Special bicycle helmet wanted

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Sploh, če si kot jaz imam na bradi več kocin kot las na čebuli. Zmeraj rutka, pa še šwic mi ne teče po ksihtu.
More bit pa divje, če / ko pokasiraš sršena. Ga še nisem, furam kahle brez mrežice. Bombaž odpade.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
ma kakšna mrežica neki
na zgornjega ki si ne predstavlja rutke pod čelado:
sam imam od Giordana rutko za pod čelado in mi je MANJ vroče v glavo kot brez nje, pa še zadaj v vrat me sonce ne žge...
je pa res, da ni bombažna

??
z rutko ti je manj vroče kot brez rutke??
sprasujem se.gif

v čem je fora teh rutk ki jih montirate pod čelado? a vam tolk kaplja na obraz? pa ste probali različne modele čelad?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
spadam med tiste, ki se ne spotijo kar tako, sploh če to primerjam s kolegi na biciklu
ja, tako pač je, ne vem zakaj, najbrž ker mi sonce ne pribija direktno na lase/glavo in malo zadrži UV žarke

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Jest se cedim kot, da bi mepolival, sem pač tako narejen, poleg tega imam/nosim še očala z dioptrijo, leč ne prenešam. Probal malo morje čelad, pisker je smotan in zlepa ne dobim take, da bi mi sedla na glavo. Vizuelno sta mi všeč kask in casco pa jih ne natanem tako, da bi sedele. Alpina mi je bila kot ulita, sedaj pa furam Fox-a mi je še bolj prijetna. Rutke, nosim praktično zmeraj pri športu, pozimi ultra tanke kape, kot rutke. Vroče mi načeloma ni nič bolj kot brez rutke. Mi je tako ali tako vroče skozi.
Probaj z rutko, edino kar je, jo moraš dosti prat, ker svetle po eni furi zgledajo, kot boh pomagi

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Ruta ala kapa je dobra sam, ker ne žge po vratu. Ima nek podaljšek. Če ti žvau prleti pod čelado, je še vedno slepi potnik, ki ti lahko žrelo zarine v betico. Mrežica more bit.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne vem za druge, ampak ne glede na kondicijo, ko ga zahodim v klanec, sploh pr 25+ stopinjah, zasvicam, in ker to nekaj casa traja mi curi z glave. Rutka je za ozet, scasoma je tud ona premal, ampak za tele vzpone do ene urce zdrzi.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
dobr, na Jamnik gor ga ni junaka, da se ne spoti v tej vročini
kolega ima letos 3000km (tri tisoč) na specialki, GIRO čelada brez mrežice, zabrita tintara in direkt na to goloto čelada, nobenih problemov z mrčesom

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
v 15ih letih rednega kolesarjenja nisem še fasal ose/čebele pod čelado, da bi me pičila.
ene dvakrat sem jo fasal pod dres. to je pa to.
pa tud brez rutke se normalno vozim, pa nadpovprečno švicam.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Jaz mam čelado brez mrežice. rezultat dva pika v betico in trikrat snemanje čelade,ker je nekaj not priletelo. ne se hecat,aviacija je pojačala,tak da mrežica pride not naknadno.
rutke so za ženske.