Priponke

• 926420-DSC00081.JPG
    926420-DSC00081.JPG
    21,6 KB · Ogledi: 200

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Glede monitorja - če ti nagaja ob pregibu je lahko kabel (strošek z menjavo okoli 80€), ali pa monitor (od 200 do 400€).
Glede diska je odvisno od velikosti (recimo ga je 320GB okoli 60€). Optična enota pa pride tudi okoli 200€.
Če je še v garanciji ga vsekakor nesi na pooblaščeni servis.
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Eno vprašanje?

če ti crkne računalnik, kako je potem s podatki na disku. Je možno, da ti kakšen drka na kakšne tvoje slike, ki jih nisi moral zbrisat na disku, ker ti je pač crknil....

Ali ti pogledajo ga v pričo tebe.... kako so tele zadeve? Ali lahko potegneš disk ven in jim neseš pač računalnik brez diska
confused-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Lahko pošlješ tudi brez diska. Za kakšna podjetja je to čist običajno.
Nekateri pošljejo še brez baterije, ker se bojijo da bodo dobili kakšno drugo (beri: slabšo).

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Računalnik se vedno nese na servis brez diska, če imaš na njem podatke, za katere nočeš, da pridejo v roke še komu. V firmah je to običajna praksa.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

... oziroma imaš cel disk pod enkripcijo in ti je vseeno, ker do podatkov ne more nihče dostopati brez gesla.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Glede enkripcije je tako,da če kdo hoče do podatkov bo tudi prišel.Za odklep z geslom zaščitenega fajla prideš v cca 3 minutah.
Se pravi,če ga neseš na servis in nočeš da ti šarijo po disku ga vzami ven,če se ti pa noče računalnik zagnat oziroma piše da je kaj z diskom narobe se pa da ponavadi prit na disk z kakim live Cd-jem.Uporabljam Hierens boot cd in sem do zdaj po večini prišel še na vsak disk in iz njega prenesel podatke,čeprav se windows ni hotel več zagnat.