Spet avtoceste

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
zaj mi pa naj en razloži kako lahko zgradiš AC kjer promet poteka normalno če je po desnem pasu neprekinjena kolona tovornjakov, 40% časa od tega je en na levi in 4km prehiteva.
niti tripasovnica ni rešitev. ker pol bi pa bla leva špura zabita zaradi dedijev ki 110 peljejo

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Moje mnenje je ,da se je varnost po uvedbi vinjete drastično zmanjšala na AC mislim ,pa da zato ker se vozi veliko več ljudi ,kot včasih zaradi cestnin sploh niso vozili po AC .(so šparali € in se vozili naokoli)

Tudi zdaj menim ,da se je po kakšnih odsekih bolj sproščeno peljat po stari cesti ,kot pa izgubljati živce po AC .

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Res je. Tipičen primer je cesta od LJ do Celja. Najprej se je hebeni DARS spomnil igrati z lopatkami pri Šempetru. To počne že več kot en teden in so zastoji zjutraj, popoldne, v obe smeri. Ni druge kot iti dol v Žalcu in nazaj gor pri Šentrupertu.
Še lepše je popoldne, ko stoji avtocesta, vsi rinejo na staro regionalko in še tisto zabijejo (semaforji v Šempetru, uvoz na AC v Šempetru ipd). Ne vem kaj DARS ustvarja, imam pa občutek, da so se zadnje tedne lotili še zadnje ofenzive omejevanja prometa na avtocestah z izgovorom vzdrževalnih del.

Včeraj so se lotili še odseka AC v smeri Celja, pred prvim trojanskim tunelom. Na tisti štiripasovnici, ki vodi proti njemu. Štiri pasove so s pomočjo odpiljenega usmerjanja prometa stlačili na en sam pas. Raje sploh ne grem tam pogledat, kakšna je gneča.

Potem človek ugotovi, da je najbolje iti dol z AC v Lukovici in se ves čas peljati po stari cesti do Žalca. No, potem pa je veselica še naprej proti Mariboru. Skratka, za kozlat. Hrvati so zmožni več kot 300 km avtoceste od Zagreba do Splita izpeljati brez del na cesti in posledičnih zastojev. Pri nas pa dvomim, da je en sam dan v letu, ko nekje ni "del na cesti" in sranja, ki to povzroča.

In kaj potem človeku drugega ostane kot smeh, ko bere, da šefica DARS-a uživa zaupanje prometnega ministra. Lepo. Jaz ne zaupam ne njej, ne njemu. Do zdaj si še nista zaslužila kančka zaupanja, tako vsaj menim.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz sem hotel v petek dol za šentrupert in proti žalcu, je bila kolona od odcepa do križišča z glavno regionalko, no na srečo sem imel pot čez velenje, tako da sem šel čez polzelo, kolega je šel z drugim voznikom pol ure za mano, na cilj je prišel skoraj 2 uri za mano, ker se niso tolk znajdli in obvozov iskali

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Naj enostavno podražijo bencin na 10€/L in ukinejo nadomestila za vožnjo na delo. Bodo takoj prazne ceste, manj hrupa, manj prahu in manj nesreč. To, da ljudje izpustijo poleg svinjarije še po 100kWh toplote na dan samo zato, da se vozijo 100km daleč na delo je absurdno!

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Saj ne rečem, da je stvar izvedljiva ampak tak sistem, kot je sedaj, je naredil ceste neuporabne. Če se bodo pojavili električni avtomobili bo vožnja še cenejša in stanje še slabše...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Vem kaj hočeš poveedat....samo problem je v tem da delajo slabe ceste z namenom da jih bodo popravljali in ne zato da bodo zdržale.

Jaz živim v enem mestu kjer hodi 3/4 ljudi delat 50-100km daleč ,ker tukaj dela ni.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.367
113
Citat:
Uporabnik Coolpower pravi:

Hrvati so zmožni več kot 300 km avtoceste od Zagreba do Splita izpeljati brez del na cesti in posledičnih zastojev.
.

No pri količini prometa danes z lahkoto.

Sicer pa mi itaq paše , ker na službeni poti lahko sprostim živce in šibam cca 85% poti z hitrostjo med 170 in 200km/h
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ma to mi nebo nikoli jasno....
po navadnih cestah (ki so ožje od AC pasov) je omejitev 90 in si lepo vozimo nasproti.....
tu pa eno špuro zaprejo in ti nabijejo tablo 50!!!!!!!
mislim WTF?????

Ker s(m)o slovenci eni bedaki za volanom, da nam je še omejitev 50 previsoka. Ker ljudje okoli zijajo, kje in koliko kdo dela, kdo se opira na lopato, kdo kadi... tako da tudi pri 50 na uro kak bedak zleti s cesze ali pa vsaj tisto pregrado na cesti (kako se že reče???) odbije. Pa si sedaj predstavljaj kako bi bilo pri 90 na uro.

Isto ti je ko je nekaj na nasprotni strani avtoceste. Na popolnoma normalno voznem pasu nastajajo kolone zaradi zijal
bonk.gif

LP

opazam da si ti nek strašen pametnjakovič, kar se tiče obnašanja ljudi na cestah.
In čisto normalno je, da gledaš kaj folk počne okol tebe, ob cesti itd, SAJ ZATO PA IMAMO OKE. bolani. In še to, kako se eni zgražate, ko eni bremzajo ko je kakšna nesreča... NORMALNO, če pa so lučke itd, da je treba bremzat, pa gledat kaj dogaja, da kam ne nabašeš. ZATO IMAMO OKE.

Evo pametnjakovič o tem govorim

http://24ur.com/novice/crna-kronika/do-smrti-povozil-vzdrzevalca-cest.html

Samo eni ste itak superšoferji in nemorete povoziti nikogar
bonk.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Naj enostavno podražijo bencin na 10€/L in ukinejo nadomestila za vožnjo na delo. Bodo takoj prazne ceste, manj hrupa, manj prahu in manj nesreč. To, da ljudje izpustijo poleg svinjarije še po 100kWh toplote na dan samo zato, da se vozijo 100km daleč na delo je absurdno!

crazy1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ma to mi nebo nikoli jasno....
po navadnih cestah (ki so ožje od AC pasov) je omejitev 90 in si lepo vozimo nasproti.....
tu pa eno špuro zaprejo in ti nabijejo tablo 50!!!!!!!
mislim WTF?????

Ker s(m)o slovenci eni bedaki za volanom, da nam je še omejitev 50 previsoka. Ker ljudje okoli zijajo, kje in koliko kdo dela, kdo se opira na lopato, kdo kadi... tako da tudi pri 50 na uro kak bedak zleti s cesze ali pa vsaj tisto pregrado na cesti (kako se že reče???) odbije. Pa si sedaj predstavljaj kako bi bilo pri 90 na uro.

Isto ti je ko je nekaj na nasprotni strani avtoceste. Na popolnoma normalno voznem pasu nastajajo kolone zaradi zijal
bonk.gif

LP

opazam da si ti nek strašen pametnjakovič, kar se tiče obnašanja ljudi na cestah.
In čisto normalno je, da gledaš kaj folk počne okol tebe, ob cesti itd, SAJ ZATO PA IMAMO OKE. bolani. In še to, kako se eni zgražate, ko eni bremzajo ko je kakšna nesreča... NORMALNO, če pa so lučke itd, da je treba bremzat, pa gledat kaj dogaja, da kam ne nabašeš. ZATO IMAMO OKE.

Evo pametnjakovič o tem govorim

http://24ur.com/novice/crna-kronika/do-smrti-povozil-vzdrzevalca-cest.html

Samo eni ste itak superšoferji in nemorete povoziti nikogar
bonk.gif
Lepo piše, da je bilo delo neprimerno označeno. Žalostno je to, da misljo policajo ovadit voznika, tistega, ki je postavljal (načrtoval) zaporo, pa samo kaznovat za prekršek, čeprav je v tem primeru popolnoma jasno, da bi morali kazensko ovaditi postavljalca (oz. načrtovalca, odvisno od tega, kdo je kiksnil) zapore, ker je praktično on ubil tega delavca.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No s tem nisem hotel nikogar obtoževati, ampak povedati ZAKAJ so take omejitve.

Na belci je omejitev 50kmh, upam da je vsem jasno s kakšno hitrostjo je pripizdil voznik da je kresnil 2 avta pa še delavca povozil do smrti.

LP

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
A ni bilo na tisti ravnini preden prideš do mosta kjer je omejitev 70 na uro.

Pomojem je priletel kot avion .
Na žurnalu24 so slike

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Na belci je omejitev 50kmh, upam da je vsem jasno s kakšno hitrostjo je pripizdil voznik da je kresnil 2 avta pa še delavca povozil do smrti.LP
In jst se čudim, ko po Vrhniškem klancu navzdol (kjer je gradbišče) peljem cca 20km/h NAD omejitvijo in me vsi prehitevajo.... po koncu omejitve pospešim na 140km/h, pa jih s to hitrostjo sigurno vsaj 1/2 nazaj prehitim.

Živel Slovenistan, bananarepublika, kjer ima večina v glavi neizklopljiv tempomat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik paci pravi:
A ni bilo na tisti ravnini preden prideš do mosta kjer je omejitev 70 na uro.

Pomojem je priletel kot avion .
Na žurnalu24 so slike
Kolikor sem gledal slike, je to še pred naslejem in je torej omejitev 90 (se ne spomnim, da bi kaka tabla za 870 stala, je pa res,m da se že ene 3 mesece nisem tam vozil). ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Če je bila signalizacija zanič, je 90 čisto dosti, da nekoga pokopljejo, nič kriv voznik pa zaradi bedastih policaje ne trpi le zaradi spihičnih posledic, ampak ga še ganjajo po sodiščih. Carji na cestnih podjetjih (in podobne vzdrževalske bande) pa mirno delajo naprej enako zanič

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Po moje ja, verjetno se ni sprožil, ker je bil udarec od zadaj, in so za vsak slučaj to našraufali gor, da ne bo kakemu gasilcu glavo odtrgalo.
confused-1.gif