Spet hišni kino

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Počas bo treba starega zamenjat. Saj sem tule že prebral nekaj postov ampak kmalu zaidejo predlogi v cenovne višave do nekaj k Eur.
Moj limit je 600 Eur, rad pa bi imel ločene komponente. Zaenkrat je moj izbor:

YAMAHA AV receiver RX-V363 klik
Predvajalnik Philips DVP 5990 klik
Zvočniki Infinity Primus klik

Skupaj je približno 570 Eur.

Ima kdo boljši predlog v tem cenovnem razredu?

TV še ne bom menjal, imam pa vhode poleg več scartov še S-video in činče. Kako najboljše povezati ta ojačevalec s TV?

A bere Philips DVP 5990 preko USB vhoda DVD format iz zunanjega diska (WD 500 giga)? Je že kdo probal?

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Si preizkusil? Eni trdijo, da se da s klikom na prvo VOB datoteko gledat tudi DVD.

A divX bere?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik scott pravi:
Si preizkusil? Eni trdijo, da se da s klikom na prvo VOB datoteko gledat tudi DVD.

Ti lahko iz prve roke potrdim, da lahko gledaš DVD format preko ključka/diska (1TB preizkušeno deluje). Res pa je, da si prikrajšan za meni. Klikneš pa na prvo VOB datoteko in voila....

Drugače pa za dobre 500 EUR si si zamislil dober setup. Jaz sem zmeraj impresioniran, kako dobro igrajo Infonity Primus - pa nima veze na kateri budget AV receiver so priklopljeni (yamaha rxv363, harman avr155, pioneer vsx418,...).

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
A bere Philips DVP 5990 preko USB vhoda DVD format iz zunanjega diska (WD 500 giga)? Je že kdo probal?

meni na Philipsu 5990 in zunanjem disku 1TB delajo tudi DVD (VOB file), vendar mora biti disk sformatiran v FAT32 formatu in file ne sme biti večji, kot 4 GB, kar VOB-i ponavadi niso. Ni pa klasičnega DVD menija, ampak moram "zalaufati" eno VOB datoteko in potem film normalno steče.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Nabavil sem omenjeno, samo yamaho sem vzel 463 in ne 363.

Philips 5990 predvajalnik z originalnim firmwarom niti ne vidi nobene VOB datoteke iz diska priključenega na USB. Disk je WD 500 G, formatiran na FAT 32. Bere samo mp3, Divx, mpeg potem je pa že konec. Pa še mp3jev v mapi prebere samo 648, potem je praznina.

Imate zamenjan firmware? Kateri?

Nazadnje urejeno:

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Bom sam sebi odgovoril v zvezi s predvajalnikom Philips DVP5990 , mogoče bo komu pomagal.

Preko USB priklopa (iz ključka ali prenosnega diska 500 G) bere brez zatikanja DivX, predvaja mp3 in DVD. Pri DVD-jih se je treba sprijaznit da ne bere uvodnega menija, štartaš kar iz prve VOB datoteke, potem gre samo naprej do konca. Važno je, da so VOB datoteke največ v drugi podmapi, če so v tretji jih že ne vidi več - tako da ne rabiš posebne mape VIDEO_TS. To me je v začetku zafrkavalo.

Originalni firmware ima slabost, da prebere preko USB samo nekaj črk pri imenu npr. Mp3 datoteke - še celega imena izvajalca ne. Pa ne bere Č/Ž/Š v podnapisih pri divX kar je lahko včasih prav moteče.

Zato sem naložil TALE firmware. Zdaj prebere vse šumnike, lahko izbereš barve/velikost/pozicijo podnapisov. Imena datotek imajo zdaj 25 znakov preko USB in 64 preko CD/DVD.

Splošen vtis: je precej boljši kot moja prejšnja stara Yamada. Pa z direktnim USB bom prihranil kar nekaj DVD/CD - jev.